
Subteranele celui mai mare combinat din România anilor '50. Fortăreaţa de oţel inatacabilă din cer VIDEO
Combinatul siderurgic din Hunedoara a fost, timp de jumătate se secol, unul dintre cele mai bine păzite locuri din România.
Combinatul siderurgic din Hunedoara a fost, timp de jumătate se secol, unul dintre cele mai bine păzite locuri din România.
Uniunea Europeană lucrează la un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care ar putea restricţiona închirierea de avioane şi importul şi exportul de produse precum carburanţi, produse din oţel şi bunuri de lux, au declarat două surse care cunosc discuţiile, transmite CNBC.
Preţul oţelului în Europa a continuat să crească, atingând un nou nivel record, pe fondul informaţiilor că Bruxelles-ul pregăteşte interzicerea importurilor din Rusia, ca parte a înăspririi sancţiunilor, transmite Bloomberg.
AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa, a finalizat achiziţia activelor funcţionale de producţie ale Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, prin încheierea documentelor de transfer al dreptului de proprietate ṣi plata integrală a preţului în sumă de 38,3 milioane de euro plus TVA.
Statele Unite vor amâna acordul de eliminare a tarifelor la oţelul şi aluminiul din Regatul Unit, din cauza preocupărilor legate de regulile comerciale post-Brexit care afectează Irlanda de Nord, a informat publicaţia Financial Times. Un oficial al administraţiei americane a negat însă, în condiţii de anonimat şi fără să ofere detalii, că decizia ar avea legătură cu Irlanda de Nord, potrivit Reuters.
Beltrame Group, companie ce activează în industria oţelului de peste 120 de ani şi deţine filiale în Italia, Franţa, Germania, România şi în America de Sud, fiind lider european în producţia de bare şi profile laminate comerciale, a oferit 38,3 milioane euro pentru activele COS Târgovişte.
Statele Unite şi Uniunea Europeană au încheiat duminică o dispută privind tarifele la oţel şi aluminiu şi au declarat că vor lucra la un acord global pentru a combate producţia ”murdară” şi supracapacitatea din industrie, transmite Reuters.
Statele Unite şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord pentru a soluţiona divergenţele diplomatice pe tema tarifelor la oţel şi aluminiu impuse de Trump, în timp ce preşedintele Joe Biden se află la Roma, unde participă la summitul G20, informează AP şi dpa,
Încoronarea de la 15 octombrie 1922 a regilor Ferdinand şi Maria este momentul în care s-a desăvârşit făurirea României Mari.
Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte (COS) a intrat în procedură de faliment, la 1 iulie 2021. Salariaţii nu şi-au primit nici acum ultimul salariu, iar salvarea lor şi a colosului industrial ar putea veni de la un investitor italian.
Producătorii europeni preconizează că preţul lemnului, oţelului, materialelor plastice, gazului sau metanolului va continua să crească vertiginos până la finele anului, dar şi în 2022, potrivit unui studiu al companiei internaţionale de consultanţă Horváth.
Sectorul de construcţii din România este afectat de creşterea semnificativă a preţurilor la o serie de materiale de construcţii începând cu primul trimestrul al acestui an, cu efecte negative imediate în derularea contractelor de construcţii, precum şi în contractele care urmează a fi licitate, informează Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii - ARACO.
Investiţia alianţei GFG, din care face parte şi colosul siderurgic de la Galaţi, se va derula prin Eximbank în următorii cinci ani şi va fi garantată de stat. Aceasta include o instalaţie pentru obţinerea Fierului Redus Direct şi două cuptoare cu Arc Electric, tehnologii de ultimă generaţie, ce vor scădea emisiile de dioxid de carbon până aproape de zero.
Respectivele poduri, din zona localităţilor Rădeşti şi Sâncrai sunt parte a lucrărilor de realizare a autostrăzii A10 (segmentul dintre localităţile Sebeş şi Turda). Pentru acest proiect LIBERTY Galaţi a produs şi a livrat 3.500 de tone de tablă groasă testată ultrasonic.
Virusul care provoacă COVID-19 rămâne câteva ore până la câteva zile pe suprafeţe şi în aer, a descoperit un nou studiu al cercetătorilor americani. Cel mai mult rămâne virusul pe plastic şi oţel inoxidabil – până la trei zile.
Preşedintele american Donald Trump a semnat vineri o proclamaţie prin care aplică tarife suplimentare de 25% pentru produsele derivate din oţel şi de 10% pentru produsele derivate din aluminiu, unele ţări, precum Brazilia şi Mexic, fiind exceptate, relatează Reuters.
