Stiri despre partidul national liberal

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: Orbanii şi Brătienii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Orbanii şi Brătienii

  În vacanţa mea de iarnă din ianuarie 2020 am făcut un tur la Ştefăneşti (lângă Piteşti) să vedem în ce stare mai e Vila Florica a Brătienilor. [...] PNL a moştenit numele. L-au dus la populari în Parlamentul European, fără nicio explicaţie pe fond, doar că popularii erau mai tari la Bruxelles. Zilnic transferă pesedişti sau proromânişti sau ce mai e nevoie – mari şi încăpătoare sunt braţele Brătienilor.

 • Confesiunea unui bolnav de
România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Confesiunea unui bolnav de România

  Am învăţat în 12 ani de America unele lecţii simple. Prima este să nu mă plâng niciodată. A doua este sa mă ridic şi să stau cu spatele drept, chiar dacă este să cad iarăşi şi să muşc din asfalt. A treia este sa nu renunţ niciodată la luptă. Sunt zile lungi şi nopţi grele, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare clipă.

 • E timpul, români. E timpul României!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E timpul, români. E timpul României!

  Un român la trei minute. 20 de români pe oră. 200.000 de români pe an. Aceasta este dimensiunea crizei prin care trece România astăzi, cea mai gravă din ultimii 30 de ani. Singurul răspuns moral la situaţia de faţă este unitatea în faţa pericolului mortal PSD.

 • PNL depune moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader: Este ministrul care a făcut un rău enorm României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL depune moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader: Este ministrul care a făcut un rău enorm României

  PNL va depune în această săptămână o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pe care-l acuză că „a făcut un rău enorm României, atât în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului judiciar, cât şi în ceea ce priveşte imaginea României în străinătate”. În plus, potrivit liberalilor, Toader are cele mai mari restanţe în implementarea promisiunilor din programul de guvernare.

 • „Din culisele cinematografiei“. Cum a servit actualul sediu al Partidului Naţional Liberal drept decor pentru serialul „Un August în flăcări“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum a servit actualul sediu al Partidului Naţional Liberal drept decor pentru serialul „Un August în flăcări“

  Vila Filipescu-Brâncoveanu din Aleea Modrogan nr. 1 a fost amenajată drept locuinţă a ministrului Ionescu-Tismana, interpretat de Liviu Ciulei, pe platourile de filmare ale serialului realizat de Televiziunea Română şi prezentat pentru prima oară pe micile ecrane în vara anului 1974, la 30 de ani de la evenimentele din 23 august 1944.

 • Partid
istoric, 
în căutare de lider cu anvergură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partid istoric, în căutare de lider cu anvergură

  Fostul ministru liberal Ludovic Orban şi secretarul general interimar Cristian Buşoi şi-au depus moţiunile de candidatură la şefia PNL. În timp ce Orban a fost înconjurat de lideri de filiale din întreaga ţară, Orban a mizat mai mult pe sprijinul filialei bucureştene, dar şi pe sprijinul unor vechi liberali ca Teodor Atanasiu sau Dan Motreanu.

 • PNL - Le mal aimé
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL - Le mal aimé

  De la o vreme, primesc tot felul de ecouri din care rezultă că Partidul Naţional Liberal se simte neiubit. El vrea sa se împrospăteze cu oameni noi, vrea să cîştige alegerile, vrea sprijin şi înţelegere, vrea competenţe proaspete, membri curaţi, solidaritate. Iar lumea nu pricepe.

 • Cine
sunt cei 12 senatori liberali care au votat pentru „legea
plagiatelor”: Teodor Atanasiu şi Mariana Câmpeanu, printre cei care au votat alături de PSD şi ALDE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt cei 12 senatori liberali care au votat pentru „legea plagiatelor”: Teodor Atanasiu şi Mariana Câmpeanu, printre cei care au votat alături de PSD şi ALDE

  12 senatori ai Partidului Naţional Liberal s-au numărat printre cei 90 care au votat, luni, pentru adoptarea unui proiect de lege ce retrimite evaluarea acuzaţiilor de plagiat ale doctoratelor către universităţi, excluzând complet rolul pe care îl avea Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNADTCU), conform votului electronic publicat pe site-ul Senatului.

