Stiri despre palatul comunal

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Oraşul de altădată. Palatul Comunal, clădirea de 100.000 de lei, construită cu bani împrumutaţi în urmă cu 130 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşul de altădată. Palatul Comunal, clădirea de 100.000 de lei, construită cu bani împrumutaţi în urmă cu 130 de ani

  Neavând un local propriu, Primăria Călăraşi a funcţionat, până la ianuarie 1888, în diferite clădiri particulare închiriate, dată la care se va muta în localul Palatului comunal, construit în anii 1886-1887, după planurile vestitului arhitect prahovean Ion N. Socolescu, dintr-un împrumut de 100.000 lei contractat de primărie de la Casa de Economii şi Consemnaţiuni.

 • La Buzău, Revoluţia a început pe 22 decembrie. Cele mai multe victime au fost înregistrate în Palatul Comunal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Buzău, Revoluţia a început pe 22 decembrie. Cele mai multe victime au fost înregistrate în Palatul Comunal

  La Buzău, Revoluţia a început pe 22 decembrie 1989. În cele trei zile de gherilă urbană au murit revoluţionari, militari care credeau că luptă împotriva terorişti, dar şi nevinovaţi surprinşi în schimburi de focuri. Este şi cazul asistentei de ambulanţă, Maria Tătăranu, care a fost ucisă în timp ce intervenea într-o unitate militară.

 • VIDEO Deschiderea pentru public a turnului Palatului Comunal Buzău este amânată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Deschiderea pentru public a turnului Palatului Comunal Buzău este amânată

  Anunţată de mai bine de doi ani, deschiderea pentru vizitatori a turnului Palatului Comunal din Buzău se tot amână. Asta pentru că nici scara de acces spre turn dar nici balustradele joase din turn nu oferă siguranţă celor care vor să viziteze obiectivul. Conducerea Primăriei caută în continuare soluţii pentru remedierea problemei, aşa că turiştii mai au de aşteptat până când vor admira oraşul de la 20 de metri înălţime.

 • Turnul Palatului Comunal din Buzău, în colecţia Romfilatelia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turnul Palatului Comunal din Buzău, în colecţia Romfilatelia

  Recent, Romfilatelia – instituţia desemnată să emită timbrele şi efectele poştale româneşti – a hotărât să includă, în noua emisiune de  şase timbre, imaginea Turnului cu ceas al Palatului Comunal din Buzău.

 • VIDEO Buzoienii au sărbătorit Ziua Drapelului Naţional în Piaţa Dacia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Buzoienii au sărbătorit Ziua Drapelului Naţional în Piaţa Dacia

  Ziua Drapelului Naţional al României a fost marcată astăzi şi la Buzău, printr-o ceremonie militară si religioasă în Piaţa Dacia. Drapelul a fost binecuvantat de un sobor de preoţi militari şi înălţat pe catargul din faţa Palatului Comunal. Ceremonia s-a încheiat cu intonarea Imnului Naţional al României şi defilarea Gărzii de Onoare.

 • VIDEO Turnul Palatului Comunal, obiectiv turistic al oraşului Buzău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Turnul Palatului Comunal, obiectiv turistic al oraşului Buzău

  Autorităţile locale transformă turnul Primăriei în obiectiv turistic. De luna viitoare, acesta va putea fi vizitat, pentru prima oară, de la construcţia Palatului Comunal, de acum peste 100 de ani. Cei care vor urca în turn vor auzi de aproape inima primăriei, ceasul centenar, iar panorama ce li se va arăta ochilor vizitatorilor e de-a dreptul impresionantă.

 • FOTO VIDEO Cum s-a transformat oraşul Buzău în ultimul secol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Cum s-a transformat oraşul Buzău în ultimul secol

  Oraşul Buzău a cunoscut în ultima sută de ani o dezvoltare rapidă, atât prin extinderea pe orizontală, cu noi cartiere, cât şi prin înlocuirea vechilor clădiri, cu construcţii înalte, fără valoare de patrimoniu. Cele mai mari transformări s-au produs în centrul oraşului şi pe bulevardele Unirii şi Nicolae Bălcescu.

 • FOTO Turnul Palatului Comunal din Buzău va fi deschis publicului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Turnul Palatului Comunal din Buzău va fi deschis publicului

  În curând, vom putea admira centrul oraşului Buzău de la peste 20 de metri înălţime. Municipalitatea intenţionează să deschidă, luna viitoare, turnul cu ceas al Primăriei şi să permită tuturor curioşilor accesul în această zonă a Palatului comunal. Accesul vizitatorilor va fi gratuit.

 • S-au aprins luminile ornamentale în municipiul Buzău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-au aprins luminile ornamentale în municipiul Buzău

  Vineri seară, s-au aprins luminile ornamentale în municipiul Buzău. Cel care a apăsat pe „butonul roşu” a fost fiul cel mic al primarului Constantin Boşcodeală, moment în care, simbolic, tot oraşul a îmbrăcat straie de sărbătoare.

 • Buzăul intră, de astăzi, în atmosfera de Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzăul intră, de astăzi, în atmosfera de Crăciun

  Începând de astăzi, 1 decembrie, oraşul Buzău va fi iluminat de sărbătoare. Şi în acest an, edilii s-au concentrat doar pe împodobirea principalelor străzi ale oraşului.

Modifică Setările