Stiri despre mancarime

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Afecţiuni anunţate de mâncărimile pielii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afecţiuni anunţate de mâncărimile pielii

  Poate nu dai mare importanţă mâncărimilor pielii, însă acestea pot fi modul de manifestare a unei boli. Pielea este cel mai mare organ, iar culoarea şi consistenţa ei se pot modifica în prezenţa anumitor afecţiuni cum sunt cele de hepatice, tiroidiene sau pulmonare.

 • Cele mai contagioase boli de piele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai contagioase boli de piele

  Verifică-ţi periodic pielea şi dacă observi orice fel de modificări – iritaţii sau pustule care dau mâncărimi –, mergi imediat la dermatolog. Există boli de piele extrem de contagioase, aşa că e bine să ştii cum să le recunoşti.

 • De ce apar hemoroizii şi cum îi tratezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce apar hemoroizii şi cum îi tratezi

  De hemoroizi suferă atât bărbaţii cât şi femeile, fiind o afecţiune dureroasă frecvent întâlnită, şi este caracterizată prin inflamarea venelor în rect. Una dintre cele mai frecvente simptome sunt mâncărimile.

 • Când emoţiile şi stresul rănesc pielea. Cum
apare şi cum se manifestă psoriazisul? Aflaţi la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când emoţiile şi stresul rănesc pielea. Cum apare şi cum se manifestă psoriazisul? Aflaţi la Adevărul Live

  Leziuni roşii, inflamate, la nivelul pielii, cu forme şi dimensiuni variate, bine delimitate, însoţite de senzaţia de mâncărime, iritaţie sau arsură. Apar sau se agravează în condiţii de stres sau de emoţii puternice. Nu e o infecţie, nu se ia. Aflăm tot ce trebuie să ştim cu toţii despre psoriazis de la medicul dermatolog Alin Nicolescu.

 • De ce apare mătreaţa şi cum putem scăpa de ea cu remedii naturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce apare mătreaţa şi cum putem scăpa de ea cu remedii naturale

  De ce apare mătreaţa, chiar dacă vă spălaţi cu cel mai scump şampon şi aveţi un stil de viaţă sănătos, este o întrebare care-i macină pe mulţi. Răspunsul specialiştilor oferă lămuririle necesare. Mătreaţa poate fi prevenită de cele mai multe ori, iar remediile naturale pot fi de mare ajutor în această luptă pentru un scalp sănătos.

 • Uretrita: cauze, simptome şi remedii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uretrita: cauze, simptome şi remedii

  Uretrita te face să trăieşti cel mai greu de suportat senzaţii, precum arsura vie din timpul urinării, mâncărimea şi usturimea de după. Află ce reprezintă şi ce e de făcut.

 • 400.000 de români suferă de psoriazis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  400.000 de români suferă de psoriazis

  România se situează pe unul dintre primele locuri în Europa în ceea ce priveşte numărul persoanelor afecate de psoriazis, cu o incidenţă de până la 5%, potrivit ultimelor statistici prezentate de Societatea Română de Dermatologie.

 • Mai puţine bacterii pe piele înseamnă risc mai mare de dermatită atopică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai puţine bacterii pe piele înseamnă risc mai mare de dermatită atopică

  Peste 50 de milioane de oameni numai în Europa şi 20% dintre copiii din întreaga lume suferă din cauza dermatitei atopice, o afecţiune inflamatorie a pielii, care creează o senzaţie intensă de mâncărime, cu evoluţie cronică. O cauză importantă, spun specialitşii, sunt dezechilibrele microbiomului cutanat.

 • INFOGRAFIE Urticaria, mai periculoasă decât pare. În forma cronică, ţine ani de zile şi merge mână-n mână cu anxietatea şi depresia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Urticaria, mai periculoasă decât pare. În forma cronică, ţine ani de zile şi merge mână-n mână cu anxietatea şi depresia

  86% din europenii cu urticarie cronică prezintă tulburări emoţionale, precum anxietate sau depresie, 84% simt impactul negativ asupra vieţii sociale şi 71% au întâmpină dificultăţi în viaţa de familie din cauza izolării sociale autoimpuse, a stării de tristeţe continuă, a lipsei de energie, dar şi de somn, conform unui studiu al Jurnalului Britanic de Dermatologie.

 • Remedii naturale pentru pişcăturile de ţânţari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturale pentru pişcăturile de ţânţari

  Nici nu laşi bine geamul deschis că deja ţânţatii îşi fac apariţia în casa ta, ca să nu mai vorbim de atacul lor în timp ce te plimbi prin parc. Însă mâncărimea dată de înţepătură poate fi ameliorată cu remedii de prin casă!

 • 5 greşeli pe care le facem la duş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 greşeli pe care le facem la duş

  Un duş lung şi fierbinte sau unul rece care să te învioreze pe timp de caniculă, chiar şi modul în care ne ştergem cu prosopul ne pot face mai mult rău decât bine, avertizează doi specialişti în dermatologie.

 • Mister elucidat: de ce ne scărpinăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mister elucidat: de ce ne scărpinăm

  Pişcăturile de insecte, unele boli ale copilăriei, eczemele şi psoriazisul se manifestă, toate, printr-o senzaţie puternică de mâncărime. Până acum, specialiştii credeau că această senzaţie este percepută de creier ca o formă de intensitate redusă a durerii. Totuşi, un studiu recent contrazice această teorie şi elucidează misterul scărpinaturlui: de vină este o moleculă.

Modifică Setările