Stiri despre roosevelt

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Persoanele influente, care deţin puterea,  se comportă de parcă ar suferi de leziuni cerebrale: îşi pierd empatia, contactul cu realitatea şi devin incompetente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Persoanele influente, care deţin puterea,  se comportă de parcă ar suferi de leziuni cerebrale: îşi pierd empatia, contactul cu realitatea şi devin incompetente

  Dacher Keltner, cercetător, profesor de psihologie la UC Berkeley, a studiat timp de 20 de ani oamenii de succes sau pe cei aflaţi sub influenţa propriei puteri şi a ajuns la concluzia că aceştia se comportă de parcă ar fi suferit leziuni cerebrale traumatice – impulsivitatea lor creşte, nu-şi mai dau seama de riscuri şi, peste toate, îşi pierd empatia, nemafiind capabili să vadă lucrurile din perspectiva celorlalţi.

 • Yalta: Trădarea Occidentului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Yalta: Trădarea Occidentului?

  Acum 74 de ani zarurile au fost aruncate pentru România şi celelalte ţări din estul şi centrul Europei, după o săptămână de negocieri între Stalin, Churchill şi Roosevelt, pe ţărmul Crimeei. Cei trei lideri ai coaliţiei antihitleriste au trasat ordinea postbelică, împărţindu-şi sferele de influenţă. România a fost abandonată de partea rea a păcii ce se profila. Puteam avea, însă, altă soartă?

 • Anul
Centenar: Modelul Wilson
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul Centenar: Modelul Wilson

  Se împlinesc 100 de ani de la discursul preşedintelui american Woodrow Wilson, cuprinzând cele 14 puncte necesare pentru încheierea războiului mondial şi reconstruirea păcii europene. Între ele, dreptul la autodeterminare al naţionalităţilor, în temeiul căruia a fost adoptată, la Oradea, în 12 octombrie 1918, Declaraţia de Independenţă a românilor transilvăneni, pas decisiv spre Marea Unire.

 • Preşedinte de patru ori: cum a câştigat Franklin Delano Roosevelt patru mandate la Casa Albă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedinte de patru ori: cum a câştigat Franklin Delano Roosevelt patru mandate la Casa Albă

  În prezent, un politician american nu poate candida pentru mai mult de două mandate prezidenţiale. Regula datează de mai bine de 70 de ani şi a fost impusă după Al Doilea Război Mondial. Până atunci nu exista nicio limitare oficială a numărului de mandate. Astfel, a fost posibil ca democratul Franklin Delano Roosevelt să candideze şi să câştige alegerile prezidenţiale de nu mai puţin patru ori.

 • Misterele Yaltei, după 70 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misterele Yaltei, după 70 de ani

  4-11 februarie 1945. O săptămână de foc în care Stalin, Churchill şi Roosevelt au discutat viitorul Europei. Chiar dacă se cunosc aspectele discutate, asupra acestei conferinţe planează un mister: cum i-a convins Stalin pe aliaţi să vină pe „terenul” lui?

 • Conferinţa de la Ialta la 70 de ani. Victoria lui Stalin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conferinţa de la Ialta la 70 de ani. Victoria lui Stalin

  În ciuda mitului, la Ialta nu s-a discutat o împărţire a Europei, ci doar a Germaniei. Conferinţa a fost dominată copios de Stalin. Practic, Uniunea Sovietică a obţinut tot ceea ce îşi propusese, fără să cedeze nimic în schimb. Un Roosevelt muribund a fost incapabil să înţeleagă abilitatea politică a dictatorului sovietic, iar Churchill a asistat neputincios: imperiul britanic era deja istorie.

 • Ce nu ştim despre preşedinţii americani Roosevelt, Kennedy, Reagan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce nu ştim despre preşedinţii americani Roosevelt, Kennedy, Reagan

  Dintre liderii sovietici, cu excepţia notabilă a lui Lenin, prea puţini au avut, cât de cât, harul comunicării în public. Bâta terorii proletare le era îndeobşte suficientă. La preşedinţii americani a fost mereu invers: dacă nu ştiau să le vorbească oamenilor, nu aveau ce căuta la Casa Albă.

 • Bancheri şi politicieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bancheri şi politicieni

  Criza nu s-a încheiat. Din sistemul financiar, ea se transferă pe nesimţite în economia reală.

Modifică Setările