rompan - ultimele știri
Vânzările de cozonaci merg mai lent în această perioadă deoarece a scăzut puterea de cumpărare a populaţiei, chiar dacă oferta industriei de morărit şi panificaţie a rămas aceeaşi.
Oferta de cozonaci din perioada Sărbătorilor Pascale va fi de aproximativ 6 milioane în acest an, mai mică decât cea din perioada Crăciunului când sunt mai multe zile de sărbătoare, potrivit Rompan.
Oferta de cozonaci va depăşi 7,5 milioane în acest an, chiar dacă preţurile vor fi mai mari decât anul trecut, două milioane de cozonaci urmând să ajungă la export, a declarat șeful Rompan.
Patronatul din Morărit şi Panificaţie (ROMPAN) solicită autorităţilor să ia măsuri de urgenţă pentru sprijinirea celui mai afectat sector din industria alimentară de majorarea preţurilor la energie, gaze şi materie primă, şi pentru atenuarea şocului ...
Pâinea s-a scumpit de sâmbătă, 4 decembrie, în majoritatea brutăriilor din ţară, confirmând astfel temerile specialiştilor privind creşterile de preţ.
Sectorul de morărit şi panificaţie este cel mai lovit dintre toate industriile alimentare din România, pentru că avem la ora actuală un preţ dublu la materia primă, pe lângă toate scumpirile la energie, gaze şi combustibili, a declarat Aurel Popescu,...
Industria de morărit şi panificaţie solicită o schemă de ajutor din partea statului pe fondul "creşterii nemaiîntâlnite a preţului la energie electrică", scumpirea pâinii fiind imposibil de evitat în următoarele luni.
Producţia de grâu din acest an va fi una „foarte bună”, afirmă preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - ROMPAN, Aurel Popescu, acesta precizând că, preţurile pentru noua recoltă vor fi însă foarte ma...
Mai multe asociaţii afirmă că pâinea neambalată este o sursă majoră de transmitere a COVID-19, acestea promovând un clip publicitar în acest sens. ANPC şi ANSVSA s-au dezis de reclamă, după ce numele lor a fost menţionat în spot, iar ROMPAN afirmă că...
Deficitul de forţă de muncă din România a ajuns în prezent la circa 40.000 - 45.000 de persoane, cele mai mari probleme înregistrându-se în domeniile unde este nevoie de personal calificat.
Anul acesta cozonacii vor fi mai scumpi decât anul trecut din cauza costurilor majorate de producţie şi transport, respectiv al gazelor naturale, energiei electrice şi al combustibililor, dar şi din cauza costurilor crescute cu forţa de muncă, genera...
Pâinea se va scumpi cu câteva procente începând chiar din această lună, spun producătorii din industria de morărit şi panificaţie, ei dând vina pe majorarea costurilor, atât la materia primă şi forţa de muncă, cât şi la electricitate şi gaze naturale...
Industria de morărit şi panificaţie are un deficit de forţă de muncă de circa 8.000 de oameni, iar lucrurile merg spre pieire, pentru că tineretul din ziua de azi de preferă calculator, birou sau orice altă muncă decât cea de brutar, susţine preşedin...
Tradiţionalii cozonaci româneşti, la mare căutare în străinătate: peste 750.000 iau calea exportului
Apetitul străinilor pentru tradiţionalii cozonaci româneşti creşte de la an la an. Patiserii români livrează la export peste 750.000 de cozonaci, adică 10% din producţia estimată la circa 7,5 milioane de bucăţi pentru perioada sărbătorilor de Paşte, ...
Populaţia a economisit 500 de milioane de euro în cei doi ani care au trecut de la reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, a declarat preşedintele Rompan, Aurel Popescu, la conferinţa Mediafax Talks about Retail.
Unele hipermarketuri încearcă să renegocieze taxele cu furnizorii pentru a suplini viitoarele reduceri de preţ, ca urmare a scăderii TVA de la 24% la 9% la alimente de la 1 iunie, a declarat Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industri...
Rezultatele obţinute după un an de la reducerea TVA în panificaţie arată creşterea producţiei şi a numărului de locuri de muncă şi scăderea evaziunii, astfel că Guvernul ia în calcul reduceri la fructe, legume şi carne....
Reducerea TVA la pâine, produse de morărit şi panificaţie, de la 24% la 9%, aplicată de la 1 septembrie anul trecut, a generat o scădere a evaziunii fiscale cu 20%, în timp ce producţia fiscalizată de făină şi pâine a crescut cu 19%, respectiv cu 280...
„Ce ştie românul că înseamnă TVA de 24% pentru carne şi pentru produsele din carne: statul mănâncă un sfert din porţia lui“, arată patronatele din industria alimentară, care au lansat, joi, campania „Taie TVA la carne”....
Bursa cerealelor ar putea fi tehnic pregătită în câteva luni, a afirmat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferinţa de lansare a Noului sistem de cotaţii de referinţă pentru cereale. Dar ministrul crede că noua piaţă va fi cu adevărat fu...
România va exporta aproximativ două milioane de cozonaci în perioada Crăciunului, în ţări precum Spania, Italia sau SUA, iar valoarea încasărilor este estimată la circa opt milioane de euro, a declarat Aurel Popescu, preşedintele asociaţiei din domen...
Producţia fiscalizată a crescut la făină cu peste 10% şi la pâine cu 15% după reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, începând cu 1 septembrie, a declarat Aurel Popescu, preşedintele patronatului Rompan. Totodată, pâinea s-a ieftinit cu mai mult de 1...
Cozonacul este preferat de consumatorii români de produse de patiserie. În afara cantităţilor cumpărate din comerţ, în fiecare gospodărie se prepară, anual, în medie, 7,8 kilograme. Criteriile principale după care alegem produsele de patiserie sunt c...