Stiri despre lucian ban

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Interferenţe ale artelor la Festivalul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interferenţe ale artelor la Festivalul "Interferenţe"

  Primul weekend al Festivalului Internaţional Interferenţe a adus, pe lângă mai multe spectacolele programate în fiecare zi, şi lansări de carte, concerte, proiecţii şi o expoziţie de pictură.

 • Amina Claudine Myers şi noul său album, în premieră la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amina Claudine Myers şi noul său album, în premieră la Bucureşti

  După succesul înregistrat de concertul artistului Cristian Soleanu, Artist In Residence – noua serie de concerte de jazz de la ARCUB, curatoriată de Lucian Ban, continuă cu Amina Claudine Myers şi noul ei album, SAMA ROU – Cântecele sufletului meu, pe 19 noiembrie, de la ora 19.30, la ARCUB, Sala Mare.

 • 100 FP România/ 2015 - cine ce a făcut relevant în Cultură: scriitori, muzicieni, pictori, balerine, cineaşti, arhitecţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  100 FP România/ 2015 - cine ce a făcut relevant în Cultură: scriitori, muzicieni, pictori, balerine, cineaşti, arhitecţi

  Mircea Cărtărescu s-a întors! Un trio de edituri au celebrat decenii de activitate prolixă. Muzicieni creează orchestre, umplu săli şi oferă melomanilor integrale – sau instituie festivaluri-delicatesă. Balerine celebre în lume revin pe acasă, fie şi ocazional. Pictori dau de gândit. Regizori provoacă societatea – sau chiar justiţia. Iar arhitecţi dau de văzut.

 • Jazz la Teatrul Odeon, cu un trio de excepţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jazz la Teatrul Odeon, cu un trio de excepţie

  Celebrul violist american, nominalizat la premiile Grammy, Mat Maneri, va sustine mâine un concert extraordinar la Bucuresti altauri de reputatul violonist german Albrecht Maurer şi pianistul de origine română Lucian Ban cu ocazia lansarii albumuli Fantasm editat de casa de discuri germana Nemu Records.

 • De la New York la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la New York la Bucureşti

  În 1999 pianistul Lucian Ban părăsea România, pentru că era hotărât să se afirme ca muzician de jazz nu în altă parte decât în oraṣul care fie te înalṭă, fie te scufundă definitiv.

 • Jazz la purtător, cu Lucian Ban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jazz la purtător, cu Lucian Ban

  Drumurile mele spirituale m-au apropiat în ultimul deceniu mai aproape de cărările jazz-ului, având deja la mine cheia blues-ului, descoperită în tinereţe, care m-a călăuzit corect şi echilibrat în noianul tendinţelor muzicale ale ultimilor 40 de ani.

 • Mat Maneri, geniul jazzului american, îndrăgostit de muzica tradiţională românească şi de langoş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mat Maneri, geniul jazzului american, îndrăgostit de muzica tradiţională românească şi de langoş

  Unul dintre cei mai buni artişti de jazz din Statele Unite, americanul de origine italiană Mat Maneri, şi-a petrecut mare parte din luna decembrie în România, într-un turneu de promovare a celui mai nou album, „Transylvanian Concert”, pe care l-a pus la cale alături de românul Lucian Ban. Artistul a mărturisit că îi plac mult muzica tradiţională românească şi... langoşul.

 • FOTO Cei mai buni cântăreţi de jazz de pe scena internaţională, prezenţi la Bistriţa. Colindă românească, printre piesele reinterpretate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cei mai buni cântăreţi de jazz de pe scena internaţională, prezenţi la Bistriţa. Colindă românească, printre piesele reinterpretate

  Miercuri, 4 decembrie în Sinagoga din Bistriţa a răsunat jazz de cea mai bună calitate. Prezenţi să-i încânte pe bistriţei au fost Lucian Ban, originar din comuna Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud şi Mat Maneri, unul dintre cei mai buni muzicieni de jazz din lume, nominalizat chiar la premiile Grammy în anul 2006.

 • Din Teaca, la cele mai importante festivaluri de jazz din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din Teaca, la cele mai importante festivaluri de jazz din lume

  Lucian Ban este un român de 44 de ani din Teaca, care a ajuns unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni români de jazz de pe scena internaţională contemporană. Acesta a ajuns să semneze şi cu ECM Records, una dintre cele mai renumite case de discuri din lume.

