Stiri despre mobius gallery

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Qreator by IQOS şi Mobius Gallery vă invită la Art in Motion, un dialog captivant între Roman Tolici şi Andrei Gamarţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Qreator by IQOS şi Mobius Gallery vă invită la Art in Motion, un dialog captivant între Roman Tolici şi Andrei Gamarţ

  Arta contemporană suscită tot timpul discuţii fascinante. Despre idei, concepte, modalităţi de exprimare. Cum însă rareori arta poate fi separată de artistul care a creat-o, dar şi de contextul în care a fost realizată, întrebările care adresează aceste aspecte sunt fireşti. Ce l-a inspirat pe artist atunci când a creat opera respectivă? Care au fost mesajele pe care a vrut să le transmită? Cum l-a influenţat contextul social?

 • Galerii au fost, galerii vor
fi încă. Cele 20 de galerii de artă pe care le-am pierdut şi sperăm că le vom
recâştiga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galerii au fost, galerii vor fi încă. Cele 20 de galerii de artă pe care le-am pierdut şi sperăm că le vom recâştiga

  A sosit momentul să ne-amintim, „sine ira et studio“, de „vremurile bune“ de dinainte de pandemie, şi să sperăm că se vor întoarce cât mai curând. Urmează un top 20 al galeriilor de artă bucureştene, aşa cum le-am văzut şi „simţit“ eu în cei trei ani (2017-2019) de studiu intensiv al acestui mediu, de trăit în interiorul lui. 418, AnnArt, Mobius sau Sector 1 au făcut „epocă“ în ultimii ani. E de dorit ca activitatea lor să se reia cât mai repede.

 • „Melancolia şi misterul“ peisajelor urbane ale lui Roman Tolici. Sau
despre „Puterea imaginii“. Artistul se află astăzi „la aniversară“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Melancolia şi misterul“ peisajelor urbane ale lui Roman Tolici. Sau despre „Puterea imaginii“. Artistul se află astăzi „la aniversară“

  Cum despre orice artist adevărat – iar Roman Tolici este cu siguranţă unul – cel mai potrivit, „la aniversară“, este să vorbeşti despre arta lui, reiau acum un fragment consistent dintr-un text publicat iniţial în 2017, de Noaptea Galeriilor. Orheianul, care împlineşte astăzi 46 de ani, a venit prima oară în Bucureşti pentru a studia la Tonitza, iar de atunci s-a impus ca unul dintre cei mai valoroşi artişti contemporani, fiind expus şi la MARe.

 • „Cât de adâncă este arta“ lui Roman Tolici? Răspunsul, la
Mobius Gallery
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cât de adâncă este arta“ lui Roman Tolici? Răspunsul, la Mobius Gallery

  O nouă „sesiune de informare şi împrietenire cu arta“, din seria „How Deep Is Your Art“, care-a debutat la galeria Mobius în iarnă cu artista Lea Rasovszky, are loc în acest spaţiu vineri, 9 noiembrie, de la ora 19.00, avându-l de data aceasta ca artist invitat pe Roman Tolici, în interiorul excepţionalei sale expoziţii de pictură care rămâne deschisă aici până la sfârşitul anului.

 • Claudia Larcher
şi critica noii naturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Claudia Larcher şi critica noii naturi

  Îmi plac şi urmăresc artiştii ale căror lucrări mă învaţă ceva. Pe cei care îndreaptă un spot luminos asupra vizibilului sau invizibilului şi ni-l dezvăluie uzînd de o sensibilitate care le este proprie.

 • „Noua natură“, în viziunea unei artiste austriece, la Mobius Gallery
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Noua natură“, în viziunea unei artiste austriece, la Mobius Gallery

  Mobius Gallery, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, prezintă primul solo show în Bucureşti al artistei vieneze Claudia Larcher, „The New Nature“, curatoriată de Călin Stegerean. Expoziţia poate fi vizitată la sediul galeriei din strada Mendeleev, nr. 2, în intervalul 2 martie – 3 aprilie. Vernisajul va avea loc vineri, 2 martie, începând cu ora 7 p.m.

 • „How Deep
Is Your Art?“. Arta contemporană pe înţelesul
tuturor, la Mobius Gallery
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „How Deep Is Your Art?“. Arta contemporană pe înţelesul tuturor, la Mobius Gallery

  Un nou pas spre înţelegerea domeniului artistic vizual, atât de dinamic în prezent, dar şi atât de ocolit de public: de-acum înainte vor avea loc sesiuni lunare de informare şi împrietenire cu arta vizuală organizate şi găzduite de Galeria Mobius. Primul episod, „The Pleasure of Being There“, se va ţine sâmbătă, 3 februarie, între orele 14.00 şi 20.00, având-o ca artist invitat pe Lea Rasovszky.

 • CARTEA DE ARTĂ Roman
Tolici sau „Puterea imaginii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Roman Tolici sau „Puterea imaginii“

  Ediţia inaugurală a Mobius C’Arte, primul târg itinerant de carte de artă din România, se deschide vineri, cu ocazia Nopţii Albe a Galeriilor, la Media One The Hub, din str. Iorga, nr. 5. Cum piaţa de carte de artă a devenit, în ultimii câţiva ani, una dintre cele mai dinamice activităţi editoriale autohtone, ne propunem să prezentăm periodic aceste apariţii, prin care, în principal, editurile Pandora M şi Vellant se concurează în mod benefic.

 • Toamnă bogată la Mobius
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toamnă bogată la Mobius

  „Niciodată toamna nu fu mai frumoasă“ la Mobius Gallery (situată în Mendeleev 2), una dintre cele mai dinamice galerii de artă din Bucureşti, care – după un an expoziţional foarte bun – se pregăteşte să lanseze alte evenimente artistice de excepţie. Luna de pauză va fi de acum ianuarie, iar galerista Roxana Gamarţ promite că pe 31 decembrie, ultima zi de vizitare a expoziţiei Lea Rasovszky, va fi cineva la galerie.

 • Despre arta plastică contemporană, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre arta plastică contemporană, la Adevărul Live

  Sculptoriţa Bianca Mann şi galerista Roxana Gamarţ au vorbit la Adevărul Live despre expoziţia „The Blind Spot“, deschisă la Mobius Gallery, în perioada 5-31 mai, dar şi despre noile tendinţe din arta contemporană.

 • Rusoaica Anna Khodorkovskaya te întreabă: „How Deep Is Your
Art?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusoaica Anna Khodorkovskaya te întreabă: „How Deep Is Your Art?“

  Vineri, 11 martie, de la ora 19.00, la galeria de artă Mobius (str. Mendeleev, nr. 2), are loc vernisajul expoziţiei (solo show) tinerei artiste ruse Anna Khodorkovskaya, intitulată „How Deep Is Your Art?. Poveste în două capitole“ (11 martie - 6 aprilie 2016 – Capitolul I; 8 aprilie - 29 aprilie 2016 – Capitolul II), curatoriată de Eugen Rădescu. Lansarea catalogului, sub egida Pavilion Magazine, va avea loc pe 29 aprilie.

Modifică Setările