 • Vitalia Pavlicenco va fi candidatul a cinci partide pentru alegerile prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vitalia Pavlicenco va fi candidatul a cinci partide pentru alegerile prezidenţiale

  În urma unor discuţii între Partidul Liberal Reformator, Partidul Popular, Partidul Naţional Liberal, Partidul Verde Ecologist şi Partidul Democraţia Acasă s-a decis că preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, va fi candidatul comun al acestor partide pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.

 • Nicuşor Dan a acceptat provocarea lui Predoiu de a concura într-un sondaj de opinie: „Am o responsabilitate faţă de electoratul anti-PSD“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicuşor Dan a acceptat provocarea lui Predoiu de a concura într-un sondaj de opinie: „Am o responsabilitate faţă de electoratul anti-PSD“

  Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat, duminică, într-o dezbatere electorală la TVR, că acceptă propunerea lui Cătălin Predoiu, pentru realizarea unui sondaj realizat de o casă internaţională de sondare a opiniei, pentru a se vedea cine stă cel mai bine în opţiunile bucureştenilor, Cătălin Predoiu precizând că îl bucură acest anunţ şi că aşteaptă progrese în direcţia unei candidaturi unice a dreptei.

 • Cum a ajuns Nicolae Titulescu deputat de Olt în 1937. Discurs imprimat pe placa de gramofon şi campanie prin intermediari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns Nicolae Titulescu deputat de Olt în 1937. Discurs imprimat pe placa de gramofon şi campanie prin intermediari

  Deşi primise dreptul de senator pe viaţă, Nicolae Titulescu era convins, cu foarte puţin timp înainte de alegeri, de Iuliu Maniu să candideze, în 1937, pentru un post de deputat pe listele Partidului Naţional Ţărănesc, în Olt, derulând o campanie în absenţă, dar cu mijloace cel puţin neobişnuite la acel moment: un gramofon montat pe un automobil, din care alegătorii de la oraşe şi sate îi ascultau mesajul.

 • România a avut un prim-ministru cu patru mandate, nebun cu acte. Povestea lui Dimitrie Alexandru Sturdza care lătra la şedinţele cu miniştrii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România a avut un prim-ministru cu patru mandate, nebun cu acte. Povestea lui Dimitrie Alexandru Sturdza care lătra la şedinţele cu miniştrii

  Dimitrie A. Sturza a fost unul dintre cei mai longevivi premieri pe care i-a avut România în secolul trecut. A fost de opt ori ministru şi a ocupat fotoliul de şef al Consiliului de Miniştri de patru ori, timp de peste zece ani. S-a îmbolnăvit de nervi pe vremea când încă mai deţinea funcţia de prim-ministru. Se spune că, în plină şedinţă, începea să plângă şi lătra mergând în patru labe printre miniştri.

 • PNL România, despre creditul de 150 de milioane de euro: „Victor Ponta a minţit”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL România, despre creditul de 150 de milioane de euro: „Victor Ponta a minţit”

  Secretarul executiv al Partidului Naţional Liberal (PNL) din România, Radu Carp, susţine că premierul Victor Ponta a aflat după şedinţa comună a guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti despre faptul că este imposibil să acorde creditul preferenţial Republicii Moldova şi aduce argumente în acest sens.

 • „Nimeni nu are curajul să ia taurul de coarne în privinţa
finanţării Bisericii“, afirmă senatorul băcăuan Dragoş Luchian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nimeni nu are curajul să ia taurul de coarne în privinţa finanţării Bisericii“, afirmă senatorul băcăuan Dragoş Luchian

  Dragoş Luchian a făcut astăzi declaraţii îndrăzneţe referitoare la finanţarea cultelor, după  scandalurile din ultima vreme în care au fost implicate atît Biserica Ortodoxă Română, cât şi Biserica Greco Catolică din România. Senatorul este de părere că este greu de ţinut o evidenţă a finanţării cultelor, mai ales că ele nu sunt supuse controlului statului.

