Stiri despre marin constantin

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • PORTRET Dirjorul Ion Marin: „Muzica trebuie să se nască de
fiecare dată. E un proces alchimic“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Dirjorul Ion Marin: „Muzica trebuie să se nască de fiecare dată. E un proces alchimic“

  Fiul regretatului Marin Constantin, Ion Marin, unul dintre cei mai apreciaţi dirijori de pe scena internaţională, vede în artă „un proces alchimic“, în care nevoia de mister, de taină, rămâne imperios necesară. Atunci când are senzaţia că nu mai există secrete, le inventează, căci „muzica trebuie să se nască de fiecare dată“. Marin se va afla în fruntea Orchestrei Naţionale a Franţei care va concerta la Sala Palatului, sâmbătă, de la ora 19.30.

 • Magia Madrigalului la Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magia Madrigalului la Festivalul Enescu

  Programarea în prima noapte de festival a concertului Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin“ a avut valoare de simbol. Era firesc ca, în plan cameral, celebra formaţie, care de peste cinci decenii reprezintă una dintre mărcile culturale ale României, să deschidă cele 22 de zile. Un onorant semn de normalitate.

 • În deschiderea Festivalui enescian. Madrigal redivivus!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În deschiderea Festivalui enescian. Madrigal redivivus!

  …este sintagma care ar menţiona, în gândul meu, această revenire cu totul specială a celebrei formaţii corale camerale, în spaţiul public. Nu, nu este unica apariţie a Madrigal-ului în ultima vreme, în anii din urmă. Dar este cea mai semnificativă, aducându-mi aminte de marile momente ale formaţiei petrecute cu decenii în urmă, sub conducerea regretatului maestru Marin Constantin.

 • Maestrul Marin Constantin – 90!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maestrul Marin Constantin – 90!

  Greu de spus - în aceşti ultimi ani - că aş fi resimţit în vreun anume fel sentimentul propriu al despărţirii de maestrul, de artistul Marin Constantin, muzicianul care întruchipează pentru mulţi dintre noi statura personalităţii fară de pereche în muzica, în arta cântului coral. Căci, o ştim cu toţii, Marin Constantin a intrat în legendă încă din timpul vieţii. S-a întâmplat nu de ieri, nu dealaltăieri.

 • Şeful SRI Prahova, mutat la Dâmboviţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful SRI Prahova, mutat la Dâmboviţa

  Serviciul Român de Informaţii (SRI) a schimbat conducerea diviziei din judeţul Prahova. Astfel, Marin Constantin a fost mutat la SRI Dâmboviţa, iar conducerea SRI Prahova a fost preluată de Sabin Iancu, venit de la SRI Teleorman.

 • Madrigal, sub cupola Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Madrigal, sub cupola Ateneului Român

  În seara de luni, 16 septembrie, varianta de azi a corului, substanţial înnoită, cu doar câţiva vechi madrigalişti, a aniversat 50 de ani de existenţă sub cupola Ateneului Român.

 • Madrigalul, o instituţie a culturii muzicii, a culturii sunetului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Madrigalul, o instituţie a culturii muzicii, a culturii sunetului

  Versatilitate stilistică, extensie repertorială vastă, genuri muzicale dintre cele mai diferite, muzică europeană cultă, genuri ale culturii tadiţionale, readucerea în actualitate a filoanelor muzicii româneşti de strană… Iată direcţii pe care actuala orientare a Madrigalului tinde a le revigora.

 • Madrigal, concert extraordinar de Sărbători la Constanţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Madrigal, concert extraordinar de Sărbători la Constanţa

  Evenimentul inedit prezintă colindele româneşti în succesiunea originală în care au fost înregistrate pentru prima oară pe disc de vinil, în urmă cu 45 de ani. Acestea vor fi interpretate de prestigiosul cor sub bagheta dirijorului Voicu Popescu.

 • Ce spun patronii de mezeluri despre moartea lui George Naghi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spun patronii de mezeluri despre moartea lui George Naghi

  Vestea decesului lui George Naghi, un jucător important pe piaţa de mezeluri din România, a bulversat mediul de afaceri. Cei care îi sunt competitori în afaceri sunt consternaţi şi îşi găsesc cu greu cuvintele.

 • Conducerea liceului în care s-a şcolit Marin Constantin îi face statuie maestrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conducerea liceului în care s-a şcolit Marin Constantin îi face statuie maestrului

  Marele muzician, trecut în nefiinţă pe 1 ianuarie 2011, a fost elev al Şcolii Normale de băieţi din Buzău, Liceul Pedagogic de azi. Fondatorul corului Madrigal a vizitat cu 11 ani în urmă şcoala pe care a absolvit-o în anul 1944, prilej cu care a lansat un album şi a botezat amfiteatrul din Pedagogic.

 • Recviem pentru un artist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recviem pentru un artist

  Dirijorul Marin Constantin, fondatorul Corului Naţional de Cameră Madrigal, a decedat, sâmbătă, la vârsta de 85 de ani. Mâine, de la ora 14.00, trupul maestrului va fi depus în Rotonda Ateneului Român, iar miercuri, de la ora 14.00, Marin Constantin va fi îngropat la Cimitirul Bellu Evanghelic din Bucureşti.

Modifică Setările