 • VIDEO Un nou concept de festival la Cluj: micii, berea şi muzica de duzină sunt înlocuiţi cu jazz, blues şi vin. Capete de afiş vor fi doi artişti de nivel mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Un nou concept de festival la Cluj: micii, berea şi muzica de duzină sunt înlocuiţi cu jazz, blues şi vin. Capete de afiş vor fi doi artişti de nivel mondial

  "Festivalul Internaţional de Jazz, Blues & Wine“ aduce la Cluj un nou concept de eveniment care îmbină muzica de calitate cu plăcerea de a savura, la lumina unei lumânări, vinuri alese şi delicatese culinare. Capetele de afiş, ale festivalului care se va desfăşura la mijlocul lunii mai, sunt Lucian Ban, pianistul român care a cucerit lumea cu talentul său, şi celebrul acordeonist francez care a reinventat muzica tradiţională, Richard Galliano.

 • Invitaţi de marcă la Festivalul „Interferenţe“ 2012
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invitaţi de marcă la Festivalul „Interferenţe“ 2012

  Festivalul Internaţional de Teatru „Interferenţe", organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, continuă cu spectacole şi concerte din Bulgaria, Franţa, România şi SUA. Astfel, joi, 29 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat se va juca spectacolul „Les Corbeaux" regizat de cunoscutul coregraf şi regizor francez Josef Nadj, prezent pentru a doua oară în cadrul Festivalului „Interferenţe“.

 • Oameni de cultură îl susţin pe Voicu Rădescu, prin mişcarea de rezistenţă „Occupy Green Hours”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oameni de cultură îl susţin pe Voicu Rădescu, prin mişcarea de rezistenţă „Occupy Green Hours”

  Personalităţi din lumea culturală românească, precum regizorul Radu Afrim, pianistul Lucian Ban, actriţa Lia Bugnar, compozitorul Vlaicu Golcea sau criticul literar Marius Chivu, au iniţiat mişcarea de rezistenţă culturală numită „Occupy Green Hours”,. Ei doresc să atragă atenţia asupra spectacolelor de la clubul „Green Hours”, asta după ce directorul acestuia, Voicu Rădescu, a fost acuzat de evaziune fiscală pe 30 august 2012.

 • Concert spectaculos de pian la Palatul Culturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert spectaculos de pian la Palatul Culturii

  Lucian Ban, un cunoscut pianist român, stabilit la New York, va susține în această seară, începând cu ora 19.00, un recital live în Sala Mare a Palatului Culturii.

 • Tarkovski reinventat la ArCuB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tarkovski reinventat la ArCuB

  În cadrul Festivalului Filmului European 2012, care se va desfăşura în mai multe oraşe ale ţării, în luna mai, va avea loc şi un inedit show fusion de muzică şi film, intitulat „Tarkovsky Redux"

 • Noroc că n-au tras în pianist! (VIDEO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noroc că n-au tras în pianist! (VIDEO)

  Revoluţionar de Cluj, Lucian Ban este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români în America. În urmă cu 20 de ani, Lucian Ban ţinea piept militarilor care au deschis focul în Piaţa Libertăţii din Cluj-Napoca. A scăpat de gloanţe ca prin urechile acului, iar acum este o revelaţie artistică în SUA.

 • „Giganţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Giganţii" jazzului american concertează la Cluj

  Pianistul de origine clujeană Lucian Ban, considerat „unul din cei mai talentaţi pianişti sosiţi la New York în ultimul deceniu“, revine în oraşul de pe Someş cu un concert la Teatrul Maghiar din Cluj în data de 17 mai, de la ora 20.00.

 • VIDEO Opt zile de jazz pur la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Opt zile de jazz pur la Sibiu

  În perioada 9-16 mai, în fosta Capitală Culturală Europeană, se va desfăşura Sibiu Jazz Festival. Printre vârfurile ediţiei din acest an se numără Jazz Bigband Graz din Austria, Sam Newsome & Lucian Ban (SUA/România), Beta Burlacu Band din Moldova.

Modifică Setările