Stiri despre mircea druc

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Gânduri din jurnalul lui Mircea Druc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gânduri din jurnalul lui Mircea Druc

  Pe 27 martie 2021, cea mai frumoasă surpriză mi-a făcut-o  compatriotul Mircea Druc, care a condus guvernul de la Chişinău, de la  26 mai 1990 la 22 mai 1991. El m-a sunat la telefon cu bucuria că parcă anul acesta au fost mai mulţi jurnalişti din Chişinău care au evocat, cu temeritate, Ziua Revenirii Basarabiei, la Patria Mamă, la 27 martie 1918.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Naţiunile au fost mereu dezmembrate, pentru ca să îşi piardă memoria, voinţa şi raţiunea de a fi"

  Dacă privim obiectiv ce a putut face un anumit şef de guvern, de la Chişinău, de la 25 mai 1990, la 28 mai 1991, atunci putem enumera unele reuşite:  a înfiinţat primele structuri ale Armatei Naţionale, Poliţiei Naţionale, Trupelor de Carabinieri şi a serviciilor speciale de informaţii; a introdus limba română ca limbă de predare în şcoli, licee şi universităţi; a fondat Academia de Studii Economice şi Academia Naţională de Poliţie, la Chişinău.

 • Mircea Druc: „După dezmembrarea URSS ne-am transformat din RSSM în RM şi, culmea, propaganda antiunionistă s-a amplificat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Druc: „După dezmembrarea URSS ne-am transformat din RSSM în RM şi, culmea, propaganda antiunionistă s-a amplificat“

  La cei 79 de ani ai săi, fostul şef al guvernului de la Chişinău se regăseşte la masa sa de scris, unde se confesează, celor interesaţi, în rânduri dense în informaţii, viziuni surprinzătoare şi amintirea unor clipe din trecutul său, care confirmă cât de mari au fost presiunile imperiale estice asupra trăitorilor din republicile foste sovietice, obligaţi să ţină fruntea în pământ, pentru a trăi.

 • Mircea Druc: „De ce Reîntregirea trebuie să devină unicul Proiect de Ţară al tuturor românilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Druc: „De ce Reîntregirea trebuie să devină unicul Proiect de Ţară al tuturor românilor“

  Am primit azi un text aparte, de la Mircea Druc, care a condus guvernul de la Chişinău şi acum trăieşte în Capitala tuturor românilor. Realitatea este că, pentru moment, cei ce practică pescuitul geopolitic pe malurile râului Bîc optează, cu înverşunarea disperaţilor, spre dialoguri preferenţiale cu Moscova şi Budapesta, pentru a da şah timidei diplomaţii dâmboviţene, încremenită în proiectul unei tăceri specifice mai degrabă struţului.

 • Mircea Druc: „Visul evadării din URSS a durat zece ani“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Druc: „Visul evadării din URSS a durat zece ani“

  Conaţionalul Mircea Druc este unul dintre acei seniori înţelepţi de care mai are nevoie comunitatea de europeni care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu, atât în dreapta, cât şi în stânga Milcovului de azi = Prutul lacrimilor bunicilor noştri. Confesiunile sale au meritul de a semnala, celor ce nu le ştiu, vremuri care par astăzi a fi ignorate, cu bună ştiinţă.

 • Drapelul de stat al Republicii Moldova este Tricolorul românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drapelul de stat al Republicii Moldova este Tricolorul românesc

  În fiecare an, pe 27 aprilie, în stânga Prutului este marcată ziua drapelului naţional al Republicii Moldova, care a fost stabilită de legislativul de la Chişinău, pe 23 iulie 2010, în condiţiile în care, anterior, Tricolorul românesc a fost adoptat ca flamură a actualei entităţi statale europene, din Basarabia istorică, pe 27 aprilie 1990.

 • Ucraina - probleme româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina - probleme româneşti

  La ora actuală, am putea spune fără teama de a greşi, că cel mai bun vecin al Ucrainei, invadată şi sfâşiată de război şi diverse interese geopolitice şi strategice, este România. Nu doar că este cel mai bun vecin, ci îi este prieten şi apărător în acelaşi timp. România este pentru Ucraina actuală un ajutor real, necondiţionat şi nesperat. Fără să aibă pretenţii teritoriale, deşi ar putea ridica această problemă.

 • Mircea Druc, primul
premier al Republicii Moldova: „Războiul din Transnistria a
izbucnit din banala motivaţie mafiot-economică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Druc, primul premier al Republicii Moldova: „Războiul din Transnistria a izbucnit din banala motivaţie mafiot-economică”

  La 23 de ani de la izbucnirea războiului din Transnistria, prin care separatiştii proruşi s-au rupt de Chişinău, Mircea Druc vorbeşte despre culisele conflictului care au rupt Moldova în două. Adevărata miză pentru care rusofonii au forţat izbucnirea conflictului n-ar fi alta în afară de valoarea armamentului sovietic depozitat în Transnistria, estimată la aproximativ patru miliarde de dolari, spune Druc.

 • Mircea Druc, primul premier al Moldovei independente: Obiectivul nostru a fost să ţinem România la adăpost de ruşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Druc, primul premier al Moldovei independente: Obiectivul nostru a fost să ţinem România la adăpost de ruşi

  La 23 de ani de la izbucnirea războiului din Transnistria, regiunea separatistă a Republicii Moldova rămâne sub controlul rusofonilor, iar populaţia moldo-română, deşi majoritară, continuă să fie persecutată. De la ora 11.00, Mircea Druc intră în dialog cu specialistul în geopolitică Marius Văcărelu şi George Simion, preşedintele platformei unioniste Acţiunea 2012, pentru a analiza actuala situaţie a Transnistriei.

 • Noi cu votul, ei cu Unirea - propunem candidaţilor un Pact pentru Basarabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi cu votul, ei cu Unirea - propunem candidaţilor un Pact pentru Basarabia

  Oficialii germani au afirmat deschis că Nu iau în considerare o integrare Europeană a Republicii Moldova şi că Parteneriatul Estic Nu reprezintă o etapă intermediară, ci un proiect în sine. În aceste condiţii responsabilitatea noastră, a românilor, este aceea de a fi împreună şi de a ne promova propriile interese.

 • La „Brandeberg”, cu 26 de români, din Basarabia şi Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La „Brandeberg”, cu 26 de români, din Basarabia şi Transnistria

  La o lună de zile, după prima întâlnire cu conaţionali din Republica Moldova, apărători inteligenţi ai istoriei reale, am avut şansa unui nou dialog, peste munţi, în acelaşi loc, la Bran, cu ocazia ediţiei secunde a unei şcoli de vară marcată de speranţa, robustă, a deloc îndepărtatei reunificări a celor două state româneşti.

 • Mircea
Druc: „Republica Moldova este un stat falimentar, care va dispărea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Druc: „Republica Moldova este un stat falimentar, care va dispărea“

  Declaraţia a fost făcută de către fostul premier moldovean Mircea Druc, în cadrul emisiunii „Kilometrul 0“ de la Digi24, invitat alături de scriitorul Vasile Ernu. El a mai spus că este de acord cu cei care consideră că nu doar Republica Moldova, ci şi Ucraina se va destrăma din lipsa unei perspective.

Modifică Setările