Stiri despre hodorkovski

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Oponenţii lui Putin părăsesc Rusia după ce au aflat că ar putea avea soarta lui Boris Nemţov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oponenţii lui Putin părăsesc Rusia după ce au aflat că ar putea avea soarta lui Boris Nemţov

  În Rusia circulă o „listă cu ţinte” din rândul opozanţilor ruşi ai Kremlinului care ar putea avea soarta liderului opoziţiei ruse, Boris Nemţov, recent asasinat. Pe listă se află fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, redactorul-şef al postului de radio Eho Moskvî, Aleksei Venediktov, dar şi moderatoarea TV cu opinii liberale Ksenia Sobciak, scrie publicaţia rusă Novaia Gazeta, în urma unei investigaţii jurnalistice.

 • Oligarhul rus Vladimir Ievtuşenkov a fost arestat la domiciliu. Analiştii politici vorbesc despre o repetare a cazului Hodorkovski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oligarhul rus Vladimir Ievtuşenkov a fost arestat la domiciliu. Analiştii politici vorbesc despre o repetare a cazului Hodorkovski

  Miliardarul rus Vladimir Ievtuşenkov, considerat al 15-lea cel mai bogat om din Federaţia Rusă, a fost plasat recent sub arest la domiciliu pentru spălare de bani şi deturnare de fonduri, într-un dosar în care unii analiştii politici îl consideră ca fiind motivat politic şi asemănător cu procesul lui Hodorkovski, relatează AFP.

 • Justiţia rusă îl eliberează pe asociatul lui Hodorkovski, Platon Lebedev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justiţia rusă îl eliberează pe asociatul lui Hodorkovski, Platon Lebedev

  Curtea Supremă rusă a dispus joi eliberarea lui Platon Lebedev, un asociat al fostului oligarh rus Mihail Hodorkovski, dar a menţinut o condamnare în civil la plata sumei de 550 de milioane de dolari, care-l împiedică pe fostul patron Iukos să revină în Rusia, relatează AFP.

 • Hodorkovski a obţinut o viză Schengen de trei luni în Elveţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hodorkovski a obţinut o viză Schengen de trei luni în Elveţia

  Fostul oligarh Mihail Hodorkovski, care se află la Berlin de când a ieşit de la închisoare, a obţinut o viză de trei luni care îi permite să meargă în Elveţia, a anunţat luni ambasada elveţiană din capitala germană, relatează AFP.

 • Rusia va plăti despăgubiri fostului magnat Mihail Hodorkovski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia va plăti despăgubiri fostului magnat Mihail Hodorkovski

  10.000 de euro va primi fostul deţinut Mihail Hodorkovski din partea statului rus. Ministerul Justiţiei de la Moscova a anunţat că va oferi despăgubirile imediat ce va primi documentele bancare ale fostului magnat al petrolului.

 • Pussy Riot îl vor pe Hodorkovski preşedinte al Rusiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pussy Riot îl vor pe Hodorkovski preşedinte al Rusiei

  Nadejda Tolokonikova, una dintre cele două membre ale grupului rus contestatar Pussy Riot eliberate săptămâna aceasta, a declarat că vrea în continuare să-l îndepărteze pe preşedintele Vladimir Putin de la putere şi să-l vadă în locul lui pe fostul oligarh Mihail Hodorkovski, relatează AFP.

 • Oponenţii lui Putin, eliminaţi din manualele de istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oponenţii lui Putin, eliminaţi din manualele de istorie

  Celebrii oponenţi ai preşedintelui Putin, regretatul oligarh Boris Berezovsky şi fostul şef al gigantului energetic Yukos, Mikhail Hodorkovski, au fost scoşi din noile manuale de istorie contemporană, care vor fi introduse în sistemul de învăţământ, anunţă publicaţia Moscow Times.

 • Curtea Supremă rusă acceptă să examineze cazul Hodorkovski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea Supremă rusă acceptă să examineze cazul Hodorkovski

  Curtea Supremă rusă a anunţat duminică faptul că va examina în ultimă instanţă condamnarea fostului patron al grupului petrolier Iukos Mihail Hodorkovski, un critic dur al Kremlinului, aflat în detenţie din 2003, relatează AFP.

 • Disidenţii lui
Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Disidenţii lui Putin

  Lumea îşi îndreaptă din nou privirea spre regimul lui Vladimir Putin şi adversarii lui declaraţi, miliardarii ruşi ai anilor 90, vechii stăpânitori ai Rusiei regretatului Boris Elţin. Moartea magnatului Boris Berezovki, un exemplu clasic al oligarhului rus post-sovietic, creează prin incertitudinea în care este învăluită, din nou suspiciuni asupra felului în care Putin îşi tratează inamicii.

 • Pedeapsa lui Mihai Hodorkovski a fost redusă cu doi ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pedeapsa lui Mihai Hodorkovski a fost redusă cu doi ani

  Un tribunal a redus, joi, cu doi ani pedeapsa fostului magnat al petrolului şi critic al Kremlinului, Mihai Hodorkovski, încarcerat din 2003, ceea ce îi va permite acestuia să iasă din închisoare în octombrie 2014, au anunţat agenţiile ruse, relatează AFP.

 • Preşedintele rus cere revizuirea cazului lui Mihail Hodorkovski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele rus cere revizuirea cazului lui Mihail Hodorkovski

  Pe ultima sută de metri ca preşedinte în exerciţiu, Dmitri Medvedev a cerut, luni, procurorilor, să verifice „legitimitatea" condamnării lui Miohail Hodorkovski, fost magnat al petrolului şi critic al regimului Putin, relatează BBC.

 • Festivalul de la Berlin se deschide cu scandaluri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul de la Berlin se deschide cu scandaluri

  Cea de-a 61-a ediţie a Berlinalei, inaugurată aseară, nu duce lipsă de controverse. Pe lângă scandalul legat de furtul filmului „Hodorkovski“, recent au apărut acuze împotriva festivalului privind deturnarea de fonduri.

 • Ruşii cer:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruşii cer: "Schimb între Putin şi Hodorkovski", la închisoare

  Cu câteva ore înainte de verdictul dat în cazul fostului patron al grupului petrolier Iukos, locutorii din Ekaterinburg au descoperit, pe zidurile din oraş, zeci de inscripţii, propunând schimbarea lui "Putin cu Hodorkovski", scrie AFP.

 • Ultima pledoarie a lui Hodorkovski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima pledoarie a lui Hodorkovski

  În numărul din luna mai, Foreign Policy România a publicat un material extins despre viața în “noul gulag” a oligarhului rus Mihail Hodorkovski, condamnat la închisoare de Kremlin, pentru comportamentul său ostil față de puterea politică. La mijlocul lunii decembrie, judecătorii urmează să decidă asupra viitorului fostului om de afaceri. Va continua acesta să rămână după gratii sau va fi eliberat?

 • Putin îl compară pe Hodorkovski cu Madoff şi cu Al Capone
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin îl compară pe Hodorkovski cu Madoff şi cu Al Capone

  Fostul şef al companiei Iukos, Mihail Hodorkovski, aflat în prezent în închisoare, a fost comparat, astăzi, de către premierul rus Vladimir Putin, cu Bernard Madoff şi cu mafiotul Al Capone, relatează AFP.

Modifică Setările