Stiri despre juncker

  117 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Eurofobii pregătesc o moţiune de cenzură împotriva preşedintelui Jean-Claude Juncker
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eurofobii pregătesc o moţiune de cenzură împotriva preşedintelui Jean-Claude Juncker

  Eurofobi din Parlamentul European (PE) vor depune o moţiune de cenzură împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care va fi supusă la vot săptămâna viitoare. Acuzaţiile care i se aduc derivă din publicarea documentelor legate de acorduri fiscale secrete semnate şi puse în practică de fostul premier al Luxemburgului.

 • Europa a turat motoarele. „Boss“, noi
ce facem?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa a turat motoarele. „Boss“, noi ce facem?

  În România se desfăşoară o campanie electorală prezidenţială, tipică aş putea spune, în care pe prima pagină aflăm cine a mai fost ofiţer acoperit, cu cine s-a mai înjurat Vanghelie sau Mazăre, ce ”boss” mai pofteşte la şefia PSD după epoca post Ponta.

 • Comisia lui Juncker e plină de noxe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisia lui Juncker e plină de noxe

  Uitând de politicile de mediu de până acum şi urmându-şi promisiunea de a nu accepta nicio iniţiativă legislativă ecologică, noua Comisie Europeană va guverna peste o Europă tot mai poluată, mai confuză şi mai ruptă de natură. Iar victorioşi vor rămâne cei din baronetul de business transnaţional, noii 'junckeri'.

 • Liderii europeni nu s-au înţeles asupra nominalizărilor la conducerea UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderii europeni nu s-au înţeles asupra nominalizărilor la conducerea UE

  Cel mai important summit european a debutat miercuri seară sub auspiciile unor divergenţe privind cele mai înalte funcţii din instuţiile de la Bruxelles. Şefii de stat şi guvern din cele 28 de state membre au negociat propunerile de comisar european, şefia Consiliului UE, dar şi râvnitul post de Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate. Rezultatul a fost însă unul dezamăgitor, deoarece nu a fost luată nicio decizie.

 • Uniunea
Europeană: noua tablă de şah. Juncker pune pauză extinderii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană: noua tablă de şah. Juncker pune pauză extinderii

  Orice ţară are de ales: fie rămâne în „zona de primire”, supunându-se trendurilor majore şi încercând să supravieţuiască reacţionând, cum şi când poate, la priorităţile altora, fie devine un actor proactiv. Toată lumea ar vrea asta.

 • UK EXIT UE?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UK EXIT UE?

  Ameninţarea este clară. Se poate oare transforma în realitate în viitorul foarte apropiat? David Cameron a fost extrem de precis după desemnarea lui Jean-Claude Juncker drept candidat oficial la Preşedinţia Comisiei Europene prin votul cvasi-unanim din Consiliul European, acolo unde doar Marea Britanie şi Ungaria au făcut bloc comun împotrivă.

 • Ce oferă la schimb socialiştii europeni pentru susţinerea lui Juncker la şefia Comisiei. Iţele încurcate ale unei „mari coaliţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce oferă la schimb socialiştii europeni pentru susţinerea lui Juncker la şefia Comisiei. Iţele încurcate ale unei „mari coaliţii“

  După întrunirea de la Paris, găzduită de Francois Hollande, socialiştii europeni vin cu o nouă ofertă pentru posturile cheie ale instituţilor de la Bruxelles: îşi oferă susţinerea faţă de numirea lui Jean – Claude Juncker în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, în schimbul reconfirmării lui Martin Schulz ca şef al Parlamentului şi impunerea ministrului italian de Externe, Federica Mogherini, în postul de şefă a diplomaţiei UE.

 • Scrutin european: votaţi, votaţi, de ieşit iese cine trebuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrutin european: votaţi, votaţi, de ieşit iese cine trebuie

  Ştiu deja, voi fi din nou acuzată de a fi antieuropeană. Şi repet: iar, pentru mine a iubi ceva/pe cineva nu înseamnă a închide ochii la defecte ci a avea curajul de a spune clar şi cu toată iubirea posibilă că aşa nu se mai poate. Târgul din jurul afacerii „Preşedinte al CE“, Juncker/Barnier/Moscovici/Cameron, a devenit penibil.

 • De ce nu devine Juncker preşedintele Comisiei Europene?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu devine Juncker preşedintele Comisiei Europene?

  Marile partide europene şi-au promovat în timpul campaniei electorale candidaţii pentru şefia Comisiei Europene, anunţând că votul alegătorilor va fi decis în numire preşedintelui executivului de la Bruxelles. Cu toate acestea, deşi popularii europeni au revendicat victoria, în capitala europeană au debutat luptele de culise, care vor duce la câteva săptămâni de negocieri aprinse.

 • Viitorul preşedinte al Comisiei Europene, numit în spatele uşilor închise?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul preşedinte al Comisiei Europene, numit în spatele uşilor închise?

  Potrivit ultimului raport publicat de Consiliul European pentru Relaţiile Internaţionale, niciunul dintre cei trei candidaţi favoriţi la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene nu va conduce organul executiv al UE. În schimb, liderii europeni vor opta pentru un candidat de compromis, de tip „Barroso“, pe care îl vor alege în spatele uşilor închise, scrie publicaţia online EurActiv.

 • Partidul lui Merkel îl susţine pe Juncker la
preşedinţia Comisiei Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul lui Merkel îl susţine pe Juncker la preşedinţia Comisiei Europene

  Partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), va susţine candidatura fostului premier luxemburghez Jean-Claude Juncker pentru preşedinţia Comisiei Europene din partea Partidului Popular European (PPE). Juncker, care a mai fost şi preşedinte al Eurogrupului, beneficiază şi de susţinerea Partidului Noua Democraţie din Grecia.

 • Cel mai longeviv prim-ministru din UE, în mijlocul unui scandal de spionaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai longeviv prim-ministru din UE, în mijlocul unui scandal de spionaj

  Cel mai longeviv premier european, luxembourghezul Jean-Claude Juncker, ia în calcul posibilitatea de a demisiona astăzi, ca urmare a unui scandal de spionaj din ţara sa. El va apărea în faţa unui comitet special al parlamentului la 2 p.m. ora locală pentru a răspunde acuzaţiilor de „conducere defectuoasă“ a Serviciului de Informaţii luxembourghez (SREL).

 • Luna septembrie, un punct de cotitură pentru zona euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luna septembrie, un punct de cotitură pentru zona euro

  În ultimii ani, Europa a trecut printr-o lungă serie de situaţii dificile din cauza crizei datoriilor, dar luna septembrie se conturează a fi un moment important de cotitură în care se „va face sau se va distruge" ceva sunt de părere liderii europeni, transmite Reuters.

 • Grecii vor primi următoarea tranşă abia în noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grecii vor primi următoarea tranşă abia în noiembrie

  Jean-Claude Juncker, ministrul de Finanţe din Luxemburg şi preşedintele Eurogrupului, a declarat că tranşa în valoare de opt miliarde de euro din împrumutul Greciei de la Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană, aşteptată în octombrie, va fi cel mai probabil amânată pentru noiembrie.

 • Juncker: Zona euro, pregătită să garanteze stabilitatea Greciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Juncker: Zona euro, pregătită să garanteze stabilitatea Greciei

  Statele membre ale zonei euro vor garanta stabilitatea monedei unice europene dacă va fi cazul, dar şansele ca Grecia să aibă nevoie de ajutor în reformele proprii sunt minime, a declarat preşedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker.

Modifică Setările