Stiri despre formare guvern

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Israel: Sfârşit de domnie pentru Benjamin Netanyahu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Israel: Sfârşit de domnie pentru Benjamin Netanyahu?

  Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, va începe miercuri consultările pentru desemnarea unei noi persoane care să primească mandatul privind formarea unui guvern. Premierul Benjamin Netanyahu nu a reuşit să alcătuiască o coaliţie majoritară în termenul legal care a expirat marţi seara, în urma celui de-al patrulea scrutin legislativ în mai puţin de doi ani, al cărui rezultat a fost neconcludent.

 • Consultările de la Cotroceni: precedentul Ponta, 2012
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consultările de la Cotroceni: precedentul Ponta, 2012

  Absenţa PSD de la consultările post-electorale de la Cotroceni reprezintă o abatere de la cutuma consolidată în ultimul sfert de secol. Un exemplu elocvent: acum patru ani, Traian Băsescu îl desemna pe Victor Ponta candidat pentru funcţia de prim-ministru cu două zile înainte de întrunirea noului Parlament, în urma întâlnirii avute cu reprezentanţii partidelor.

 • Consultări la Cotroceni. Quintus: Preşedintele a spus că alegerile anticipate sunt soluţia cea mai rezonabilă. Dragnea: Nu excludem varianta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consultări la Cotroceni. Quintus: Preşedintele a spus că alegerile anticipate sunt soluţia cea mai rezonabilă. Dragnea: Nu excludem varianta

  Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea lui Victor Ponta de a-l propune premier interimar pe Mircea Duşa şi l-a desemnat pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. Şeful statului a anunţat că va chema şi reprezentanţii străzii la consultări. Iohannis a convocat, astăzi, PSD, PNL, UDMR şi minorităţile la consultări pentru a desemna un nou premier, după ce Victor Ponta şi-a dat demisia, trăgând după el întreg Executivul.

 • Moldova trece
dintr-o criză în alta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova trece dintr-o criză în alta

  Tocmai când ex-premierul Vlad Filat a găsit voturile necesare pentru un nou mandat, Curtea Constiţională a decis că preşedintele l-a desemnat ilegal drept candidat. Negocierile pentru formarea Guvernului vor fi reluate de la zero, iar interimatul va fi asigurat de vicepremierul Iurie Leancă.

 • Italia: liderul coaliţiei de stânga, Pier Luigi Bersani, însărcinat cu formarea viitorului guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia: liderul coaliţiei de stânga, Pier Luigi Bersani, însărcinat cu formarea viitorului guvern

  Preşedintele italian Giorgio Napolitano l-a însărcinat vineri pe liderul Partidului Democrat, Pier Luigi Bersani, cu formarea viitorului guvern. Bersani, a cărui coaliţie de centru-stânga deţine majoritatea în Camera Deputaţilor, dar nu şi în Senat, va deveni cel de-al doilea premier ex-comunist al Italiei, dacă va reuşi să obţină destul sprijin, scrie ANSA în ediţia online.

 • Italia: Mişcarea lui Beppe Grillo nu vrea să se coalizeze cu niciun partid şi cere să-i fie încredinţat postul de premier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia: Mişcarea lui Beppe Grillo nu vrea să se coalizeze cu niciun partid şi cere să-i fie încredinţat postul de premier

  Beppe Grillo, liderul Mişcării 5 Stele (M5S), partidul care a adunat cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de luna trecută, a anunţat că se va retrage din politică dacă „grillinii” săi vor da coaliţiei de stânga, condusă de Pier Luigi Bersani, votul de încredere în Parlament. De asemenea, Grillo nu vrea nicio alianţă cu niciun partid, liderii grupurilor parlamentare M5S avansând ideea unui guvern al Mişcării.

 • Premierul Tunisiei a demisionat, după ce nu a reuşit să formeze un nou guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Tunisiei a demisionat, după ce nu a reuşit să formeze un nou guvern

  Premierul Tunisiei, Hamadi Jebali, şi-a anunţat marţi seară demisia, pentru că nu a reuşit să formeze un nou guvern care să răspundă crizei politice în urma asasinării unui lider al opoziţiei, Chokri Belaid. Jebali şi-a justificat gestul, spunând că trebuie „să-şi respecte promisiunea făcută poporului”, un electorat „dezamăgit de clasa politică”.

 • Cum va arăta viitorul Executiv în viziunea lui Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum va arăta viitorul Executiv în viziunea lui Victor Ponta

  Cu alegerile parlamentare la ușă, premierul Victor Ponta începe deja să-și contureze viitorul Guvern. Prin afirmațiile făcute în ultimele săptămâni, prim-ministrul a dezvăluit deja o bună parte din viitorul Executiv.

Modifică Setările