 • ....Dar ce frumos tace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ....Dar ce frumos tace

  După un preşedinte zâmbăreţ (Ion Iliescu), unul grafoman ( Emil Constantinescu a scris o carte de 3500 de pagini) şi unul jucător-vorbitor (Traian Băsescu), PNL ne propune un preşedinte „tăcător“. A vorbit public câteva săptămâni în timpul unei scurte campanii care l-a detronat pe Crin Antonescu din fruntea partidului şi l-a înlăturat din cursa prezidenţială – numită de răuvoitori şi „blitzkrieg“. Apoi Klaus Iohannis a ales să tacă din nou.

 • Krin şi Claus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Krin şi Claus

  Când a apărut în politica mare, lui Klaus Iohannis politicienii de pe Dâmboviţa îi dădeau şanse mici să se impună şi să obţină o funcţie mare. Cu „mitul neamţului“ în traistă, primarul Sibiului a zis ca ei şi a făcut ca el. Refuzat de două ori la intrarea în Palatul Victoria – odată de Traian Băsescu şi a doua oară de Victor Ponta – el şi-a văzut de drum chiar dacă în urma lui s-au făcut glume şi s-a râs cu palmele la gură.

 • De ce nu se mai aude Crin Antonescu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu se mai aude Crin Antonescu?

  După 3-4 ani în care a fost, alături de Victor Ponta, printre cei mai vizibili politicieni din România, Crin Antonescu a dispărut de pe scena mare a politicii româneşti fix în momentul în care vocea sa trebuia să se audă cel mai tare. În apropierea alegerilor prezidenţiale pentru care acum câteva luni era favorit, Crin Antonescu se aude slab, nu se prea vede din mulţime şi pare că nu mai are vlagă.

 • Crin Antonescu:
„PNL nu mai intră în opoziţie pentru patru ani”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crin Antonescu: „PNL nu mai intră în opoziţie pentru patru ani”

  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a avertizat joi seară pe social-democraţi că, în situaţia în care decide să-i înlăture pe liberali de la guvernare, atunci PNL nu mai intră în opoziţie pentru patru ani, iar dacă PSD nu va câştiga Preşedinţia, va pierde şi guvernarea.

 • PRM-işti din toate partidele, uniţi-vă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PRM-işti din toate partidele, uniţi-vă!

  Pe vremuri, când PRM era unul dintre partidele parlamentare din România, ştiam clar că orice fiinţă cu minţile rătăcite are un adăpost deasupra capului, că-i găseşti pe toţi adunaţi în acelaşi loc. Acum, când Vadim nu mai e, oile rătăcite pasc libere pe izlazuri şi nu ştii când şi cum dai de vreuna unde te aştepţi mai puţin.

 • Cu sau fără PSD, Crin Antonescu se vede preşedinte: „Sper să nu fie nevoie, dar putem să o facem şi singuri”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu sau fără PSD, Crin Antonescu se vede preşedinte: „Sper să nu fie nevoie, dar putem să o facem şi singuri”

  Partidul Naţional Liberal are propria identitate, nu are nicio datorie faţă de PSD şi poate câştiga alegerile prezidenţiale cu sau fără partenerii din alianţă. Acesta a fost mesajul transmis de preşedintele PNL, Crin Antonescu, liberalilor teleormăneni, cu ocazia conferinţei teritoriale a PNL Teleorman, desfăşurate, vineri, la Alexandria.

 • „Aşa să ne ajute Dumnezeu” prin noi înşine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Aşa să ne ajute Dumnezeu” prin noi înşine

  Lăsat fără miză prin candidatura unui singur om la preşedinţia partidului, Congresul Partidului Naţional Liberal a fost o oportunitate de a asculta măcar doi politicieni cu aură de oratori străluciţi prin discursurile lor tăioase şi nimicitoare. Crin Antonescu, considerat întiul vorbitor într-un parlament plin de poticniţi ai discursului public, şi Sir Graham Watson.

Modifică Setările