Stiri despre mentorat

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce ne este teamă de Cumpănaşu, mentorul copiilor noştri?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ne este teamă de Cumpănaşu, mentorul copiilor noştri?

  Grav mi se pare mesajul transmis prin limbaj agresiv şi vulgar, prin atitudinea antisocială şi prin instigare la ură şi protest. „Protest, protest, protest. Sunt ambiţios şi al dracu”. Grav este că în unele cazuri susţine unii copii în supărările lor, „am ajuns să urăsc şcoala pentru că nu ne învaţă nimic despre viaţa mea”. Şi grav este că jigneşte profesorii, jigneşte uneori şi pe copiii care îl critică.

 • Vis de copil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vis de copil

  În ultimii 3 ani, sprijiniţi de una dintre cele mai cunoscute organizaţii interguvernamentale din lume, lucrăm în sute de şcoli din România. Prin activitatea noastră încercăm să sprijinim copiii din comunităţile dezavantajate să se bată cu limitele pe care le au, cu greutăţile vieţii şi cu ei înşişi în încercarea de a depăşi bariere care, de multe ori, le sunt impuse de societate.

 • Va mai face cineva mentorat fără bani?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va mai face cineva mentorat fără bani?

  Mai bine de două mii şi jumătate de ani, în toate culturile şi civilizaţiile, „dezvoltarea personală” s-a făcut exclusiv prin mentorat, în paralel cu educaţia „formală”, sau în continuarea ei. Uneori căutat şi asumat, alteori prin întâmplare, mentorul a fost cel care îţi spunea ce nu ştiai şi îţi explica ce nu înţelegeai, chiar dacă erai tot timpul în bibliotecă.

 • Dan Maşca, omul de afaceri mureşean care susţine copiii în situaţii dificile: „Nu are nicio vină un copil că se naşte într-o familie care acum este bătută de soartă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Maşca, omul de afaceri mureşean care susţine copiii în situaţii dificile: „Nu are nicio vină un copil că se naşte într-o familie care acum este bătută de soartă“

  Ana  trăia în ghenă. Andrei era gata să rămână corigent la matematică. Ei şi alţii ca ei au primit o mână întinsă. Nu pentru azi, ci şi pentru mâine. Dan Maşca este un cunoscut om de afaceri mureşean iniţiator a numeroase proiecte pentru comunitate. El şi echipa sa derulează un program de mentorat pentru a salva cât mai mulţi copii aflaţi în situaţii delicate.

 • Reindustrializarea României: Instituţia mentoratului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reindustrializarea României: Instituţia mentoratului

  Mentorul este un facilitator al procesului de învăţare. Institutionalizarea mentoratului presupune reglementarea acestei activităţi, a condiţiilor de desfăşurare, remunerare şi avantaje inclusiv fiscale pentru mentor, respectiv pentru cel care primeşte servicii de mentorat. În demersul de reindustrializare privată a României instituţionalizarea mentoratului ajută pe cel puţin două axe principale:

 • Mentoratul face primii paşi în universităţile din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mentoratul face primii paşi în universităţile din România

  În România, aproape nimeni n-ar fi ştiut să spună în urmă cu câţiva ani „ce este mentoratul" sau „cine poate fi mentor". Chiar dacă timid, noţiunea începe să-şi facă loc şi în discuţiile tinerilor români. Contează în acest sens mai ales experienţele acumulate „afară",în sisteme educaţionale în care procesul de mentorat este instituţionalizat şi are chiar o anumită tradiţie. În prezent, din ce în ce mai

Modifică Setările