Stiri despre pedro almodovar

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Lux Æterna”, cel mai nou film al lui Gaspar Noé, şi „Vocea umană”, filmul lui Pedro Almodóvar cu Tilda Swinton, în cinema din 17 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lux Æterna”, cel mai nou film al lui Gaspar Noé, şi „Vocea umană”, filmul lui Pedro Almodóvar cu Tilda Swinton, în cinema din 17 septembrie

  „Lux Æterna”, un mediu-metraj de Gaspar Noé, produs de casa de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle şi Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, şi scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice” de Pedro Almodovar, cu Tilda Swinton purtând haine semnate de Balenciaga, vor fi în cinematografe din 17 septembrie.

 • Pedro Almodóvar: Oamenii nu ar trebui să fie prizonieri în case. Antidotul este cinema-ul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pedro Almodóvar: Oamenii nu ar trebui să fie prizonieri în case. Antidotul este cinema-ul

  Cineastul spaniol Pedro Almodóvar a avertizat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Festivalul de Film de la Veneţia, unde îşi promovează scurtmetrajul „The Human Voice”, cu Tilda Swinton în rol principal, că este „un obicei periculos” ca oamenii să rămână „prizonieri” în case după încheierea perioadei de izolare, iar antidotul îl reprezintă mersul la cinema.

 • „Evanghelia“ după criminalul Jack, filmul anului 2019.
Cruzimea caracterizează operele marilor regizori care încheie deceniul VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Evanghelia“ după criminalul Jack, filmul anului 2019. Cruzimea caracterizează operele marilor regizori care încheie deceniul VIDEO

  2019 este anul în care câţiva autori importanţi s-au întors şi au confirmat că rămân în avangarda cinemaului contemporan: Lars von Trier cu odiseea criminalului în serie Jack, Lanthimos cu un pseudo-film istoric, despre decadenţa de la o curte a Angliei de pe vremuri, dar şi din civilizaţia noastră, Tarantino cu un film-omagiu faţă de „old Hollywood“, o ironie postmodernă de clasă, iar spaniolul Almodovar cu un film trist, testamentar.

 • „Corupţia ucide“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Corupţia ucide“ VIDEO

  Deşi nu este vreo capodoperă, filmul spaniol „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar“, despre viaţa ieşită din comun a traficantului de droguri columbian Pablo Escobar, cu Javier Bardem şi Penélope Cruz în rolurile a doi amorezi care mai mult se urăsc, decât se iubesc, pică în România la ţanc, arătând ce-nseamnă un „stat mafiot“, cel spre care PSD-ul încearcă, cu orice preţ, să-ndrepte ţara.

 • Pedro Almodóvar, preşedinte la Cannes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pedro Almodóvar, preşedinte la Cannes

  Cineastul Pedro Almodóvar, o legendă a cinematografiei spaniole, va prezida juriul celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care se va desfăşura în perioada 17 - 28 mai, au anunţat, marţi, organizatorii evenimentului, citaţi de News.ro.

 • O seară, un tren VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O seară, un tren VIDEO

  REVENIRE Maximum de efecte cu minimum de mijloace reuşeşte regizorul spaniol Pedro Almodóvar în cel mai recent film al său, „Julieta“, spunând o poveste simplă, tristă şi emoţionantă, ca viaţa însăşi.

 • „Julieta“ lui Pedro Almodóvar ajunge în cinematografele din România, dar şi pe lista de propuneri pentru Oscar VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Julieta“ lui Pedro Almodóvar ajunge în cinematografele din România, dar şi pe lista de propuneri pentru Oscar VIDEO

  „Julieta“, cel de-al 20-lea lungmetraj al regizorului spaniol Pedro Almodóvar, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 30 septembrie. Este al cincelea film al regizorului selectat pentru un premiu Palme d’Or şi, totodată, propunerea Spaniei pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină a premiilor Oscar 2017.

