Stiri despre mecanism

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO VIDEO Cutremur devastator în Albania. UE activează Mecanismul de Protecţie Civilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Cutremur devastator în Albania. UE activează Mecanismul de Protecţie Civilă

  Echipele de salvatori căutau miercuri printre dărâmături în speranţa găsirii de supravieţuitori în urma celui mai puternic seism care a lovit Albania în ultimele decenii şi care a provocat 28 decese, sute de persoane fiind rănite, potrivit AFP. La solicitarea autorităţilor albaneze, Uniunea European a activat Mecanismul de Protecţie Civilă Europeană.

 • A fost aprobat un nou
mecanism de determinare a dizabilităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost aprobat un nou mecanism de determinare a dizabilităţii

  Guvernul a aprobat Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă şi Instrucţiunea privind determinarea gradului de dizabilitate. Scopul proiectului este îmbunătăţirea procesului de determinare a gradului de dizabilitate, prin asigurarea corectitudinii, imparţialităţii şi transparenţei acestuia, transmite IPN.

 • Ministerul
Justiţiei a cerut informaţii de la instituţiile vizate de MCV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Justiţiei a cerut informaţii de la instituţiile vizate de MCV

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut de la instituţiile vizate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare informaţii pentru elaborarea unui raport consolidat de progrese, în vederea pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care se va desfăşura în luna mai.

 • De ce credem că avem
dreptate chiar şi când greşim. Cum se explică mecanismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce credem că avem dreptate chiar şi când greşim. Cum se explică mecanismul

  Julia Galef este o scriitoare din SUA care se numără printre fondatorii unui ONG ce-i ajută pe oameni să ia cele mai bune decizii. La bază are studii de statistică şi a făcut cercetare în ştiinţe sociale la şcolile de afaceri ale universităţilor Columbia şi Harvard. La una dintre conferinţele TEDx, faimoase în lume pentru ideile expuse, dar şi pentru minţile luminate care le născocesc, Julia a vorbit oamenilor despre cum se iau corect deciziile.

 • Noul mecanism de calculare
a pensiei va fi aplicat din ianuarie 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul mecanism de calculare a pensiei va fi aplicat din ianuarie 2017

  Premierul Pavel Filip a convocat grupul de lucru privind implementarea noului concept de reformă a sistemului de pensii, care urmează a fi aplicat de la 1 ianuarie 2017. Acesta prevede consolidarea structurilor instituţionale de administrare a sistemului de pensii, reducerea inechităţilor sociale, precum şi formarea unui sistem de pensii mai atractiv, cu un nivel sporit de beneficii, transmite IPN.

 • Guvernul creează un mecanism de interacţiune în cazul crizelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul creează un mecanism de interacţiune în cazul crizelor

  Cabinetul de miniştri a decis, miercuri, crearea la nivel naţional a unui mecanism viabil, care va asigura reacţia adecvată a autorităţilor statului la eventuale evenimente ce ar ameninţa sau afecta ordinea publică şi securitatea naţională.

 • Chişinăul va soluţiona „problema pacificatorilor” ruşi şi va amnistia reprezentanţii Tiraspolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinăul va soluţiona „problema pacificatorilor” ruşi şi va amnistia reprezentanţii Tiraspolului

  Mecanismul de rotaţie a trupelor ruse trebuie ajustat şi atunci problemele legate de acest subiect vor fi soluţionate, iar acum se întreprind măsuri pentru ca reprezentanţii Tiraspolului care au deschise dosare penale să fie amnistiaţi, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare în exerciţiu, Victor Osipov, în cadrul unui interviu pentru kommersant.ru.

 • Un somnifer uzual fixează în creier amintirile
negative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un somnifer uzual fixează în creier amintirile negative

  În încercarea de a depista mecanismul prin care se sedimentează amintirile în timpul somnului, cercetătorii americani au descoperit că un somnifer prescris adeseori fixează în memorie mai ales evenimentele negative de peste zi.

 • Cum se „vede“ în creier dorinţa sexuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se „vede“ în creier dorinţa sexuală

  Miliarde de conexiuni neuronale au loc în creier în timpul ocheadelor aruncate pe furiş şi al altor gesturi care marchează dorinţa sexuală. Specialiştii au descifrat mecanismele atracţiei fizice în creier.

 • De ce este bine să strănuţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este bine să strănuţi

  Expiraţia „brutală“ provocată de strănut este ca şi cum ai apăsa butonul de Restart la calculator, fiindcă ajută să funcţioneze mai bine mecanismul de protecţie împotriva factorilor nocivi din mediu.

 • „Explozia“ de soare ne aprinde dorinţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Explozia“ de soare ne aprinde dorinţa

  Temperaturile crescute şi lumina puternică acţionează ca nişte reale afrodiziace. În plus, starea noastră de spirit ne face mai dispuşi să ne exprimăm sexualitatea. Nu doar impactul vizual dat de îmbrăcămintea mai sumară stimulează libidoul în sezonul cald, ci şi anumite modificări hormonale date de condiţiile de mediu, spun specialiştii.

 • Grăsimea brună ar putea fi soluţia antiobezitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grăsimea brună ar putea fi soluţia antiobezitate

  Un tip de grăsime de culoare brună, care arde caloriile pentru a ne furniza căldură, ar putea deveni o alternativă la terapiile antiobezitate existente. Cercetătorii încearcă în prezent să găsească o cale de a o multiplica în organism.

 • Turnul Sfatului, prea scund ca să-i funcţioneze ceasul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turnul Sfatului, prea scund ca să-i funcţioneze ceasul

  Bătrânul clopot din Turnul Sfatului a fost repus total în funcţiune, în urmă cu o săptămână, printr-o ceremonie specială. Chiar dacă totul părea în regulă, după doar câteva zile s-a constatat că noul mecanism face ceasul din turn să nu mai dea ora exactă.

 • Ravagiile obtuzităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ravagiile obtuzităţii

  Reformarea unui stat falimentar presupune măsuri dureroase, dar în primul rând inteligente. Dacă dintr-un asemenea proces lipseşte tocmai inteligenţa, atunci durerile sunt amplificate de obtuzitate, iar reforma riscă să eşueze.