Stiri despre nicolae oniga

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Adevărul Live: Când sângerarea
nu se mai opreşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Când sângerarea nu se mai opreşte

  Majoritatea pacienţilor cu tulburări ale coagulării sângelui nu au acces la un diagnostic corect şi precoce şi la tratamente care să ofere şansa la o viaţă normală. „Tratament pentru toţi este viziunea tuturor“ – acesta este sloganul de anul acesta al Zilei Mondiale a Hemofiliei, marcată în fiecare an pe 17 aprilie.

 • Hemofilia – o boală rară, dar tratabilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hemofilia – o boală rară, dar tratabilă

  Hemofilia este o boală ereditară, legată de cromozomul X. Boala se transmite de la mamă şi se manifestă de obicei numai la băieţi. La aceşti pacienţi, factorul VIII sau IX de coagulare a sângelui este fie absent, fie insuficient, din cauza unui defect genetic al cromozonului X. Pentru copiii cu hemofilie, primii paşi în viaţă pot fi extrem de dureroşi. Fiindcă orice căzătură înseamnă un accident hemoragic la nivelul articulaţiilor.

 • Cele mai grave afecţiuni ale sângelui şi cum sunt ele gestionate în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai grave afecţiuni ale sângelui şi cum sunt ele gestionate în România

  Prof. dr. Daniel Coriu, directorul Centrului de Hematologie şi Transplant Medular din cadrul Institutului Clinic Fundeni, şi Nicolae Oniga, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Hemofilicilor din România, au vorbit la Adevărul Live despre unele dintre cele mai severe afecţiuni sanguine şi despre neajunsurile bolnavilor din România.

 • România, ultima ţară din Europa în privinţa tratării bolnavilor cu hemofilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, ultima ţară din Europa în privinţa tratării bolnavilor cu hemofilie

  Pacienţii cu hemofilie atrag atenţia că deşi bugetul alocat tratamentului a fost majorat, România încă ocupă ultimul loc în Europa din punct de vedere al accesului la tratament cu factor de coagulare IX. Aşa a declarat Nicolae Oniga, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Hemofilicilor din România.

Modifică Setările