Stiri despre juncker

  117 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dans îndrăcit pe Titanicul european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dans îndrăcit pe Titanicul european

  Ce greu facem faţă, ca specie, adevărurilor incomode. Ce uşor ne minţim şi ne pliem gogoşilor altora. Cărora le e cu atât mai lesne să mintă cu cât au contribuit mai activ şi plin de zel la o realitate greu de suportat.

 • Juncker, asociat cu Soroş, în Ungaria. Reacţia Comisiei Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Juncker, asociat cu Soroş, în Ungaria. Reacţia Comisiei Europene

  Guvernul ungar lansează o nouă campanie anti-Bruxelles. Afişe cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker , râzând alături de miliardarul american de origine maghiară George Soros împânzesc străzile, panourile publicitare şi staţiile de autobuz.

 • O preşedinţie europeană, antologică, a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O preşedinţie europeană, antologică, a României

  Sigur, în întreaga ei istorie seculară, România nu a avut o clasă aşa de înaltă de ”circari” politici, iar bătrâna Europă nu a văzut ceea ce a început să vadă de la începutul acestui an. Vor fi şase luni de râs şi groază, în care politica româno-europeană va bate de departe chiar şi filmele hollywoodiene. Toţi am văzut anvergura politică a doamnei premier Dăncilă, care s-a dus să impună şi ”politica de descurajare a NATO !”

 • Brexit sau „orice om îi este frică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brexit sau „orice om îi este frică”

  Brexit-ul ar putea confirma că nici englezii nu mai sunt ce-au fost odată sau dimpotrivă, că pleacă genial şi la timp, înainte ca Bruxelles-ul să oficializeze limba rusă alături de germană şi franceză ca limbi oficiale ale uniunii, în caz că, pe termen lung, mai rămâne ceva Uniune în afara de Liga Hanseatică şi Hexagon.

 • Marea Britanie: Jalnica agonie suveranistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea Britanie: Jalnica agonie suveranistă

  Rătăcirea britanică ne priveşte de două ori: complică mandatul românesc de la Consiliul UE şi afectează jumătatea de milion de compatrioţi trăitori în Regatul Unit. Brexit a devenit prima provocare pentru preşedinţia română de la Bruxelles. Pentru că s-a amplificat riscul separării, peste 73 de zile, a Marii Britanii de UE fără un acord, cu tot haosul pe care-l implică această ipoteză. Ce soluţii există?

 • Moneda Euro, la a 20-a aniversare: Folosită de 340 de milioane de cetăţeni ai Europei, a doua cea mai importantă valută din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moneda Euro, la a 20-a aniversare: Folosită de 340 de milioane de cetăţeni ai Europei, a doua cea mai importantă valută din lume

  Moneda Euro a fost sărbătorită marţi la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la lansare. Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, şi Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, au vorbit - într-o sesiune solemnă - despre cele două decenii ale monedei unice europene, dar şi despre provocările cu care se va confrunta.

 • Ateneul şi mileul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ateneul şi mileul

  Fix cum ne e nouă mereu groază, ne-au făcut de râs la străini. Ei, nu noi. Noi n-avem de ce să ne fie ruşine. Din contră, oaspeţii cei răi de la Bruxelles ne-au amintit, unul după altul, câte motive de mândrie avem. Ne vor face de râs şi pe noi doar dacă alegem să ne reprezinte ei, şi nu Enescu sau Tzara sau Halep. Ateneul sau mileul – asta e întrebarea. Până la urmă, vorba poetului, viitorul se află mereu în faţă, nu în spate...

 • Simptomul Dăncilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptomul Dăncilă

  Jean-Claude Juncker a declarat, chiar înainte de Anul Nou, că guvernul român nu a înţeles ce înseamnă să prezidezi Consiliul UE. E pentru prima dată când un preşedinte al Comisiei vorbeşte astfel despre guvernul unui stat-membru. În loc să caute să priceapă, fie şi-n al 12-lea ceas, care e problema, Dăncilă şi-a pus colegii de partid şi de guvern să reacţioneze.

 • CTP, despre poza în care Dăncilă se ţine de mână cu Juncker: Ce să înţelegem? Că l-a rezolvat doamna Dăncilă pe domnul Juncker
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CTP, despre poza în care Dăncilă se ţine de mână cu Juncker: Ce să înţelegem? Că l-a rezolvat doamna Dăncilă pe domnul Juncker

  Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ceilalţi membri ai Guvernului. După întâlnire, Juncker a apreciat că Guvernul român este pregătit pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi  că România va fi primită în Schengen în mandatul actualei Comisii.

 • Dăncilă spune că a discutat cu Juncker despre remanieri: Mi-a spus că această situaţie nu poate să continue, am explicat că aşteptăm decizia preşedintelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dăncilă spune că a discutat cu Juncker despre remanieri: Mi-a spus că această situaţie nu poate să continue, am explicat că aşteptăm decizia preşedintelui

  Premierul Viorica Dăncilă a spus că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, despre remanierea miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor, iar acesta ştia situaţia. „Mi-a spus că această situaţie nu poate să continue, i-am explicat că aşteptăm o decizie din partea preşedintelui României”, a afirmat Dăncilă.

 • Cine îi va
urma lui Juncker?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine îi va urma lui Juncker?

