Stiri despre juncker

  117 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Keep calm and listen to the People!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Keep calm and listen to the People!

  Problema Uniunii Europene nu e Marea Britanie, ci Uniunea Europeană. Cu tot cu Ministrul de Externe german care, speriat că i-ar putea deranja pe ruşi, vrea să pună pîslari trupelor NATO din Polonia. De aici întrebarea: ce e mai rău? Să iasă britanicii sau să intre ruşii? Răspunsul trebuie să vină în germană.

 • UE - Şocul urnelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE - Şocul urnelor

  Europa n-are timp să răsufle uşurată după ce i-a trecut pe la ureche glonţul austriac. Doar cât să-şi tragă sufletul pentru alte încercări: referendumul din 23 iunie, pentru ieşirea Marii Britanii din UE, şi alegerile din Spania, trei zile mai târziu. În pană de idei, Bruxelles-ul mizează strict pe zvâcnirea de ultim moment a fricii de necunoscut, numită uneori prudenţă. Între timp, aşteptarea încordată pune la încercare ”tactul” lui Juncker.

 • Ce se poate cumpăra cu 30 de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se poate cumpăra cu 30 de euro

  O ştire recentă ne informează că, la Berlin, se croieşte în taină planul unei armate europene pe model german. O ştire şi mai recentă ne spune că armata germană s-a retras din Norvegia spre cantină. Ordinele de la Minister erau stricte: niciun minut peste orele de program. În cătănia germană, săptămîna de lucru are fix 41 de ore. Zeiss und Zeit! Soldaţii germani au părăsit exerciţiile NATO după exact 41 de ore. Orele suplimentare sînt interzise.

 • Cioloş, vizită în familie la Bruxelles. Şi mai departe?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cioloş, vizită în familie la Bruxelles. Şi mai departe?

  O senzaţie de ireal la conferinţa de presă comună Juncker-Cioloş la Bruxelles. Vă rog să mă creditaţi cu experienţa a mulţi, mulţi ani de corespondent de presă la Bruxelles şi participarea la sute, poate chiar mii de coferinţe de presă în care multe au avut ca protagonişti înalţi oficiali români.

 • Suntem în război, dar nu e clar cu cine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem în război, dar nu e clar cu cine

  Atacurile de la Paris din seara de 13 noiembrie au creat panică şi, pe acest fond, solidaritate. După modelul „Je suis Charlie“, politicienii şi publicul larg au folosit formula „Je suis Paris“, pentru a-şi exprima compasiunea.

 • Dacă sunteţi democraţi, plecaţi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă sunteţi democraţi, plecaţi!

  Doar stelele strălucitoare ne împiedică să vedem vesta de sinucigaş plasată de onor somităţile lor etice Juncker şi Merkel în mijlocul drapelului european. Cu aceşti oameni şi cu gîndirea lor de centru-vid la putere, Europa e strivită între nătării dinăuntru şi demenţii din afară.

 • Singurătatea României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singurătatea României

  În faţa vulnerabilităţii strategice create de împăciuitorismul vechilor state membre ale UE faţă de Rusia, România e obligată la consolidarea parteneriatului cu SUA şi la responsabilizare internă. Americanii sunt singurii aliaţi pe care ne putem baza, când Europa confirmă diagnosticul lui Soljeniţîn - „maladia vidului”. Dar depinde în primul rând de noi să ieşim din condiţia de periferie gri, care nu contează în ecuaţia marilor interese.

 • Groparii Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Groparii Europei

  Vă mai aduceţi aminte de cotele lui Juncker? Inutil! Din urmă, vin procentele lui Putin. Luni noapte, Vladimir Putin a vorbit în faţa Adunării Generale ONU şi a lansat o pacoste de nerefuzat: vă scap de migranţi!

 • Criza
refugiaţilor: în sfârşit, prime soluţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza refugiaţilor: în sfârşit, prime soluţii

  După patru luni pierdute în ezitări, acuzaţii reciproce şi pompierism păgubos, liderii UE au reuşit, în numai două zile, să ia decizii ce schiţează un orizont în gestionarea crizei refugiaţilor. Falsa problemă a cotelor a fost tranşată democratic de miniştrii de Interne şi Justiţie, iar Summit-ul şefilor de state şi guverne a abordat fondul problemei: necesitatea stopării fluxului migratoriu.

