Stiri despre republica moldov

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Maia Sandu a discutat cu preşedintele Irlandei despre recunoaşterea şi conversiunea permiselor de conducere şi a diplomelor de studii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu a discutat cu preşedintele Irlandei despre recunoaşterea şi conversiunea permiselor de conducere şi a diplomelor de studii

  Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat la telefon cu preşedintele Irlandei, Michael D. Higgins. Maia Sandu i-a mulţumit omologului său pentru felicitările adresate cetăţenilor Republicii Moldova cu prilejul votului istoric din 11 iulie, precum şi pentru ajutorul acordat la asigurarea bunei desfăşurări a procesului de vot pentru diaspora noastră din Irlanda.

 • PAS s-a lansat în campania electorală pentru alegerile din 11 iulie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PAS s-a lansat în campania electorală pentru alegerile din 11 iulie

  Partidul Acţiune şi Solidaritate s-a lansat în campania electorală pentru alegeri parlamentare anticipate din 11 iulie anul curent. Evenimentul a avut loc în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” şi a reunit membri şi simpatizanţi ai partidului, inclusiv din raioane, transmite IPN.

 • Veaceslav Platon: Voi începe o activitate obştească, politică şi educativă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veaceslav Platon: Voi începe o activitate obştească, politică şi educativă

  Omul de afaceri Veaceslav Platon susţine că la sfârşitul săptămânii trecute, când Procuratura a anunţat că renunţă la învinuirile care îi sunt aduse, în sfârşit i s-a făcut dreptate. Însă, potrivit lui, în aceeaşi zi, preşedinta Maia Sandu a lansat în adresa sa acuzaţii, spunând inclusiv că decizia procuraturii e dubioasă, dar şi că el atentează la securitatea şi stabilitatea financiară a statului.

 • PLDM nu va participa în anticipatele din 11 iulie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PLDM nu va participa în anticipatele din 11 iulie

  Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) nu va participa în calitate de concurent electoral în alegerile parlamentare anticipate, dar îşi îndeamnă membrii şi simpatizanţii să sprijine Partidul Acţiune şi Solidaritate. Este decizia de ieri, 16 mai, a Consiliului Politic Naţional al PLDM, transmite IPN.

 • Secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău reia o parte din serviciile consulare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău reia o parte din serviciile consulare

  Secţia consulară a Ambasadei României în Moldova reia, din 26 noiembrie, o parte din serviciile consulare. Este vorba despre eliberarea documentelor de călătorie şi vize, preluarea cererilor de înregistrare primară a naşterii, precum şi preluarea cererilor pentru eliberarea de paşapoarte, cu prioritate pentru minori. Precizările vin în contextul în care serviciile cu publicul ale Secţiei au fost temporar suspendate, transmite IPN.

 • Generaţia tinerilor din R. Moldova, în descreştere continuă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia tinerilor din R. Moldova, în descreştere continuă

  Aproape 27% din populaţia Republicii Moldova reprezintă tinerii, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 34 de ani. Datele Biroului Naţional de Statistică, prezentate cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, marcată pe 12 august, arată că generaţia tinerilor este în descreştere continuă, transmite IPN.

 • Deputaţii din primul Parlament cer demisia lui Aurel Ciocoi şi tragerea la răspundere penală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputaţii din primul Parlament cer demisia lui Aurel Ciocoi şi tragerea la răspundere penală

  Asociaţia Obştească „Parlamentul-90”, formată din foştii deputaţi din primul Parlament al R. Moldova, solicită demisia ministrului de Externe, Aurel Ciocoi, dar şi tragerea acestuia la răspundere penală, pentrud declaraţia că, în 1992, Rusia a intervenit „pentru a opri vărsările de sânge” pe Nistru. Anatol Ţăranu a declarat că afirmaţia lui Ciocoi „nu este o stângăcie politică, este un element bine gândit al politicii de deznaţionalizare”.

 • Echipele din Moldova şi-au
aflat adversarele din cupele europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Echipele din Moldova şi-au aflat adversarele din cupele europene

  Republica Moldova va fi reprezentată ca şi anii trecuţi de patru echipe în preliminariile cupelor europene. În calificările Ligii Campionilor, Sheriff Tiraspol va întâlni pentru al doilea an consecutiv campioana Muntenegrului, Sutjeska, scrie IPN.

Modifică Setările