Stiri despre ramona ursu

  141 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Starea de veghe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Starea de veghe

  La data de 11 decembrie 2016 au avut loc în România alegeri parlamentare. Prezenţa la vot a fost dintre cele mai slabe după 22 decembrie 1989 încoace, tinerii dar şi celelalte segmente ale electoratului Dreptei preferând absenteismul, neimplicarea, dezamăgite, probabil, de oferta ei electorală foarte puţin convingătoare.

 • O recapitulare oportună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O recapitulare oportună

  Jurnalista Ramona Ursu a scris o carte extrem de oportună. Se intitulează Noaptea ca hoţii, a apărut în vara anului 2017 la editura bucureşteană Humanitas şi recapitulează ce s-a petrecut în România în primele trei-patru luni ale anului în curs.

 • Gabriel Liiceanu, la Bookfest: „Ce înseamă o teză de doctorat? Se pot construi pe urmă, funcţiile cheie ale statului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Liiceanu, la Bookfest: „Ce înseamă o teză de doctorat? Se pot construi pe urmă, funcţiile cheie ale statului”

  Salonul Internaţional de Carte Bookfest (24-28 mai) a luat sfârşit duminică, după cinci zile de maraton editorial. Ultimele două zile au continuat cu evenimente la care au luat parte nume de seamă ale literaturii române şi în care au fost lansate, printre altele, cărţi cu caracter civic, dar şi o carte de copii ilustrată de o fată în vârstă de nouă ani.

 • Cartea „Dosarele Securităţii“ de Ramona Ursu, lansată duminică, în cadrul Conferinţelor Teatrului Naţional Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea „Dosarele Securităţii“ de Ramona Ursu, lansată duminică, în cadrul Conferinţelor Teatrului Naţional Bucureşti

  Duminică, la Conferinţele Teatrului National din Bucureşti, de la ora 11.00, la Sala Pictura, va fi invitat generalul Dan Voinea, care va fi în dialog cu Ion Caramitru. Jurnalista Ramona Ursu va lansa cartea „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii” alături de Ion Caramitru, gazda evenimentului, şi jurnalistul Grigore Cartianu.

 • INTERVIU Ion Caramitru, mărturii despre cum s-au fraudat alegerile în '90: „Revoluţia a fost, în fiinţa mea, profund anticomunistă, dar co­munismul a rămas”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Ion Caramitru, mărturii despre cum s-au fraudat alegerile în '90: „Revoluţia a fost, în fiinţa mea, profund anticomunistă, dar co­munismul a rămas”

  Actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, preşedintele UNITER şi vicepreşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor Fără Privilegii, a povestit, într-un interviu publicat în cartea „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii” şi prezentat de „Weekend Adevărul”, lucruri inedite despre Revoluţia din 1989, dar şi despre evenimentele din iunie 1990, din Piaţa Universităţii.

 • Două volume despre „Dosarele Securităţii“ vor fi distribuite cu „Adevărul“ pe 14 şi 21 decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două volume despre „Dosarele Securităţii“ vor fi distribuite cu „Adevărul“ pe 14 şi 21 decembrie

  Dosarele Securităţii“, semnat de Ramona Ursu, va fi distribuit cu ziarul „Adevărul“, în două volume: miercuri, 14 decembrie, va apărea volumul 1, „Marian Munteanu, de la sursa «Ioan» la liderul din Piaţa Universităţii“, şi miercurea următoare, pe 21 decembrie, volumul 2: „Miron Cozma, de la sursa «Paul» la «Luceafărul huilei»”.

 • Dublu eveniment pe 18 decembrie la Teatrul Naţional : lansarea cărţii „Dosarele Securităţii“ de Ramona Ursu şi conferinţa generalului Dan Voinea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dublu eveniment pe 18 decembrie la Teatrul Naţional : lansarea cărţii „Dosarele Securităţii“ de Ramona Ursu şi conferinţa generalului Dan Voinea

  Duminică 18 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Pictura, în cadrul programului Conferinţele Teatrului Naţional, generalul Dan Voinea prezintă conferinţa cu tema „Adevărul juridic despre decembrie 1989“. Conferinţa este precedată de lansarea cărţii "Doasarele Securităţii" a jurnalistei Ramonei Ursu.

