masa craciun - ultimele știri
În perioada sărbătorilor de iarnă, românii obișnuiesc să consume multe alimente tradiționale care sunt periculoase pentru sănătate.
În zona Botoşaniului, masa de Crăciun este plină cu mâncare gătită aşa cum se făcea pe vremea lui Ştefan cel Mare. Reţetele sunt unele dintre cele mai de preţ comori ale regiunii – unele populare, altele abia descoperite de la bătrânele satelor şi da...
Tradiţionalişti, membrii familiei regale britanice au în fiecare an acelaşi meniu de Crăciun. Nu pot fi blamaţi pentru că au preferinţe, la fel ca toţi oamenii Iar dacă românii mănâncă an de an sarmale, piftie şi cârnaţi, iată care sunt mâncărurile f...
Pe lângă preparatele tradiţionale, aperitivele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, aşa că vă propunem trei reţete rapide, gustoase şi sănătoase.
În apropierea sărbătorilor, ne gândim tot mai mult la mesele în familie, pline cu bunătăţi tradiţionale, iar odată aşezaţi în faţa mâncărurilor parcă nu ne mai putem opri şi avem tendinţa de a face excese alimentare.
Cunoscuta antrenoare de fitness Cori Grămescu ne-a împărtăşit o reţetă de sarmale dietetice foarte gustoase pe care le puteţi pune pe masa de Crăciun fără să vă stresaţi la gândul că vă veţi îngrăşa. Secretul constă în carnea slabă.
Un vin de calitate, bine ales, va face ca masa de Crăciun să fie o reuşită. Pentru asta, specialiştii au câteva recomandări simple....
11 tinere şi tineri dintr-o trupă de majorete şi-au „sacrificat” Ajunul Crăciunului pentru a dărui o masă de poveste copiilor abandonaţi dintr-un centru din Ardeal. Pentru a achiziţiona bucatele, tinerii au organizat un eveniment caritabil. Sala de m...
Chef Florin Scripcă (Foa) recomandă două reţete de preparate delicioase pentru masa de Crăciun: cotlet de porc umplut cu cârnaţi de casă şi sarmale.
În prezent, meniul de Crăciun este foarte diversificat, incluzând, pe lângă preparatele tradiţionale româneşti, şi feluri de mâncare mai sofisticate „împrumutate” de la străini, cu nume greu de pronunţat. În trecut meniul de sărbători al românilor er...
Cum putem evita îmbolnăvirea? Evitând consumul de carne şi produse de carne crudă (afumătură, salamuri) obţinute din tăieri necontrolate sanitar-veterinar. De asemenea, trebuie efectuat examenul trichinoscopic al cărnii la orice dispensar veterinar s...
Maestrul bucătar Horia Vîrlan a vorbit, la Adevărul Live, despre preparatele tradiţionale pentru masa de Crăciun şi despre originile acestora. Cele mai multe se regăsesc în cartea sa recent reeditată, „Bucatele noastre – reţete mai mult sau mai puţin...