 • Ambuscade
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambuscade

  După o incursiune perdantă pe teren necunoscut (comedia „Los amantes pasajeros“ din 2013), în cel mai recent film al său, Almodovar se întoarce la genul care l-a consacrat.

 • Robert De Niro şi Pedro Almodovar, oaspeţi de seamă la Cannes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robert De Niro şi Pedro Almodovar, oaspeţi de seamă la Cannes

  Actorul american Robert De Niro va fi omagiat la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, în selecţia oficială, iar cineastul spaniol Pedro Almodovar se află în cursă pentru a cincea oară pentru un Palme d'or cu pelicula „Julieta“.

 • Pedro Almodovar începe lucrul la
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pedro Almodovar începe lucrul la "Silencio"

  Regizorul spaniol Pedro Almodovar va începe, în luna aprilie, filmările la o nouă peliculă, "Silencio", o dramă care va readuce la lumină "cinema-ul femeilor, al marilor personaje feminine".

 • Pedro
Almodovar, câştigător al Premiului Lumière pe 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pedro Almodovar, câştigător al Premiului Lumière pe 2014

  Unul dintre cei mai importanţi regizori ai lumii, creatorul celebrului film „Totul despre mama mea”, a fost recompensat, la Lyon, în cadrul ediţiei a şasea a „Lumiere Grand Film Festival” cu premiul Lumière.

 • Sentimente şi fotbal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sentimente şi fotbal

  COMIC În filmul spaniol „Nuntă în ofsaid“, regizorul Daniel Sánchez Arévalo încearcă să-l prindă din urmă pe reputatul Pedro Almodóvar, dar se pierde pe drum în futilităţi şi vulgarităţi.

 • Penelope Cruz, Javier Bardem şi alţi artişti spanioli denunţă „genocidul“ din Fâşia Gaza, într-o scrisoare deschisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Penelope Cruz, Javier Bardem şi alţi artişti spanioli denunţă „genocidul“ din Fâşia Gaza, într-o scrisoare deschisă

  Actorii recompensaţi cu Oscar Penelope Cruz şi soţul ei, Javier Bardem, denunţă, printr-o scrisoare deschisă, atacurile Israelului asupra Fâşiei Gaza. Apreciatul regizor Pedro Almodovar, precum şi zeci de actori, regizori, cântăreţi şi scriitori spanioli li s-au alăturat şi cer Uniunii Europene să condamne bombardarea civililor palestinieni, scrie „The Hollywood Reporter“.

 • Începe TIFF 2013, cel mai mare festival de film din România! Weekend la Castel, concerte şi proiecţii speciale în primele zile de festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe TIFF 2013, cel mai mare festival de film din România! Weekend la Castel, concerte şi proiecţii speciale în primele zile de festival

  Festivalul Internaţional de Film Transilvania începe azi, de la 20.45, în Piaţa Unirii din Cluj, cu o premieră în România marca Pedro Almodóvar -Amanţii pasagerii/ Los Amantes Pasajeros. Apoi cinefilii sunt invitaţi la castelul din Bonţida pentru un weekend dedicat familiilor. Află ce filme trebuie văzute în acest weekend.

 • Angelina Jolie, într-un film de Almodovar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angelina Jolie, într-un film de Almodovar

  Angelina Jolie i-a „smuls" regizorului Pedro Almodovar promisiunea unei colaborări viitoare, după ce l-a întrebat, pe covorul roşu, pe renumitul cineast spaniol dacă doreşte să o distribuie într-un film al său, potrivit Mediafax.

 • Între masculin şi feminin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între masculin şi feminin

  Un chirurg plastician încearcă s-o recreeze pe soţia sa dispărută şi să se răzbune pe violatorul fiicei sale, dar cade victimă  propriilor slăbiciuni, în cel mai recent film al lui Almodovar. Noul film al redutabilului regizor spaniol Pedro Almodovar (cel de-al 19-lea lungmetraj din cariera sa) reia mare parte dintre obsesiile tematice care i-au jalonat parcursul cinematografic, doar punerea în temă este puţin alta.

Modifică Setările