 • VIDEO Jurnalista Ramona Ursu, la lansarea cărţii Dosarele Securităţii: „Adevărul doare şi ne costă, dar trebuie să ni-l asumăm“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Jurnalista Ramona Ursu, la lansarea cărţii Dosarele Securităţii: „Adevărul doare şi ne costă, dar trebuie să ni-l asumăm“

  Despre cartea Ramonei Ursu, sâmbătă, de la  ora 14.00, au vorbit alături de autoare, la standul Editurii Integral de la Gaudeamus, personalităţi precum: regizorul Stere Gulea, creatorul documentarului “Piaţa Universităţii”, jurnalistul Grigore Cartianu, autor al unei serii de cărţi despre Revoluţia Romana, şi editorul Costel Postolache, fondatorul Editurii Integral.

 • Volumul „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii“, scris de Ramona Ursu,  va fi lansat sâmbătă la Gaudeamus VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Volumul „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii“, scris de Ramona Ursu,  va fi lansat sâmbătă la Gaudeamus VIDEO

  Cartea „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii“, de Ramona Ursu, va fi lansată sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 14.00, la Gaudeamus, la Romexpo, la standul Editurii Integral (parter). Autoarea Ramona Ursu, editor coordonator la Adevărul, a fost astăzi în studioul Adevărul Live, alături de redactorul-şef Dan Marinescu, pentru a vorbi despre dezvăluirile cuprinse în acest volum.

 • Domnule preşedinte Iohannis, mai bine decoraţi nişte pacienţi! Măcar post-mortem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule preşedinte Iohannis, mai bine decoraţi nişte pacienţi! Măcar post-mortem

  Domnule preşedinte Iohannis, vă scriu din nou tot cu amărăciune, tot cu dezamăgire. Aş vrea să vă înţeleg, dacă tot v-am votat şi am crezut, cum au făcut-o mulţi la fel ca mine, că facem România bine. Aflu, domnule preşedinte, că aţi decorat un şpăgar nenorocit. Aşa le spunem noi doctorilor care ne lasă să trăim doar pentru un pumn de bani.

 • Domnule preşedinte Iohannis, nu vă mai chinuiţi cu noi, luaţi-vă Sibiul înapoi! Cu tot cu gravura oferită Papei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule preşedinte Iohannis, nu vă mai chinuiţi cu noi, luaţi-vă Sibiul înapoi! Cu tot cu gravura oferită Papei

  Domnule Preşedinte, constat cu amărăciune, dar şi cu dezamăgire că vă e greu să ne fiţi preşedinte. De parcă nici n-aţi vrea. Spun să ne fiţi, pentru că, în noiembrie, atunci când mulţi dintre noi v-am votat, am crezut că vă şi doriţi asta. Că vreţi cu toată inima să ne reprezentaţi pe toţi, că suntem sau nu din Sibiu.

 • Adevărata scrisoare a primarului Nichita către ieşenii „cretini şi isterici”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărata scrisoare a primarului Nichita către ieşenii „cretini şi isterici”

  „Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

 • Binomul Ponta - Băsescu şi jurnaliştii de tip slugă. Cazul Nichita şi alţi mafioţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binomul Ponta - Băsescu şi jurnaliştii de tip slugă. Cazul Nichita şi alţi mafioţi

  Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

 • Onorată instanţă, nu poţi aresta un primar ca Nichita doar pentru că-i baron-interlop. Dar pentru ce poţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Onorată instanţă, nu poţi aresta un primar ca Nichita doar pentru că-i baron-interlop. Dar pentru ce poţi?

  „Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

 • Da, domnule Băsescu, sunt ziarişti care intoxică opinia publică! Se numesc „maeştri” vânduţi sau doar nişte slugi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Da, domnule Băsescu, sunt ziarişti care intoxică opinia publică! Se numesc „maeştri” vânduţi sau doar nişte slugi

  Asist cu scârbă, de ceva vreme, la o manipulare şi la o propagandă pe care n-am crezut sau n-am vrut să cred că le voi vedea pe sticlă sau împrăştiate vertiginos în spaţiul virtual. Şi, nu, nu vorbesc despre antene şi diverse realităţi, despre care mă lămurisem deja, ca mulţi dintre voi, că spălarea pe creier şi lupta pentru mogulii care scurg banii de salarii au şters orice urmă de jurnalism.

 • Pun pariu că nu ştii cum arată sutienul lui Nuţi! Şi nici perna lui Crin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pun pariu că nu ştii cum arată sutienul lui Nuţi! Şi nici perna lui Crin

  Tanti Maria se pregăteşte să moară. E abandonată de mult pe patul unui spital botezat pe nedrept de nebuni. Şi tot de mult şi-a rătăcit şi minţile prin viaţa asta urâtă, maică, mai urâtă ca moartea. E lăsată acolo cu dreptul să respire, trântită pe-o saltea mâncată de toţi viermii, acoperită cu un cearşaf croit din pungi, că nu se poate, doamnă!, să o schimbăm de zece ori pe zi! Aici nu-i la hotel, aici e la spital!