  Spre deosebire de predecesorul său, Jean-Claude Juncker nu vrea un al doilea mandat la şefia Comisiei Europene. Decizia lui a obligat toate familiile politice europene să caute un succesor. Unele dintre acestea au numit deja die Spitzenkandidaten, adică pretendenţii care vor conduce campaniile din mai 2019. Iată cum arată tabloul candidaţilor, cu mai puţin de jumătate de an înainte de scrutinul pentru PE:

 • Cum evităm ieşirea din Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum evităm ieşirea din Europa

  În timp ce România e repliată, intern, de aproape doi ani, fiind total ignorată şi absentă din jocul european şi internaţional, Uniunea Europeană este în curs de a se schimba în mod fundamental. Discursul recent al preşedintelui Comisiei despre starea Uniunii ar trebui să le dea fiori pe şira spinării şi să-i trezească la realitate pe cei care conduc azi România, deşi mă îndoiesc că acest lucru se va întâmpla sub guvernarea Dragnea.

 • Statul paralel şi iniţiativa celor trei mari mojicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul paralel şi iniţiativa celor trei mari mojicii

  Când „statul paralel“ intră în acţiune, vai şi amar. Vai, căci Viorica ratează întâlnirea ei cu Juncker. Apoi, ce amar, o contramandează pe cea programată cu şeful diplomaţiei germane, Maas. De ce? Pentru că putem.

 • Comisarii europeni s-au reunit într-o sesiune de lucru pentru pregătirea discursului lui Juncker despre „Starea Uniunii“, din 12 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisarii europeni s-au reunit într-o sesiune de lucru pentru pregătirea discursului lui Juncker despre „Starea Uniunii“, din 12 septembrie

  Comisarii europeni participă în următoarele două zile la prima reuniune a Colegiului Comisarilor UE după perioada de vară, pentru o sesiune de lucru de două zile pe marginea următorului discurs al Preşedintelui Comisiei Europene, privind „Starea Uniunii“, scrie pe Facebook Corina Creţu, comisarul european pentru Politică Regională.

 • Make Europe Great Again – Izolaţionism european şi fragmentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Make Europe Great Again – Izolaţionism european şi fragmentare

  Am văzut reacţiile europofililor şi europo-centriştilor ca urmare a ultimei vizite a lui Donald Trump în Europa şi vizita sa la Moscova. Nu se pune problema să-l apăr aici în vreun fel pe Donald Trump, cuprins de fuga sa perpetuă de a-şi hrăni orgoliul cu imagine, utilizând un stil de diplomaţie contondent şi profund nepoliticos, cu o largheţe nepermisă în alte condiţii în privinţa libertinajului politic.

 • Radu Oprea: România va fi afectată direct de taxele impuse de Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Oprea: România va fi afectată direct de taxele impuse de Trump

  România este una dintre cele zece state afectate în mod direct de taxele pe oţel şi aluminiu impuse de Administraţia Trump, din pricina schimburilor comerciale directe dintre România şi Statele Unite, a declarat joi, ministrul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

 • În relaţia cu UE, Trump face un pas înapoi şi Juncker câştigă o bătălie de etapă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În relaţia cu UE, Trump face un pas înapoi şi Juncker câştigă o bătălie de etapă

  Parcă asistăm la o piesă de teatru cu un final ce putea să fie mortal. În actul întâi, Trump se supără pe toată lumea şi scoate, la impresionarea adversarului, armele altădată atât de eficiente ale ameninţărilor cu războiul comercial de mare amploare şi cu sancţiuni economice împotriva „ţărilor inamice“ de pe lista unde figurau UE, Rusia şi China.

 • Va reuşi Juncker să-l domolească pe Trump?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va reuşi Juncker să-l domolească pe Trump?

  Jean-Claude Juncker are astăzi o întâlnire cu preşedintele american. E prima de la alegerea lui Trump la Casa Albă. Mai mulţi oficiali UE au declarat că nu-şi pun mari speranţe în vizita aceasta. Dar de ce s-a dus preşedintele Comisiei la Washington?

 • Miercuri, la Washington, Juncker şi Trump, noua variantă la „Război şi pace“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miercuri, la Washington, Juncker şi Trump, noua variantă la „Război şi pace“

  Întâlnirea va fi decisivă pentru soarta tuturor jocurilor viitoare din spaţiul euro-atlantic. Nu este o exagerare. Din păcate, la acest nivel au ajuns lucrurile, împinse cu osârdie spre un punct conflictual de răscruce de toţi cei care au dorit şi încă doresc cu ardoare dispariţia Europei Unite şi, evident, a spaţiului de liber-schimb pe care-l reprezintă, acum cel mai puternic din lume.

 • Mâna Kremlinului sau simpli farsori? Juncker şi Mogherini au fost păcăliţi de două vedete din Rusia că ar vorbi la telefon cu noul premier al Armeniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâna Kremlinului sau simpli farsori? Juncker şi Mogherini au fost păcăliţi de două vedete din Rusia că ar vorbi la telefon cu noul premier al Armeniei

  Doi cunoscuţi farsori ruşi i-au păcălit pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi pe şefa externelor UE, Federica Mogherini. Cei doi oficiali au crezut că stau de vorbă cu noul premier al Armeniei, fapt ce a ridicat mai multe semnale de alarmă cu privire la încălcarea protocoalelor de securitate, transmite Euronews.

Modifică Setările