
Pagina de Media: Plecare în masă de la Ziare.com. Publicaţia rămâne fără echipa care se ocupa de site
Publicaţia online Ziare.com rămâne, în perioada următoare, fără întreaga echipă care se ocupa de site, scrie Pagina de Media.
Publicaţia online Ziare.com rămâne, în perioada următoare, fără întreaga echipă care se ocupa de site, scrie Pagina de Media.
La data de 11 decembrie 2016 au avut loc în România alegeri parlamentare. Prezenţa la vot a fost dintre cele mai slabe după 22 decembrie 1989 încoace, tinerii dar şi celelalte segmente ale electoratului Dreptei preferând absenteismul, neimplicarea, dezamăgite, probabil, de oferta ei electorală foarte puţin convingătoare.
Jurnalista Ramona Ursu a scris o carte extrem de oportună. Se intitulează Noaptea ca hoţii, a apărut în vara anului 2017 la editura bucureşteană Humanitas şi recapitulează ce s-a petrecut în România în primele trei-patru luni ale anului în curs.
Salonul Internaţional de Carte Bookfest (24-28 mai) a luat sfârşit duminică, după cinci zile de maraton editorial. Ultimele două zile au continuat cu evenimente la care au luat parte nume de seamă ale literaturii române şi în care au fost lansate, printre altele, cărţi cu caracter civic, dar şi o carte de copii ilustrată de o fată în vârstă de nouă ani.
JUSTIŢIE „Crimele comunismului nu trebuie uitate şi nici măcar iertate“, a spus generalul Dan Voinea în conferinţa sa de la TNB, urmată de lansarea cărţii jurnalistei Ramona Ursu despre culisele Pieţei Universităţii, „Dosarele Securităţii“.
Jurnalista Ramona Ursu a participat la o dezbatere a „Societăţii Timişoara”, condusă de Neela Winkelmanova, directorul Platformei pentru Conştiinţă şi Memorie Europeană.
Duminică, la Conferinţele Teatrului National din Bucureşti, de la ora 11.00, la Sala Pictura, va fi invitat generalul Dan Voinea, care va fi în dialog cu Ion Caramitru. Jurnalista Ramona Ursu va lansa cartea „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii” alături de Ion Caramitru, gazda evenimentului, şi jurnalistul Grigore Cartianu.
Actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, preşedintele UNITER şi vicepreşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor Fără Privilegii, a povestit, într-un interviu publicat în cartea „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii” şi prezentat de „Weekend Adevărul”, lucruri inedite despre Revoluţia din 1989, dar şi despre evenimentele din iunie 1990, din Piaţa Universităţii.
Dosarele Securităţii“, semnat de Ramona Ursu, va fi distribuit cu ziarul „Adevărul“, în două volume: miercuri, 14 decembrie, va apărea volumul 1, „Marian Munteanu, de la sursa «Ioan» la liderul din Piaţa Universităţii“, şi miercurea următoare, pe 21 decembrie, volumul 2: „Miron Cozma, de la sursa «Paul» la «Luceafărul huilei»”.
Duminică 18 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Pictura, în cadrul programului Conferinţele Teatrului Naţional, generalul Dan Voinea prezintă conferinţa cu tema „Adevărul juridic despre decembrie 1989“. Conferinţa este precedată de lansarea cărţii "Doasarele Securităţii" a jurnalistei Ramonei Ursu.
Despre cartea Ramonei Ursu, sâmbătă, de la ora 14.00, au vorbit alături de autoare, la standul Editurii Integral de la Gaudeamus, personalităţi precum: regizorul Stere Gulea, creatorul documentarului “Piaţa Universităţii”, jurnalistul Grigore Cartianu, autor al unei serii de cărţi despre Revoluţia Romana, şi editorul Costel Postolache, fondatorul Editurii Integral.
Cartea „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii“, de Ramona Ursu, va fi lansată sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 14.00, la Gaudeamus, la Romexpo, la standul Editurii Integral (parter). Autoarea Ramona Ursu, editor coordonator la Adevărul, a fost astăzi în studioul Adevărul Live, alături de redactorul-şef Dan Marinescu, pentru a vorbi despre dezvăluirile cuprinse în acest volum.
Domnule preşedinte Iohannis, vă scriu din nou tot cu amărăciune, tot cu dezamăgire. Aş vrea să vă înţeleg, dacă tot v-am votat şi am crezut, cum au făcut-o mulţi la fel ca mine, că facem România bine. Aflu, domnule preşedinte, că aţi decorat un şpăgar nenorocit. Aşa le spunem noi doctorilor care ne lasă să trăim doar pentru un pumn de bani.
Domnule Preşedinte, constat cu amărăciune, dar şi cu dezamăgire că vă e greu să ne fiţi preşedinte. De parcă nici n-aţi vrea. Spun să ne fiţi, pentru că, în noiembrie, atunci când mulţi dintre noi v-am votat, am crezut că vă şi doriţi asta. Că vreţi cu toată inima să ne reprezentaţi pe toţi, că suntem sau nu din Sibiu.
