Stiri despre finzoom

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Trei motive pentru care costurile creditelor nu vor scădea cu noul „Robor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei motive pentru care costurile creditelor nu vor scădea cu noul „Robor”

  Pe lângă faptul că nimeni nu garantează că noul „Robor” pe tranzacţii va fi mai mic decât cel pe cotaţii, orice refinanţare a unui credit existent implică şi costuri suplimentare. În plus, de marja şi comisioane nu vorbeşte nimeni. Iar băncile le vor creşte cel mai probabil, pentru a-şi acoperi costurile cu noua taxă pe activele bancare, scrie FinZoom.

 • Lucian Anghel, BVB: Românii
să se împrumute la dobânzi fixe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Anghel, BVB: Românii să se împrumute la dobânzi fixe

  La începutul săptămânii, bancherii şi specialiştii din domeniul bancar s-au reunit în cadrul evenimentului „Forumul Pieţei Finaciare” organizat de ARB, unde au adus în discuţie principalele probleme din economia românească. Evoluţia ROBOR-ului a fost unul din subiectele dezbătute intens în cadrul evenimentului de reprezentanţii principalelor bănci din piaţă.

 • Ce influenţe
are menţinerea dobânzii de politică monetară la 2,25% asupra economiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce influenţe are menţinerea dobânzii de politică monetară la 2,25% asupra economiei

  Efectele de bază asociate reducerilor şi eliminărilor de impozite indirecte şi taxe nefiscale în perioada similară a anului trecut, dar şi majorările recente ale tarifelor la energia electrică, gaze şi energie termică, precum şi de creşterea preţului combustibililor au contribuit la creşterea semnificativă a ratei inflaţiei, ajungând de la 3,32 (decembrie 2017) la 4,32% (ianuarie) şi la 4,72% (februarie), fiind uşor sub nivelul prognozat.

 • VIDEO Previziunile analiştilor: rate mai mari în 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Previziunile analiştilor: rate mai mari în 2018

  Previziunile analiştilor pentru acest an sunt sumbre, vom plăti rate mai mari la creditele în lei şi euro. Analiştii atrag atenţia că euro va câştiga şi mai mult teren în faţa leului, preconizând un curs de schimb de 4,7 lei/euro.

 • Un proiect de lege cu beneficii limitate, dar
cu efecte negative majore
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un proiect de lege cu beneficii limitate, dar cu efecte negative majore

  De curând, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Asociaţia Română a Băncilor (ARB), principalele bănci din piaţă şi-au exprimat opinia cu privire la controversatul proiect de lege care limitează Dobânda Anuală Efectivă (DAE) la credite.

 • De ce dobânzile la depozite sunt mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce dobânzile la depozite sunt mici

  România se confruntă în prezent cu dobânzi mici la depozite, astfel că doar la puţine bănci din piaţă câştigul real efectiv (după ce se scad comisioanele) este pozitiv.

 • LISTĂ Ce comisioane
de cont şi card de debit practică băncile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LISTĂ Ce comisioane de cont şi card de debit practică băncile

  Portalul financiar FinZoom.ro a elaborate o listă a comisioanelor practicate de bănci pentru conturi curente şi carduri de debit. La majoritatea băncilor însă, dacă virezi salariul/pensia într-un cont, multe dintre aceste comisioane sunt zero, pentru acel cont.

 • Prima Casă în euro versus lei. Cum au evoluat
ratele românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima Casă în euro versus lei. Cum au evoluat ratele românilor

  Indicii Robor şi Euribor la 3 luni (3M) intră în componenţa dobânzilor variabile la majoritatea creditelor în lei, respectiv în euro, oferite de bănci. Aceşti indici se actualizează în contractele de credit trimestrial (la fiecare 3 luni) la o dată fixă (stabilită în fiecare contract de credit).

 • Indicele Robor în creştere: rate mai mari
pentru români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Indicele Robor în creştere: rate mai mari pentru români

  Previziunile analiştilor financiari care avertizau că măsurile fiscale propuse vor genera creşteri de rate încep să se adeverească: ieri indicele ROBOR a ajuns la valoarea 0,92, ceea ce înseamnă că românii care au credite cu dobândă variabilă vor plăti rate mai mari.