Stiri despre parsifal

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Efectul Wagner la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectul Wagner la Ateneu

  Când am citit programul concertelor de pe 16 şi 17 Mai, ultimele cu Christian Badea în această stagiune a Filarmonicii, m-am ciupit de mână, aproape nevenindu-mi să cred: Wagner! Şi amintirile concertelor spectacol cu Parsifaldin 2015-2016 m-au inundat imediat.

 • Cele mai bune spectacole din 2016. „Parsifal actul I“, opera în concert de la Ateneul Român, pe primul loc în topul „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune spectacole din 2016. „Parsifal actul I“, opera în concert de la Ateneul Român, pe primul loc în topul „Adevărul“

  Clasamentul celor mai bune spectacole din 2016, realizat de „Adevărul“, include următoarele cinci titluri:  „Parsifal actul I“ de la Ateneul Român, „Manon“ de la Opera Naţională Bucureşti, „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice“ de la Teatrul Metropolis, „Văduva veselă“ de la Opera Naţională Bucureşti,  „Linoleum“ de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

 • „Parsifal” de Wagner, din nou la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Parsifal” de Wagner, din nou la Ateneu

  Dacă în anii '90 Christian Badea a dirijat, în doar câteva stagiuni la Metropolitan Opera din New York, 167 de spectacole, într-un repertoriu divers, apărând în acea perioadă fastă şi la pupitrul Staatsoper Viena sau la Covent Garden Londra, urmând apoi o îndelungată opţiune prioritar pentru spaţiul scandinav, în ultima vreme a devenit foarte activ în special la Filarmonica bucureşteană (unde este dirijor principal).

 • Emoţia zilei: Parsifal, din nou la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: Parsifal, din nou la Ateneu

  Am fost tentat să scriu câteva rânduri despre Parsifal la Ateneul Român încă de luni şi marţi, când am avut ocazia să asist la ultimele repetiţii, apoi vineri, după primul spectacol. N-am fost miercuri la generală, înţelegând să las locul celor tineri, cărora le era dedicată repetiţia.

 • „Parsifal“, spectacolul anului, la Ateneu. Merităm ce ne dăruieşte dirijorul Christian Badea? Suntem pregătiţi pentru vraja muzicii lui Wagner? FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Parsifal“, spectacolul anului, la Ateneu. Merităm ce ne dăruieşte dirijorul Christian Badea? Suntem pregătiţi pentru vraja muzicii lui Wagner? FOTO

  Două concerte excepţionale au avut loc, la Ateneu, în deschiderea stagiunii Filarmonicii „George Enescu”, cu Parsifal, actul I, de Richard Wagner. Ovaţii, lume aplaudând frenetic, un spectacol în care Ateneul, cupola si pictura sa devin personaje. O experienţă mistică despre credinţa-suferinţă şi căutarea de sine a lui Parsifal, despre Cavalerii Mesei Rotunde care săvârşesc, în Ateneu, un ritual sacru, prinşi în vibraţia muzicii lui Wagner.

 • Ni s-a întâmplat Parsifal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ni s-a întâmplat Parsifal

  Scriu din nou din interiorul evenimentului, aşa cum am făcut în urmă cu un an. Nu voi povesti cum a fost spectacolul şi în ce a constat regia, pentru că sunt sigură că vor fi destui cronicari care vor face asta. Nici despre cum au cântat minunaţii Petra Lang, Stefan Vinke, Bela Perencz, Eric Halfvarson şi Marius Bolos.

 • Cronica unei tinere spectatoare. Repetiţia la
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronica unei tinere spectatoare. Repetiţia la "Parsifal", un vis pentru norocoşi

  Repetiţia la „Parsifal - Actul I“ a avut loc în data de 5 octombrie 2016 la Ateneu, cu intrare liberă.  Actul I din opera „Parsifal“, de Richard Wagner, a fost interpretat sub conducera dirijorului Christian Badea, alături de interpreţii Stefan Vinke, Eric Halfvarson, Petra Lang şi Bela Perencz. Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent în sală. Spectacolele vor avea loc, de la ora 19.00, pe 7 şi 8 octombrie, la Sala Mare a Ateneului.

 • Coadă la Parsifal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coadă la Parsifal

  Imaginile cu coada de la Ateneul Român la Parsifal, o repetiţie cu public a celebrei opere wagneriene, prezentată în concert pe 7 şi 8 octombrie la Ateneul Român sub bagheta dirijorală a maestrului Christian Badea, ar fi putut face rating dacă aşa numitele televiziuni de ştiri i-ar fi dat atenţie.