Strategiile GREENSTEEL vor fi în nucleul grupului, inclusiv explorarea unei tehnologii noi ecologice, cum ar fi producţia de oţel pe bază de hidrogen. Liberty Steel îşi propune să fie prima companie siderurgică din lume neutră de carbon, până în 2030.
Liberty Steel, parte a GFC Alliance, companie deţinută la nivel global de Sanjeev Gupta, a încheiat astăzi achiziţia de la ArcelorMittal a şapte fabrici de oţel şi a cinci centre de servicii în şapte ţări din Europa, printre care se numără şi combinatul siderurgic de la Galaţi.
Coroana regilor României este un obiect de patrimoniu unicat în lume. Este singura coroană făcută din oţel, fără pietre preţioase şi alte obiecte de podoabă. A fost confecţionată dintr-un tun turcesc capturat la Plevna şi este simbolul independenţei României, dar şi al caracterului marţial al primului ei rege. Coroana nu a fost făcută de bijutieri, ci de oameni din armată.
Sanjeev Gupta, unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă, cu o avere estimată la 15 miliarde de dolari şi acţionar majoritar la grupul britanic Liberty House, a vorbit despre investiţiile pe care preconizează să le facă la Arcelor Mittal Galaţi, dar şi despre soarta angajaţilor colosului siderurgic.
România este una dintre cele zece state afectate în mod direct de taxele pe oţel şi aluminiu impuse de Administraţia Trump, din pricina schimburilor comerciale directe dintre România şi Statele Unite, a declarat joi, ministrul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.
Jean-Claude Juncker are astăzi o întâlnire cu preşedintele american. E prima de la alegerea lui Trump la Casa Albă. Mai mulţi oficiali UE au declarat că nu-şi pun mari speranţe în vizita aceasta. Dar de ce s-a dus preşedintele Comisiei la Washington?
Camera de Comerţ din Statele Unite, cel mai mare grup de lobby de afaceri din ţară şi un aliat tradiţional al Partidului Republican, a lansat luni o campanie împotriva politicilor comerciale ale preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters.
Harley-Davidson, cunoscuta companie producătoare de motociclete, emblemă a Americii, a devenit o victimă a războiului comercial lansat de Donald Trump. Conducerea firmei a anuntat că doreşte să-şi mute o parte din producţie pentru a evita taxele impuse de la Bruxelles, drept răspuns la cele dictate de Washington. Grupul vinde în Europa aproximativ 40.000 de motociclete pe an, aceasta fiind cea de-a doua mare piaţă după Statele Unite.
Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat vineri că, după taxele vamale impuse pe oţelul şi aluminiul importate din Uniunea Europeană, ar putea institui o taxă vamală de 20% pe importurile de autoturisme din statele blocului comunitar. Bruxelles-ul a răspuns că nu va sta cu mâinile încrucişate.
Washingtonul a impus, începând de la 1 iunie, taxe pentru importurile de aluminiu şi oţel din Uniunea Europeană, Canada şi Mexic, încheind o perioadă de două luni în care aceste state au fost exceptate de la astfel de măsuri. Întreg comerţul transatlantic este ameninţat, piaţa europeană ar putea fi invadată de produse „Made in China“.
Miniştrii de Finanţe din statele membre ale G7, cele mai apropiate aliate ale Statelor Unite, au condamnat cu fermitate, sâmbătă, tarifele impuse de preşedintele american Donald Trump importurilor de oţel şi aluminiu, pregătind terenul pentru o întâlnire la nivel înalt dificilă, care va avea loc săptămâna viitoare în Quebec, transmite Reuters.
Canada şi Mexic au reacţionat joi, după ce Washingtonul a impus tarife pentru importurile de oţel şi aluminiu, în timp ce Uniunea Europeană a pregătit propriul răspuns, realimentând temerile investitorilor legate de declanşarea unui război comercial, transmite Reuters.
Preţurile oţelului şi aluminiului au crescut joi, după ce administraţia Trump a anunţat că va impune, începând de vineri, tarife pentru importurile de oţel şi aluminiu provenite din aliaţii Statelor Unite Canada, Mexic şi Uniunea Europeană, iar analiştii spun că incertitudinile legate de impactul deciziei vor amplifica volatilitatea de pe pieţele metalelor, transmite MarketWatch.
Administraţia americană a anunţat joi aplicarea de taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană, cu o zi înainte de data-limită a exceptării acordate europenilor de către Washington.