Stiri despre gaitele

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Primele secvenţe din noua montare a spectacolului „Gaiţele“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primele secvenţe din noua montare a spectacolului „Gaiţele“

  „Gaiţele“, spectacolul cel mai cerut de publicul iubitor de teatru, revine pe scena Grădinii de Vară Herăstrău, două seri la rând, pe 7 şi 8 septembrie. În preambulul întâlnirii cu Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin şi multe ale nume cunoscute, sunteţi invitaţi să urmăriţi câteva secvenţe din spectacol.

 • Copiii din Teleorman care-şi sacrifică vacanţa de vară pentru teatru. Sunt elevi de liceu tehnologic, dar muncesc 5 ore zilnic pentru apariţia la un mare festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii din Teleorman care-şi sacrifică vacanţa de vară pentru teatru. Sunt elevi de liceu tehnologic, dar muncesc 5 ore zilnic pentru apariţia la un mare festival

  Zece elevi ai Liceului Tehnologic nr. 1 din Alexandria sunt membri ai trupei de teatru Alter Ego. Ei se pregătesc intens zilele acestea pentru a pune în scena piesa ”Gaiţele”, în cadrul Festivalului de Teatru ”Ideo Ideis”, care se va desfăşura la Alexandria în perioada 7-13 august. Copiii provin în majoritate din mediul rural şi stau în cămin pe perioada vacanţei sau fac naveta pentru a pregăti piesa de teatru.

 • 15 ani de existenţă  pentru Teatrul Tony Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  15 ani de existenţă  pentru Teatrul Tony Bulandra

  Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte a fost prezent la Iaşi în zilele de luni şi marţi, 3-4 aprilie, unde a jucat pe scena Teatrului Naţional Vasile Alecsandri spectacolul "Gaiţele", în faţa unei săli arhipline, de peste 700 de locuri, un spectacol de Mc Ranin, care generează bună dispoziţie şi aminteşte publicului cât de important este să ne privim autoironic.

 • Tamara
Buciuceanu-Botez, omagiată la ediţia TIFF Sibiu de anul acesta. Va fi proiectat în Piaţa Mare filmul „Cuibul de viespi“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tamara Buciuceanu-Botez, omagiată la ediţia TIFF Sibiu de anul acesta. Va fi proiectat în Piaţa Mare filmul „Cuibul de viespi“ VIDEO

  Una dintre cele mai îndrăgite şi apreciate actriţe din România, Tamara Buciuceanu-Botez, va fi celebrată la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ediţia de Sibiu (22-26 iunie) pentru impresionanta sa carieră de peste 60 de ani în filmul şi teatrul românesc. Actriţa în vârstă de 86 de ani va primi un Premiu de excelenţă pentru întreaga activitate artistică sâmbătă, 25 iunie, de la ora 22.00, în Piaţa Mare din Sibiu.

 • Gaiţele - o compoziţie sonoră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gaiţele - o compoziţie sonoră

  Dacă mai era nevoie de încă o dovadă că Gaiţele lui Alexandru Kiriţescu este o piesă pentru toate vremurile şi pentru toate anotimpurile, care face succes de casă în orice moment al sezonului teatral ar avea loc o nouă premieră, iată, dovada  a venit odată cu spectacolul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, inspirat regizat de Laurian Oniga.

 • Travestiul şi specificul naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Travestiul şi specificul naţional

  Am revăzut cu ocazia unui festival estival de teatru plin de bune intenţii  culturale – cel buzoian – un spectacol longeviv al Teatrului Odeon care, după cum se observă, îşi păstrează nu numai calitatea artistică, dar şi actualitatea de fond.

 • „Gaiţele” lui Alexandru Kiriţescu prind viaţă la Galaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Gaiţele” lui Alexandru Kiriţescu prind viaţă la Galaţi

  Regia artistică aparţine asist. univ. dr. Adelaida Zamfira, iar în spectacol joacă studenţii anului III Actorie, ai Facultăţii de Arte de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, clasa conf. univ. dr. Maria Ganeva.

 • Regal teatral la Călăraşi.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regal teatral la Călăraşi. "Gaiţele" urcă pe scena casei de cultură Barbu Ştirbei

  Spectacole de excepţie pentru călărăşeni în cadrul stagiunii culturale ce se desfăşoară în oraşul pe de malul Borcei. Seria evenimentelor culturale a fost deschisă în seara de 7 octombrie de spectacolul „Tango, mon amour” al companiei de balet modern „Octavio de la Roza” din Lausane – Elveţia. Urmează luni, un adevărat regal: “Gaiţele”.

 • „Gaiţele“, între comic şi sentimental
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Gaiţele“, între comic şi sentimental

  Teatrul Metropolis propune o nouă variantă a cunoscutei piese a lui Alexandru Kiriţescu, în regia lui Dan Tudor şi cu o distribuţie de succes.

 • Piesa „Gaiţele“ la Biblioteca Judeţeană. Intrarea este liberă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piesa „Gaiţele“ la Biblioteca Judeţeană. Intrarea este liberă

  Joi, 5 iulie 2012, începând cu ora 11.00, se va desfășura,  la Biblioteca Județeană Panait Cerna, spectacolul „Gaițele“ de Alexandru Kirițescu. Spectacolul este pus în scenă de trupa de teatru Ambițioșii a Bibliotecii Județene Panait Istrati din Brăila.

 • „Gaiţele“ - 10 ani de la premieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Gaiţele“ - 10 ani de la premieră

  Unul dintre cele mai iubite spectacole ale Teatrului Odeon şi cel mai longeviv din repertoriul actual, „Gaiţele", o comedie cu umor irezistibil ce a adus zâmbetul pe chipul atâtor spectatori împlineşte pe 27 mai, 10 ani de la prima reprezentaţie.

 • Regal de teatru:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regal de teatru: "Gaiţele" îi încântă pe brăileni timp de două zile

  Teatrul Maria Filotti Brăila prezintă publicului pe 10 si 11 decembrie 2011, începând cu ora 18.00 ,vizionarea spectacolului „Gaiţele „ de Alexandru Kiriţescu , regia Radu Nichifor. „Gaițele" reprezintă una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească. Piesa scrisă de Alexandru Kirițescu prezintă, în esență, lupta dintre generații, autorul reușind să creioneze personaje veridice.

 • Vă mai amintiţi de... Alexandru Kiriţescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi de... Alexandru Kiriţescu

  Dramaturgul român interbelic  Alexandru Kiriţescu este cunoscut publicului românesc  mai ales prin piesa „Gaiţele“, ce face parte din aşa-numita „Trilogie burgheză“, în care se mai înscriu şi „Marcel şi Marcel“ şi „Florentina“.

 • Moartea trece prin faţa ferestrei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea trece prin faţa ferestrei

  Spectacolul „Gaiţele“ montat de Alexandru Dabija la Teatrul Odeon din Bucureşti, a avut premiera în 2002, dar nu s-a uzat moral nici în 2010. Comedia trece de două ori testul timpului. Rămâne cu un umor la fel de proaspăt, după 70 de ani de   când a fost scrisă,  şi îşi păstrează şarmul de spectacol devenit instant clasic, la peste şapte ani de la premieră.

Modifică Setările