Stiri despre juncker

  95 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Make Europe Great Again – Izolaţionism european şi fragmentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Make Europe Great Again – Izolaţionism european şi fragmentare

  Am văzut reacţiile europofililor şi europo-centriştilor ca urmare a ultimei vizite a lui Donald Trump în Europa şi vizita sa la Moscova. Nu se pune problema să-l apăr aici în vreun fel pe Donald Trump, cuprins de fuga sa perpetuă de a-şi hrăni orgoliul cu imagine, utilizând un stil de diplomaţie contondent şi profund nepoliticos, cu o largheţe nepermisă în alte condiţii în privinţa libertinajului politic.

 • Radu Oprea: România va fi afectată direct de taxele impuse de Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Oprea: România va fi afectată direct de taxele impuse de Trump

  România este una dintre cele zece state afectate în mod direct de taxele pe oţel şi aluminiu impuse de Administraţia Trump, din pricina schimburilor comerciale directe dintre România şi Statele Unite, a declarat joi, ministrul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

 • În relaţia cu UE, Trump face un pas înapoi şi Juncker câştigă o bătălie de etapă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În relaţia cu UE, Trump face un pas înapoi şi Juncker câştigă o bătălie de etapă

  Parcă asistăm la o piesă de teatru cu un final ce putea să fie mortal. În actul întâi, Trump se supără pe toată lumea şi scoate, la impresionarea adversarului, armele altădată atât de eficiente ale ameninţărilor cu războiul comercial de mare amploare şi cu sancţiuni economice împotriva „ţărilor inamice“ de pe lista unde figurau UE, Rusia şi China.

 • Va reuşi Juncker să-l domolească pe Trump?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va reuşi Juncker să-l domolească pe Trump?

  Jean-Claude Juncker are astăzi o întâlnire cu preşedintele american. E prima de la alegerea lui Trump la Casa Albă. Mai mulţi oficiali UE au declarat că nu-şi pun mari speranţe în vizita aceasta. Dar de ce s-a dus preşedintele Comisiei la Washington?

 • Miercuri, la Washington, Juncker şi Trump, noua variantă la „Război şi pace“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miercuri, la Washington, Juncker şi Trump, noua variantă la „Război şi pace“

  Întâlnirea va fi decisivă pentru soarta tuturor jocurilor viitoare din spaţiul euro-atlantic. Nu este o exagerare. Din păcate, la acest nivel au ajuns lucrurile, împinse cu osârdie spre un punct conflictual de răscruce de toţi cei care au dorit şi încă doresc cu ardoare dispariţia Europei Unite şi, evident, a spaţiului de liber-schimb pe care-l reprezintă, acum cel mai puternic din lume.

 • Mâna Kremlinului sau simpli farsori? Juncker şi Mogherini au fost păcăliţi de două vedete din Rusia că ar vorbi la telefon cu noul premier al Armeniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâna Kremlinului sau simpli farsori? Juncker şi Mogherini au fost păcăliţi de două vedete din Rusia că ar vorbi la telefon cu noul premier al Armeniei

  Doi cunoscuţi farsori ruşi i-au păcălit pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi pe şefa externelor UE, Federica Mogherini. Cei doi oficiali au crezut că stau de vorbă cu noul premier al Armeniei, fapt ce a ridicat mai multe semnale de alarmă cu privire la încălcarea protocoalelor de securitate, transmite Euronews.

 • Situaţie inedită la Summitul NATO. Preşedintele Comisiei Europene abia s-a ţinut pe picioare. Liderii au intervenit VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Situaţie inedită la Summitul NATO. Preşedintele Comisiei Europene abia s-a ţinut pe picioare. Liderii au intervenit VIDEO

  Liderii europeni au fost surprinşi dându-i o mână de ajutor preşedinelui Comisie Europene Jean-Claude Juncker, care nu-şi putea ţine echilibrul în timp ce se îndrepta spre o cină de gală prilejuită de Summitul NATO de la Bruxelles. Recent, şeful executivului comunitar a explicat de ce are astfel de dificultăţi, declarând răspicat că nu e în niciun caz vorba de consumul de alcool, aşa cum s-a speculat.

 • Juncker şi-a
cerut scuze pentru că a zis că italienii trebuie să muncească mai mult şi să
fie mai puţin corupţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Juncker şi-a cerut scuze pentru că a zis că italienii trebuie să muncească mai mult şi să fie mai puţin corupţi

  Sâmbătă, purtătoarea de cuvânt a lui Jean-Claude Juncker a declarat că acesta „regretă profund” că remarcile sale referitoare la problemele Italiei au fost privite ca înjositoare pentru ţară. Mina Andreeva a precizat că vorbele preşedintelui Comisiei Europene nu au fost interpretate în context, pentru că „preşedintele Juncker iubeşte Italia,” conform The Telegraph.

 • O statuie bîntuie lumea: Karl Marx
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O statuie bîntuie lumea: Karl Marx

  O spun limpede şi apăsat, de la bun început: nu cred că Marx trebuie înlăturat din istoria filozofiei, nu cred că un radical act de cenzură aplicat textelor unui filozof e binevenit, nu cred că avem dreptul să-i excomunicăm pe numeroşii „adepţi“, profani sau academici, ai filozofiei marxiste, al cărei impact asupra lumii moderne este masiv şi complex.

 • Salvarea Europei şi dialectica marxistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvarea Europei şi dialectica marxistă

  UE e de-o moralitate ireproşabilă. Ar fi deci drept să se salveze. Cum? Dialectic şi prin divorţ net de unilaterala Americă şi belicosul ei aliat israelian. Ce dacă pentru Germania dreptul Israelului la existenţă e raţiune de stat?

 • Cu sau fără Spitzenkandidat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu sau fără Spitzenkandidat?

  Termenul nemţesc din titlu e folosit în întreaga UE, deşi are sinonime în limba din fiecare stat-membru: „lead candidate”, „tête de liste”, „cap de listă” etc. El a fost folosit pentru a desemna - la ultimele alegeri europene - candidatul prezentat de către familiile politice pentru preşedinţia Comisiei Europene. Unii ar vrea să renunţe la această inovaţie instituţională recentă.

 • Iarba de la Amsterdam e preferată în faţa DNA-ului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iarba de la Amsterdam e preferată în faţa DNA-ului românesc

  Prea mici pentru a avea aspiraţii europene! Cam aşa suntem în acest moment văzuţi la Bruxelles, dar, ce e mai grav, aşa ne vedem şi noi. Preocupaţi cu războaie fratricide, uităm că rolul nostru ca ţară în conglomeratul european ar trebui să fie cel puţin la dimensiunea statală. Am urmărit în ultimele luni  involuţia (de fapt absenţa) noastră dintr-o decizie definitorie pentru viitorul configuraţiei europene...