„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.
Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.
„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!
Asist cu scârbă, de ceva vreme, la o manipulare şi la o propagandă pe care n-am crezut sau n-am vrut să cred că le voi vedea pe sticlă sau împrăştiate vertiginos în spaţiul virtual. Şi, nu, nu vorbesc despre antene şi diverse realităţi, despre care mă lămurisem deja, ca mulţi dintre voi, că spălarea pe creier şi lupta pentru mogulii care scurg banii de salarii au şters orice urmă de jurnalism.
Tanti Maria se pregăteşte să moară. E abandonată de mult pe patul unui spital botezat pe nedrept de nebuni. Şi tot de mult şi-a rătăcit şi minţile prin viaţa asta urâtă, maică, mai urâtă ca moartea. E lăsată acolo cu dreptul să respire, trântită pe-o saltea mâncată de toţi viermii, acoperită cu un cearşaf croit din pungi, că nu se poate, doamnă!, să o schimbăm de zece ori pe zi! Aici nu-i la hotel, aici e la spital!
În sfârşit, am fost luminaţi! Doamna Elena Udrea, mai cunoscută ca fosta „Blondă de la Cotroceni” sau ca „Nuţi, spaima Constituţii”, a aruncat bomba secolului, ba chiar a mileniului pe plaiurile mioritice şi ne-a luminat şi pe noi, proştii ţărişoarei.
Ai auzit de Ammar Muhammad Hamoodi? Probabil că nu. Nu s-a născut la Paris. Nu a trăit acolo. Nici nu a murit acolo. Nu a fost terorist. Nici erou. Nici jurnalist. N-a apărut pe niciun breaking news, în văzul unei lumi lipite cu pupilele de ecranele îngălbenite. Nu a plâns nimeni după el. Niciunul dintre noi. Nu ne-am revoltat. Nu am strigat. Nu am ameninţat.
Domnule preşedinte Iohannis, vă scrie o votantă. Una dintre milioanele de români care au crezut, acum vreo lună şi ceva, că şi-au luat ţara înapoi. Care au crezut, poate mai mult decât o fac toţi cei care îşi aranjează acum fotoliile prin Palat, că scapă, în sfârşit! de baroni, de mafioţi, de ipocriţi, de mincinoşi, de parveniţi, de hoţi şi de slugoi, care ne-au jefuit până şi sufletele un sfert de veac.
„Şi le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni“. (Matei, 4:19). Cuvintele Mântuitorului pentru apostolii Săi, Petru şi Andrei, n-au nicio legătură cu ceea ce am să vă mărturisesc mai jos. Dar ar fi trebuit să aibă, fiind o poveste adevărată despre o muritoare şi un Patriarh.
Aceste rânduri nu sunt pentru „băieţii deştepţi“ care ne-au confiscat ţara de vreun sfert de veac şi o joacă la poker ca pe-o sticlă de whisky. Nici pentru slugoii de partid, care fac sluj în faţa altor slugoi, tot de partid, pentru un loc călduţ într-o instituţie coruptă de stat.
Pe tovarăşul Dan Ilie Ciobotea, cunoscut printre muritori ca Patriarhul Daniel, mi-l amintesc încă din vremurile în care era la Iaşi, până prin 2007. Era tot un fericit, ce-i drept, ceva mai mic decât acum, Mitropolit al Moldovei.
Crin s-a întors! În sfârşit, Crin s-a întors cu faţa la popor! De ceva vreme, puţină, ce-i drept, cel mai liberal dintre liberalii ţărişoarei şi-a venit în fire. Ne ţine discursuri pompoase şi acide despre dreptate, şi adevăr, şi dragoste de neam şi patrie.
Bunica m-a uitat. E un an de când mi-a spus, ultima oară, „Te iubesc, draga mea, dragă!”. Drum lung spre spital. Mintea-mi refuză să-nţeleagă de ce e de nebuni. Sunt Sărbătorile. E gri, ca naiba, totul!
„Trebuie să câştigăm tot!“. Şi haita de hiene e-n extaz. Rânjesc parcă la gândul că cea mai bună pradă, sfâşiată şi împărţită în mii şi mii de bucăţi, e tot a lor. Nu se mai satură hienele. Vor tot!
Tu nu te-ai săturat să faci mişto? Tu nu te-ai săturat să-ţi pui pe Facebook că un ministru, Pricopie, de exemplu, e un analfabet? Tu nu te-ai săturat să-ţi faci vecinul „băsist împuţit”? Sau vecina „USL-istă spălată pe creier”?
„Unde eşti, draga mea, dragă? Unde eşti?”. O privesc în ochi. Şi caut în ei o licărire a ceea ce a fost. Stă în faţa mea. Ea. Pare aceeaşi. Şi, totuşi, nu e.