Stiri despre ion grigorescu

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • SPRE-UN ALT CANON 22 de figuri
esenţiale ale underground-ului artistic din vremea comunistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPRE-UN ALT CANON 22 de figuri esenţiale ale underground-ului artistic din vremea comunistă

  Materialul conţine o listă de 22 de figuri culturale esenţiale din perioada comunismului high şi late, aşadar perioada 1965-1989 (de la venirea la putere a lui Ceauşescu până la Revoluţie), ocultate multă vreme şi neglijate, în mod voit sau, câteodată, involuntar, figuri fără de care nu poate fi înţeleasă dinamica şi evoluţia comunismului târziu, cel puţin în dimensiunea sa artistică şi culturală.

 • „Fete de vis“,
la Muzeul de Artă Recentă din Primăverii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fete de vis“, la Muzeul de Artă Recentă din Primăverii

  Miercuri, 27 martie, de la ora 19.00, la sediul MARe/Muzeul de Artă Recentă, din bulevardul Primăverii 15, va avea loc deschiderea expoziţiei temporare „Fete de vis: Idealul feminin de la Nicolae Grigorescu la Ion Grigorescu / Fair Maidens: The Feminine Ideal from Nicolae Grigorescu to Ion Grigorescu“, curatori: Ioana Şerban şi Erwin Kessler. La vernisaj va fi lansat catalogul bilingv al expoziţiei, produs cu Editura Vellant.

 • De azi arta românească recentă are propriul muzeu, prin
deschiderea Muzeului de Artă Recentă în cartierul Primăverii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De azi arta românească recentă are propriul muzeu, prin deschiderea Muzeului de Artă Recentă în cartierul Primăverii

  Marţi, 9 octombrie 2018, la ora 19, cel mai nou punct fierbinte pe harta culturală a Capitalei, recent construitul MARe/Muzeul de Artă Recentă, curatoriat de Erwin Kessler, se va deschide pentru public. Primul muzeu privat de artă din România (după muzeul Simu, în 1910) se va deschide oficial, la Bucureşti, într-o elegantă şi fastuoasă clădire ridicată special în Bulevardul Primăverii, nr. 15, sector 1.

 • Cabinetul de Curiozităţi s-a deschis la Galeria Romană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cabinetul de Curiozităţi s-a deschis la Galeria Romană

  Până pe 22 iulie, Galeria Romană găzduieşte expoziţia „Theatrum mundi” (Cabinetul de curiozităţi), o expoziţie colectivă coordonată de pictorul Ion Grigorescu care poate fi considerată o instalaţie a artistului.

 • Expoziţie de vară, semnată de Ion Grigorescu, la Muzeul Naţional de Artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie de vară, semnată de Ion Grigorescu, la Muzeul Naţional de Artă

  Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) şi Fundaţia Muzeul de Artă Recentă(MARe) organizează duminică, 9 iulie, de la ora 18.00, vernisajul expoziţiei Ion Grigorescu: Opera pictată 1963 – 2017. Curator va fi Erwin Kessler, istoric şi critic de artă, director al Muzeului de Artă Recentă – MARe.

 • Despre artă, cu şi fără Ceauşescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre artă, cu şi fără Ceauşescu

  Interviul de mai jos a fost realizat pentru a fi publicat în catalogul expoziţiei Ion Grigorescu – lucrări din colecţia Mircea Pinte, care a avut loc la Muzeul de Artă Cluj-Napoca în 2011. Pentru că acel catalog nu a mai fost realizat, considerăm necesară publicarea unor consideraţii despre propria creaţie şi despre lumea artistică de dinainte şi de după anul 1989, provenind de la unul dintre cei mai importanţi artişti contemporani.

 • Bucureştiul socialist, expus la Londra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureştiul socialist, expus la Londra

  O celebră galerie din capitala Marii Britanii prezintă lucrări ale lui Ion Grigorescu, unul dintre cei mai importanţi artişti contemporani români. Ion Grigorescu este prezent în expoziţia de la Tate Modern Gallery din Londra cu filme pe 8 mm şi fotografii având ca temă „oraşul Bucureşti în socialism“.

 • Artă pe rămăşiţele trecutului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artă pe rămăşiţele trecutului

   La Centrul Pompidou din Paris este deschisă până la 19 iulie expoziţia „Promisiunile trecutului, 1950-2010. O istorie discontinuă a artei în fosta Europă de Est“. La eveniment participă Ion Grigorescu, Dan Perjovschi, Ciprian Mureşan, Mircea Cantor şi Daniel Knorr din România, alături de artişti din peste 15 ţări (Polonia, Israel, Cehia, Ungaria, Marea Britanie, Franţa, Croaţia, Slovenia şi Rusia).

Modifică Setările