Stiri despre polarizare

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • #Newdevelopmentalism ca Proiect de Ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  #Newdevelopmentalism ca Proiect de Ţară

  Haosul provocat de politicile neoliberale provine din dezechilibrele structurale inerente ale acestei ideologii. Singura şansă de dezvoltare a României pe termen mediu este aceea de a adopta politici alternative celor neoliberale.

 • Despre creşterea salariului minim - între argumente şi dezinformări (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre creşterea salariului minim - între argumente şi dezinformări (I)

  Dezbaterile legate de tematica salariului minim se menţin la fel de acute. Deşi ambele tabere pun în scenă teorii/cercetări empirice relevante sau mai puţin relevante, în ultima perioadă este relativ consensuală nevoia de implementare a salariului minim ca instrument/măsură de reducere a inegalităţilor economice şi sociale, micşorarea sărăciei şi a deprivării materiale şi creştere economică incluzivă.

 • INFOGRAFIE ANALIZĂ Cât de ruptă e România între bogaţi şi săraci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE ANALIZĂ Cât de ruptă e România între bogaţi şi săraci

  Indicatorii economici reflectă discrepanţe regionale tot mai mari care duc, practic, la două Românii, cu realităţi diferite. În timp ce judeţele Vaslui, Botoşani şi Teleorman se zbat într-o sărăcie la limita subzistenţei, Capitala, Timiş, Braşov, Constanţa şi Sibiu prosperă pe fondul dezvoltării industriei.

 • Mugur Isărescu: Vom intra în zona euro când o autostradă va trece Carpaţii. N-ai cum să dezvolţi alte zone dacă treci pe serpentine prin Carpaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mugur Isărescu: Vom intra în zona euro când o autostradă va trece Carpaţii. N-ai cum să dezvolţi alte zone dacă treci pe serpentine prin Carpaţi

  România va putea intra în zona euro abia după ce o autostradă va trece Munţii Carapaţi, pentru a permite şi dezvoltarea altor zone decât câteva enclave unde s-au concentrat investiţiile străine, Bucureştiul fiind pregătit să treacă la euro, dar este tras în jos de Las Fierbinţi, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR).

 • O lume, două lumi …
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lume, două lumi …

  La nivel mondial, averile milionarilor ating maxime istorice. În tot acest timp, un milion şi jumătate de copii mor anual din cauza lipsei de apă şi a igienei necorespunzătoare, iar peste 6 miliarde de oameni trăiesc cu venituri de sub 960 de ron pe luna. O lume, două lumi....

 • Mitul celor 35.353.535 taxe noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mitul celor 35.353.535 taxe noi

  Va propun ceva. Haideti sa nu ne mai plangem niciunul dintre noi – intelectuali, politicieni, economisti, jurnalisti, oameni de afaceri s.a. Haideti sa nu ne alaturam in mod ipocrit corului de bocitoare care plang in jurul unui sicriu de lux in care s-a ingropat perioada in care doar unii se infruptau din bogatia creata in Romania.

 • De ce nu se simte
creşterea economică în buzunare imediat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu se simte creşterea economică în buzunare imediat

  Distribuirea bogăţiei este inegală, bogaţii iau prea mult, săracii prea puţin. Pentru că avem o societate de tipul 15 versus 85. Adică 15% din populaţie câştiga venituri băneşti cât 85% din populaţie. Normal că o mare parte din câştiguri se distribuie către cei 15%, restul se bat pe firimituri.

Modifică Setările