Stiri despre orwell

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Timpuri noi, vremuri străine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timpuri noi, vremuri străine

  Dacă nici mîine nu va fi 30 decembrie 1947, vom supravieţui. Nimeni nu va fi dat afară din casă, întemniţat, pus să sape canale sau împuşcat în numele poporului. Vom fi teferi, dar nu aceiaşi. O apocalipsă non-violentă s-a pus pe treabă şi dă uitării şi rebutului tot ce făcea lumea în care am trăit cîndva.

 • Pacea lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pacea lui Putin

  Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a devenit laureatul Premiului pentru Pace „Hugo Chavez”. Anunţul a fost făcut de preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, pe 18 ianuarie.

 • Orwell va salva Parisul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orwell va salva Parisul

  Într-o lume ca a noastră Orwell nu s-ar plictisi. O gaşcă de atotputernici lideri - europeni pe de o parte, arabi pe de alta - conduc lumea. Lumile noastre. Ne trezim simpli pioni în mâna unor indivizi care, de o parte sau alta a baricadei, cu binele sau cu răul ca argument, fac din noi piese ale unui foarte ciudat joc de şah.

 • Ne
interceptează şi supraveghează prietenii sau duşmanii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ne interceptează şi supraveghează prietenii sau duşmanii?

  Nu ştiu dacă mai ţineţi minte ce am crezut că descoperim după căderea Zidului: o lume a libertăţii, un stat de drept în care câştigul imediat era libertatea individulului, protejată printr-o legislaţie, acum oficial europeană, Carta drepturilor omului şi a libertăţilor sale fundamentale.

 • Facebook Phone, oportunitate pentru utilizatori sau control total?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Facebook Phone, oportunitate pentru utilizatori sau control total?

  Facebook a anunţat un eveniment pentru 4 aprilie, la sediul său din Menlo Park. Reţeaua de socializare a invitat jurnaliştii să descopere „noua lor casă” de pe Android. Ce va fi acolo şi ce impact ar avea? Jurnaliştii Tech Adevărul au comentat acest subiect din mai multe perspective.

 • Zece scriitori, fani ai fotbalului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece scriitori, fani ai fotbalului

  „The Telegraph“ propune un top al scriitorilor, din toate timpurile, pasionaţi de fotbal. De la Sir Walter Scott până la scriitori contemporani, fotbalul este un sport admirat şi chiar practicat ce mulţi dintre ei.

 • O glumă proastă a lui Orwell
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O glumă proastă a lui Orwell

  Invocarea alegoriilor orwelliene în societatea românească postcomunistă mi s-a părut o extravaganţă din categoria acelora ostenind să compromită un ansamblu al cărui azimut era, totuşi, democraţia şi nicidecum reversurile ei prăpăstioase.