Stiri despre risc cardiovascular

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum afectează apneea
de somn tensiunea arterială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum afectează apneea de somn tensiunea arterială

  Sindromul de apnee în somn este o tulburare caracterizată prin pauze repetate ale respiraţiei în timpul somnului, asociate cu alterarea oxigenării sângelui şi fragmentarea odihnei. Cel puţin 4% din bărbaţi şi 2% din femei au această tulburare, potrivit statisticilor.

 • Ce nu are voie să facă o persoană cu hipertensiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce nu are voie să facă o persoană cu hipertensiune

  Hipertensiunea arterială este cel mai răspândit factor de risc cardiovascular de pe glob. Cu toate acestea, hipertensiunea poate fi prevenită sau ţinută sub control prin îmbunătăţirea stilului de viaţă. Iată ce nu are voie să facă o persoană cu hipertensiune.

 • Top 5 alimente care nu sunt pe placul inimii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 5 alimente care nu sunt pe placul inimii

  Alimentaţia nesănătoasă este unul dintre principalii factori de risc cardiovascular. Grăsimile de origine animală, margarina, dulciurile, produsele de patiserie şi cele de la fast food se află pe lista neagră a alimentelor care îmbolnăvesc inima. Află de la medicul nutriţionist cum să nu te laşi ispitit de acestea.

 • 500 de români cu boli cardiovasculare,  inclusiv fibrilaţie atrială, au fost depistaţi în doar 10 zile de testare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  500 de români cu boli cardiovasculare,  inclusiv fibrilaţie atrială, au fost depistaţi în doar 10 zile de testare

  Peste 600 de persoane au fost testate în cadrul unei campanii de informare pentru depistarea precoce a fibrilaţiei atriale. Din totalul celor testaţi, 456 au prezentat risc pentru patologie cardiovasculară, au arătat rezultatele campaniei, intitulată „Spune ce ai pe inimă”, care s-a desfăşurat în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie.

 • STUDIU Care este relaţia dintre cafea, sănătatea cardiovasculară şi factorii cheie de risc în bolile de inimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Care este relaţia dintre cafea, sănătatea cardiovasculară şi factorii cheie de risc în bolile de inimă

  Cafeaua este savurată de milioane de oameni din întreaga lume şi este una dintre cele mai studiate elemente din alimentaţia noastră. Noi studii se adaugă permanent la numărul mare de cercetări ştiinţifice deja existente, care sugerează în general că un consum moderat de cafea nu prezintă efecte nocive asupra sănătăţii cardiovasculare.

 • Grupa de sânge dictează riscul bolilor de inimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grupa de sânge dictează riscul bolilor de inimă

  Unele grupe de sânge ne fac mai vulnerabili în faţa bolilor cardiovasculare decât altele, arată un nou studiu realizat de cercetătorii de la Harvard. Află care sunt cele mai „periculoase“.

 • Vrei să ştii dacă te vei îmbolnăvi de inimă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrei să ştii dacă te vei îmbolnăvi de inimă?

  Fundaţia Română a Inimii a conceput un test online prin care fiecare persoană îşi poate calcula riscul cardiovascular. Rezultatul poate da primele sfaturi de modificare a stilului de viaţă sau te poate trimite la medic.

 • Analize medicale gratuite la Carei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analize medicale gratuite la Carei

  Careienii sunt aşteptaţi, marţi 29 noiembrie pentru efectuarea analizelor gratuite din cadrul Studiului privind evaluarea riscului cardiovascular pe baza parametrilor metabolismului glucidic şi lipidic, a greutăţii şi a tensiunii arteriale a populaţiei din judeţul Satu Mare.

Modifică Setările