 • Cotele
de refugiaţi – doar un paliativ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cotele de refugiaţi – doar un paliativ

  Cotele de refugiaţi, propuse azi de Comisia Europeană, au toate şansele să nu poată ţine pasul cu realitatea din teren. Acest mecanism de repartizare nu e o soluţie nici de moment, având în vedere amploarea exodului, dar nici pe termen lung, din cauza implicaţiilor asupra societăţilor europene. Riscăm să ne aflăm în faţa unei reacţii mai degrabă pompieristice, fie ea şi cu bună intenţie, decât a unei măsuri sustenabile.

 • Europa „adevăraţilor“ sau
Europa cu adevărat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa „adevăraţilor“ sau Europa cu adevărat?

  Un tînăr grec se duce la consulatul Australiei pentru a cere viză: – De ce vreţi să vă părăsiţi ţara? – Din două motive. În primul rînd, mă tem că Grecia va ieşi, în cele din urmă, din UE şi se va afunda în sărăcie şi haos… – E complet absurd, îl contrazice funcţionarul. Grecia va rămîne în UE şi va aplica disciplina financiară. – Ăsta e al doilea motiv.

 • Trei mituri despre
greci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei mituri despre greci

  Fiecare episod al dramei greceşti intensifică vehemenţa spectatorilor, indiferent de tabăra în care s-au poziţionat. Pentru că, şi de această dată, ispita „baricadei” se dovedeşte irezistibilă. Se rostogolesc clişee, lozincile ţin loc de argumente, părerile sunt categorice. De pildă: grecii sunt leneşi, sunt corupţi şi n-au strâns îndeajuns cureaua. Trei teze false ori cel puţin discutabile.

 • Testul de competenţă europeană împotriva naturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Testul de competenţă europeană împotriva naturii

  În timpuri în care consultările democratice şi referendumurile pe tot felul de teme sunt la ordinea zilei, politicienii ar trebui ca, democratic, să urmeze voinţa exprimată a cetăţenilor europeni. Ei cer direct, prin cea mai mare petiţie din istoria UE, o protecţie extinsă a naturii. “Dacă nu e stricată, nu o repara!”.

 • Οχι
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Οχι

  Referendumul convocat de Alexis Ţipras pentru 5 iulie nu a fost anunţat decât cu zece zile înainte. Asta e ceva ieşit din comun. În general, asemenea consultări au nevoie de mai mult timp pentru a fi pregătite.

 • După
ameninţarea cu „divorţul“ de UE, Viktor Orbán
nu mai introduce pedeapsa cu moartea în
Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După ameninţarea cu „divorţul“ de UE, Viktor Orbán nu mai introduce pedeapsa cu moartea în Ungaria

  Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, a anunţat marţi că abandonează iniţiativa reintroducerii pedepsei cu moartea. Declaraţia lui survine la o zi după ce Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a avertizat că implementarea unei asemenea măsuri ar putea conduce la excluderea Ungariei din Uniunea Europeană, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

 • Va fi nevoie de al treilea tur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va fi nevoie de al treilea tur

  Stavros Dimas e candidat la preşedinţia Greciei. Are 73 de ani şi a fost, acum un deceniu, comisarul european susţinut de Grecia în prima Comisie Barroso.

 • Planul Juncker – o
şansă de care România trebuie să profite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planul Juncker – o şansă de care România trebuie să profite

  Planul Juncker – o şansă pentru România: vin/revin investitorii în ţară, locuri noi de muncă, salarii şi venituri mai mari, prosperitate pentru toţi cetăţenii. Planul Juncker aduce un potenţial de 330—410 miliarde de euro la PIB-ul UE şi 1 – 1,3 milioane de noi locuri de muncă în următorii trei ani.

 • Planul Juncker - o şansă pentru România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planul Juncker - o şansă pentru România?

  Comisia Europeană şi-a început ambiţios mandatul, lansând un program care ar urma să determine investiţii totale de 315 miliarde de euro până în 2017. Este o iniţiativă condamnată la reuşită, altfel UE se va confrunta cu permanentizarea stagnării şi cronicizarea problemelor economice şi sociale. Planul ar putea fi o oportunitate pentru România, dacă reducerea decalajelor dintre vechile şi noile state membre ar deveni o prioritate europeană.

 • Franţa scapă, deocamdată, de  sancţiunile Comisiei Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa scapă, deocamdată, de  sancţiunile Comisiei Europene

  Franţa a scăpat neamendată cu 0,2 % din PIB pentru a depăşit deficitul bugetar şi nerespectarea angajamentelor asumate. Dosarul francez e atât de delicat încât Comisia Europeană a preferat să mai tragă de timp. Pentru Jean-Claude Juncker, o decizie de penalizare a Franţei în contextul ascensiunii euroscepticilor ar fi un autogol.

Modifică Setările