Stiri despre finzoom

  33 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce venit minim ai nevoie pentru programul Noua Casă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce venit minim ai nevoie pentru programul Noua Casă

  Programul Noua Casă nu impune restricţii de venit pentru românii care vor să îşi cumpere o locuinţă, însă pentru a respecta gradul maxim de îndatorare de 40% există un nivel al salariului pe care trebuie să îl ai.

 • Amânarea ratelor la bănci, un măr otrăvit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amânarea ratelor la bănci, un măr otrăvit

  Amânarea ratelor la bănci poate fi acum o gură de oxigen pentru românii afectaţi de criză, însă la reluarea plăţii s-ar putea dovedi că ideea nu a fost cea mai bună.

 • Cu cât creşte rata la credit după nouă luni? Simulare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu cât creşte rata la credit după nouă luni? Simulare

  Cei care pot să-şi plătească în continuare creditele în această perioadă, este de preferat să nu apeleze la perioada de amânare a ratelor, permisă de acum prin Ordonanţă de Urgenţă, fiindcă dobânzile sunt acum în scădere, iar după perioada de suspendare s-ar putea să crească. În plus, este de preferat să scapi cât mai repede de credit, nu să-l prelungeşti pe o perioada mai lungă, arată portalul financiar Finzoom.ro.

 • Trei motive pentru care costurile creditelor nu vor scădea cu noul „Robor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei motive pentru care costurile creditelor nu vor scădea cu noul „Robor”

  Pe lângă faptul că nimeni nu garantează că noul „Robor” pe tranzacţii va fi mai mic decât cel pe cotaţii, orice refinanţare a unui credit existent implică şi costuri suplimentare. În plus, de marja şi comisioane nu vorbeşte nimeni. Iar băncile le vor creşte cel mai probabil, pentru a-şi acoperi costurile cu noua taxă pe activele bancare, scrie FinZoom.

 • Lucian Anghel, BVB: Românii
să se împrumute la dobânzi fixe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Anghel, BVB: Românii să se împrumute la dobânzi fixe

  La începutul săptămânii, bancherii şi specialiştii din domeniul bancar s-au reunit în cadrul evenimentului „Forumul Pieţei Finaciare” organizat de ARB, unde au adus în discuţie principalele probleme din economia românească. Evoluţia ROBOR-ului a fost unul din subiectele dezbătute intens în cadrul evenimentului de reprezentanţii principalelor bănci din piaţă.

 • Ce influenţe
are menţinerea dobânzii de politică monetară la 2,25% asupra economiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce influenţe are menţinerea dobânzii de politică monetară la 2,25% asupra economiei

  Efectele de bază asociate reducerilor şi eliminărilor de impozite indirecte şi taxe nefiscale în perioada similară a anului trecut, dar şi majorările recente ale tarifelor la energia electrică, gaze şi energie termică, precum şi de creşterea preţului combustibililor au contribuit la creşterea semnificativă a ratei inflaţiei, ajungând de la 3,32 (decembrie 2017) la 4,32% (ianuarie) şi la 4,72% (februarie), fiind uşor sub nivelul prognozat.

 • VIDEO Previziunile analiştilor: rate mai mari în 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Previziunile analiştilor: rate mai mari în 2018

  Previziunile analiştilor pentru acest an sunt sumbre, vom plăti rate mai mari la creditele în lei şi euro. Analiştii atrag atenţia că euro va câştiga şi mai mult teren în faţa leului, preconizând un curs de schimb de 4,7 lei/euro.

 • Un proiect de lege cu beneficii limitate, dar
cu efecte negative majore
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un proiect de lege cu beneficii limitate, dar cu efecte negative majore

  De curând, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Asociaţia Română a Băncilor (ARB), principalele bănci din piaţă şi-au exprimat opinia cu privire la controversatul proiect de lege care limitează Dobânda Anuală Efectivă (DAE) la credite.

 • De ce dobânzile la depozite sunt mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce dobânzile la depozite sunt mici

  România se confruntă în prezent cu dobânzi mici la depozite, astfel că doar la puţine bănci din piaţă câştigul real efectiv (după ce se scad comisioanele) este pozitiv.

 • LISTĂ Ce comisioane
de cont şi card de debit practică băncile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LISTĂ Ce comisioane de cont şi card de debit practică băncile

  Portalul financiar FinZoom.ro a elaborate o listă a comisioanelor practicate de bănci pentru conturi curente şi carduri de debit. La majoritatea băncilor însă, dacă virezi salariul/pensia într-un cont, multe dintre aceste comisioane sunt zero, pentru acel cont.

 • Prima Casă în euro versus lei. Cum au evoluat
ratele românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima Casă în euro versus lei. Cum au evoluat ratele românilor

  Indicii Robor şi Euribor la 3 luni (3M) intră în componenţa dobânzilor variabile la majoritatea creditelor în lei, respectiv în euro, oferite de bănci. Aceşti indici se actualizează în contractele de credit trimestrial (la fiecare 3 luni) la o dată fixă (stabilită în fiecare contract de credit).

 • Indicele Robor în creştere: rate mai mari
pentru români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Indicele Robor în creştere: rate mai mari pentru români

  Previziunile analiştilor financiari care avertizau că măsurile fiscale propuse vor genera creşteri de rate încep să se adeverească: ieri indicele ROBOR a ajuns la valoarea 0,92, ceea ce înseamnă că românii care au credite cu dobândă variabilă vor plăti rate mai mari.

 • Posibile consecinţe ale modificărilor
regulamentului BNR privind IFN-urile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Posibile consecinţe ale modificărilor regulamentului BNR privind IFN-urile

  Proiectul de modificare a Regulamentului BNR impune cerinţe de capital de 10 ori mai mari decât cerinţele maxime actuale, pentru societăţile financiare nebancare (IFN) care acordă credite cu DAE (dobânda anuală efectivă) peste 100% (la creditele cu scadenţă la 16-90 zile) sau 200% (la cele cu scadenţă sub 15 zile).

 • Sondaj BNR: A crescut cererea de credite din
partea populaţiei şi mai ales a companiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj BNR: A crescut cererea de credite din partea populaţiei şi mai ales a companiilor

  Sondajul BNR referitor la Trimestrul II (T2)/2017 privind creditarea companiilor nefinanciare şi a populaţiei ce are la bază un chestionar care urmăreşte caracteristicile creditului către companii nefinanciare şi populaţie şi este alcătuit pe baza opiniilor primelor 10 bănci (selectate după cota de piaţă aferentă creditării companiilor şi populaţiei) relevă mai multe aspecte.

 • Şi tu poţi afla dacă ai acţiuni de la Marea
privatizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi tu poţi afla dacă ai acţiuni de la Marea privatizare

  După 20 ani de la Marea privatizare, piaţa de capital din România are o evoluţie interesantă a numărului deţinătorilor de acţiuni care au rezultat din programul de privatizare în masă. În perioada 1996-1997, cei care au fost eligibili să primească acţiuni în urma privatizării îşi puteau valorifica acţiunile.

 • Ce credite pot accesa studenţii pentru continuarea studiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce credite pot accesa studenţii pentru continuarea studiilor

  Nu-i uşor să fii student, să te bucuri din plin de acea perioadă şi să ai bani pentru studii. Tot mai mulţi studenţi aleg să lucreze pentru a dispune de resursele financiare necesare continuării studiilor, mai ales în situaţia în care nu se află pe locurile finanţate de la buget.

Modifică Setările