 • Je suis Ammar Muhammad Hamoodi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Je suis Ammar Muhammad Hamoodi!

  Ai auzit de Ammar Muhammad Hamoodi? Probabil că nu. Nu s-a născut la Paris. Nu a trăit acolo. Nici nu a murit acolo. Nu a fost terorist. Nici erou. Nici jurnalist. N-a apărut pe niciun breaking news, în văzul unei lumi lipite cu pupilele de ecranele îngălbenite. Nu a plâns nimeni după el. Niciunul dintre noi. Nu ne-am revoltat. Nu am strigat. Nu am ameninţat.

 • Iertaţi-ne, domnule preşedinte! Cu pensia de 4 lei, doar perdele grena i-am putut lua tovarăşei Tatiana, la Palat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iertaţi-ne, domnule preşedinte! Cu pensia de 4 lei, doar perdele grena i-am putut lua tovarăşei Tatiana, la Palat

  Domnule preşedinte Iohannis, vă scrie o votantă. Una dintre milioanele de români care au crezut, acum vreo lună şi ceva, că şi-au luat ţara înapoi. Care au crezut, poate mai mult decât o fac toţi cei care îşi aranjează acum fotoliile prin Palat, că scapă, în sfârşit! de baroni, de mafioţi, de ipocriţi, de mincinoşi, de parveniţi, de hoţi şi de slugoi, care ne-au jefuit până şi sufletele un sfert de veac.

 • Necredinţa Preanecuratului Daniel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Necredinţa Preanecuratului Daniel

  „Şi le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni“. (Matei, 4:19). Cuvintele Mântuitorului pentru apostolii Săi, Petru şi Andrei, n-au nicio legătură cu ceea ce am să vă mărturisesc mai jos. Dar ar fi trebuit să aibă, fiind o poveste adevărată despre o muritoare şi un Patriarh.

 • Cuvinte pentru băieţii deştepţi. Deştepţi cu adevărat!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuvinte pentru băieţii deştepţi. Deştepţi cu adevărat!

  Aceste rânduri nu sunt pentru „băieţii deştepţi“ care ne-au confiscat ţara de vreun sfert de veac şi o joacă la poker ca pe-o sticlă de whisky. Nici pentru slugoii de partid, care fac sluj în faţa altor slugoi, tot de partid, pentru un loc călduţ într-o instituţie coruptă de stat.

 • Cât de fericit e Preanefericitul Daniel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de fericit e Preanefericitul Daniel

  Pe tovarăşul Dan Ilie Ciobotea, cunoscut printre muritori ca Patriarhul Daniel, mi-l amintesc încă din vremurile în care era la Iaşi, până prin 2007. Era tot un fericit, ce-i drept, ceva mai mic decât acum, Mitropolit al Moldovei.

 • Anul neschimbării lui Crin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul neschimbării lui Crin

  Crin s-a întors! În sfârşit, Crin s-a întors cu faţa la popor! De ceva vreme, puţină, ce-i drept, cel mai liberal dintre liberalii ţărişoarei şi-a venit în fire. Ne ţine discursuri pompoase şi acide despre dreptate, şi adevăr, şi dragoste de neam şi patrie.

 • Ultima bătălie a baronilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima bătălie a baronilor

  „Trebuie să câştigăm tot!“. Şi haita de hiene e-n extaz. Rânjesc parcă la gândul că cea mai bună pradă, sfâşiată şi împărţită în mii şi mii de bucăţi, e tot a lor. Nu se mai satură hienele. Vor tot!

 • Când românii fac mişto de România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când românii fac mişto de România

  Tu nu te-ai săturat să faci mişto? Tu nu te-ai săturat să-ţi pui pe Facebook că un ministru, Pricopie, de exemplu, e un analfabet? Tu nu te-ai săturat să-ţi faci vecinul „băsist împuţit”? Sau vecina „USL-istă spălată pe creier”?

 • „Unde eşti, draga mea, dragă?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Unde eşti, draga mea, dragă?”

  „Unde eşti, draga mea, dragă? Unde eşti?”. O privesc în ochi. Şi caut în ei o licărire a ceea ce a fost. Stă în faţa mea. Ea. Pare aceeaşi. Şi, totuşi, nu e.

Modifică Setările