 • „Parsifal”, prin ochii unei fetiţe orfane. Mica balerină a devenit o imagine simbol pentru opera lui Wagner de la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Parsifal”, prin ochii unei fetiţe orfane. Mica balerină a devenit o imagine simbol pentru opera lui Wagner de la Ateneu

  Natalia Chiriac, o fetiţă orfană, este imaginea spectacolului ”Parsifal la Ateneu”, pus în scenă de dirijorul Christian Badea, reprezentat pe 7 şi 8 octombrie, la Ateneul Român.  Repetiţia generală la "Parsifal", cu public, dedicată tinerilor, va avea loc miercuri, de la ora 19.00, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

 • Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu”: „Parsifal“ ne scoate dintr-un anumit provincialism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu”: „Parsifal“ ne scoate dintr-un anumit provincialism

  Directorul Filarmonicii ”George Enescu”, Andrei Dimitriu, a declarat la o conferinţă de presă care a avut loc luni, la Bucureşti, că spectacolul ”Parsifal la Ateneu” scoate România dintr-un anumit provincialism. Concertul-spectacol Parsifal, dirijat de Christian Badea, va avea loc în zilele de 7 şi 8 octombrie 2016, la Ateneul Român, şi reprezintă deschiderea de gală a stagiunii de concerte a Filarmonicii «George Enescu».

 • Se pun în vânzare abonamentele şi biletele la concertele-eveniment „Parsifal”, actul I,  de Richard Wagner
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se pun în vânzare abonamentele şi biletele la concertele-eveniment „Parsifal”, actul I,  de Richard Wagner

  Abonaţii Filarmonicii „George Enescu“ au rezervate bilete la Parsifal, actul I, pe care le pot achiziţiona în perioada 16 august-23 septembrie, la un preţ special de 100 de lei pentru un bilet.  Începând cu 1 septembrie, biletele vor fi disponibile tuturor iubitorilor de muzică, la preţul de 150 lei, având în continuare prioritate abonaţii Filarmonicii „George Enescu“.

 • Christian Badea, unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori români de operă, aduce opera „Parsifal“ la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea, unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori români de operă, aduce opera „Parsifal“ la Ateneu

  Pe 7 şi 8 octombrie, sunt anunţate două concerte- spectacol cu actul I din opera "Parsifal", de Richard Wagner. Sub bagheta lui Christian Badea, Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu" şi soliştii Ştefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), unii dintre cei mai mari interpreţi wagnerieni ai momentului, vor deschide, la Ateneu, stagiunea 2016-2017 a Filarmonicii "George Enescu".

 • Actul I din opera Parsifal, în deschiderea stagiunii Filarmonicii  „George Enescu“, în luna octombrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actul I din opera Parsifal, în deschiderea stagiunii Filarmonicii  „George Enescu“, în luna octombrie

  Două concerte-spectacol cu actul I din opera Parsifal, de Richard Wagner, prezentate de Christian Badea, unul dintre cei mai importanţi dirijori români, şi Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică, în parteneriat cu Filarmonica «George Enescu», vor avea loc în deschiderea stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii "George Enescu", pe 7 şi 8 octombrie.

 • Emoţia zilei: Parsifal @ Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: Parsifal @ Ateneul Român

  Poate că mai potrivit ar fi să încep printr-o lungă tăcere. Pentru că aplauzele acestui triumf nu au fost decât o imensă descărcare nervoasă, urmând unui catharsis purificator şi generalizat.

 • Maia Morgenstern, invitată în opera concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Morgenstern, invitată în opera concert "Parsifal", de la Ateneu, pe 14 şi pe 15 mai

  Filarmonica „George Enescu“ anunţă un concert extraordinar, joi  şi vineri, 14 şi 15 mai.  Cu concursul Orchestrei simfonice şi al Corului a Filarmonicii “George Enescu”, alături de care vor evolua soliştii Stefan Vinke – Parsifal, Eric Halfvarson- Gurnemanz, Levente Molnar – Amfortas si actriţa Maia Morgenstern – Kundry, dirijorul Christian Badea prezintă integral în concert, cel de al treilea act al operei "Parsifal" de Richard Wagner.

 • Ein Bühnenweihfestspiel im Athaeneum!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ein Bühnenweihfestspiel im Athaeneum!

  E oficial, Filarmonica „George Enescu” a confirmat distribuţia pentru concertul de închidere a stagiunii 2014-15. Va fi actul III din Parsifal de Wagner, dirijat de Christian Badea, asta ştiam cu toţii. Dar vor fi Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Levente Molnár (Amfortas) şi... Maia Morgenstern (Kundry)!

 • Celebrul dirijor Christian Badea:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celebrul dirijor Christian Badea: "Parsifal, pe scena Ateneului, va aduce magie"

  Joi şi vineri, 14 şi 15 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Christian Badea, va interpreta actul al III-lea din "Parsifal", la Sala Mare a Ateneului, operă în concert.  "Parsifal", opera în concert, va beneficia de o regie cu totul deosebită, foarte rar întâmplându-se un asemenea eveniment pe scena Ateneului.

Modifică Setările