
Tânăr de 20 de ani mort într-un accident rutier. Autoturismul în care se afla a intrat într-un copac
În seara zilei de 2 decembrie a.c., poliţiştii tulceni au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe DN 22 E 87.
În seara zilei de 2 decembrie a.c., poliţiştii tulceni au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe DN 22 E 87.
În jurul orei 10:05, salvatorii Secţiei de Pompieri Măcin au fost solicitaţi să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Carcaliu.
Judecătorii au motivat sentinţa dată la finalul lunii mai, conform căreia şoferul vinovat de producerea accidentului în care au murit trei oameni a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare. Sentinţa nu este definitivă.
Salvatorii Secţiei de Pompieri Măcin au fost solicitaţi să intervină în localitatea I.C. Brătianu pentru extragerea unui cal căzut într-o fosă septică.
Procurorii DIICOT spun că inculpaţii au făcut obţinut din proxenetism un milion de dolari. 10 indivizi au fost arestaţi preventiv.
Procurorii constănţeni au deschis o anchetă, după ce o mare parte din animalele moarte, aflate la bordul navei Queen Hind, care s-a scufundat în Portul Midia, nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din Măcin.
Nemulţumiţi de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean sunt atât părinţii, cât şi elevii şi dascălii. Liceul este singura instituţie de profil teoretic pe o rază de 50 de kilometri.
Un frumos colind dobrogean despre şoimul sacru a fost filmat în Munţii Măcinului, pe pământul mai vechi decât dinozaurii. Cântecul are o particularitate pe care localnicii o arată tuturor într-o filmare realizată în Parcul Naţional din nordul Dobrogei.
Curcubeul alb, un fenomen mai rar întâlnit, a fost surprins într-o serie de imagini ale fotografului Mircea Bezergheanu. Artistul vizual a declarat că acesta este „cel mai enigmatic fenomen“ din tot ce a fotografiat.
O piesă recent lansată de celebrul DJ Armin Van Buuren o are ca interpretă pe tânăra româncă Alexandra Bădoi şi este filmată într-un loc aparte din Dobrogea. Fundalul pentru cântecul „Cosmos“ nu a fost ales întâmplător.
O dată la câteva săptămâni, pe uşa bibliotecii din oraşul tulcean Măcin intră o bătrânică de 94 de ani târându-şi agale picioarele obosite de ani, şi pleacă cu o sacoşă de rafie plină de cărţi.
Platforma virtuală „The never forgotten Romanian children“ (Copiii niciodată uitaţi ai României) a publicat strigătul de ajutor al unei doamne care îşi caută tatăl biologic.
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenţionare Cod galben, valabilă până pe 15 iunie.
Asociaţia Bike Works anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru "Măcin Mountain Fun – Greci, 2019", cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munţii Măcinului, unde, în perioada 7-9 iunie 2018, pe lângă concursurile de MTB şi cross montan programate în zilele de 8 şi 9 iunie, vor fi spectacole, un foc de tabără şi multe alte surprize. În plus, cursa copiilor, din 9 iunie, a devenit etapă din Cupa Naţională XCO.
Doi copii care au fost adoptaţi în Danemarca în anul 1995 îşi caută părinţii biologici şi rudele din localitatea Măcin, judeţul Tulcea.
CNAIR a depus aplicaţia de finanţare pentru proiectul podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila - Tulcea. Podul va avea o lungime de aproape 2 kilometri.
Luni dimineaţă, poliţiştii tulceni au găsit pe malul Dunării, din zona localităţii I.C.Brătianu, trupurile neînsufleţite ale celor doi copii de 16 ani, care erau daţi dispăruţi.
Un bărbat de 67 de ani care a fost înţepat de o albină şi risca să intre în şoc anafilactic a fost salvat de pompierii militari.
Peste o mie de persoane, între care concurenţi, susţinători ai acestora, spectatori şi voluntari au fost prezenţi, în perioada 9-10 iunie, la cel mai mare eveniment sportiv din Munţii Măcinului - "Macin Mountain Fun – Greci, 2018".
Evenimentul va reuni la start, în perioada 9-10 iunie, în apropierea localităţii Greci, din judeţul Tulcea, aproximativ 600 de concurenţi, între care circa 500 de adulţi şi 100 de copii care s-au înscris online, în termenul stabilit de organizatori, la una dintre cursele de ciclism de MTB sau de alergare.
Credincioşii merg în Vinerea Luminată în locurile unde curge un Izvor al Tămăduirii. Ei vin la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică.
Alexandru Filip (30 de ani) promovează ţinuturile de poveste din România strângând laolaltă bloggeri pasionaţi de aventură. După Neamţ, Alba şi Bucureşti, aventura continuă cu ţinutul dintre Dunăre şi Mare.
Trei tineri cu vârste între 16 şi 20 de ani au fost implicaţi într-un accident rutier în zona oraşului Măcin, judeţul Tulcea. Unul dintre ei a fost declarat mort de către medicii ajunşi la faţa locului.
Întrecerile sportive sunt destinate atât pasionaţilor de ciclism montan (în variante de trasee pentru profesionişti şi pentru amatori), cât şi celor pasionaţi de cros sau doar de distracţie în aer liber. Înscrierile în concursuri pe pot face până pe 31 mai.
Născut la Măcin, dintr-un tată turc şi o mamă româncă, Grigore Kiazim a cântat, cu virtuozitatea unui violonist, pe instrumente care-i dădeau muzicii populare farmecul dobrogean.
Judeţul Tulcea este tărâmul izvoarelor de leac, credincioşii mergând an de an la acestea, cu credinţa că apa are puteri tămăduitoare asupra trupului, dar mai ales asupra sufletului. Cea mai frumoasă legendă o are izvorul de la Măcin.
Aproape 600 de concurenţi şi numeroşi spectatori au fost prezenţi sâmbătă, 11 iunie, la „Măcin Mountain Fun”, cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munţii Măcinului, aflat la a doua ediţie în această formă, dedicat cicliştilor şi pasionaţilor de cross montan.
În municipiul Tulcea a câştigat un nou mandat candidatul independent Constantin Hogea. Mari oraşe din judeţ au fost adjudecate de PSD.
În dotarea ISU Tulcea au intrat noi ambarcaţiuni destinate acţiunilor de acordare a primului ajutor calificat în Delta Dunării, dar şi şase ambarcaţiuni de salvare în mediul acvatic.
Poate că te afli pe litoralul românesc al Mării Negre şi ţi s-a urât de bronz, cluburi, aspra de baie, şi-ai vrea să te simţi ca-n alte ţări unde muntele dă mâna cu apa şi-s la o aruncătură de băţ. Ei bine, Dobrogea poate oferi asemenea surprize, dacă te desprinzi o zi de plajă, te urci la volan, şi pleci spre nord-vestul judeţului Tulcea, înspre cei mai vechi munţi de pe teritoriul României - Munţii Măcin.