Stiri despre film mut

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pordenone, locul unde istoria filmului prinde viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pordenone, locul unde istoria filmului prinde viaţă

  Ajuns la cea de-a 38-a ediţie, festivalul „Le Giornate del Cinema Muto” („Zilele Cinematografului Mut”), organizat de La Cineteca del Friuli, a adus şi anul acesta la Pordenone, între 5 şi 12 octombrie, mii de cercetători ai istoriei celei de-a şaptea arte şi pasionaţi ai cinematografului presonor.

 • VIDEO „Cutia Pandorei“ se deschide sâmbătă la Ateneu. Un film mut cu acompaniament live, în primă audiţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO „Cutia Pandorei“ se deschide sâmbătă la Ateneu. Un film mut cu acompaniament live, în primă audiţie

  Sâmbătă, în Sala mare a Ateneului Român, Institutul Goethe din Bucureşti şi Filarmonica  „George Enescu” organizează un eveniment special, în cadrul căruia filmul mut şi muzica live vor sta alături. Dijorul Stefan Geiger şi Orchestra Naţională Română prezintă în primă audiţie absolută „Cutia Pandorei", o noua partitură muzicală compusă special pentru a acompania pelicula originală.

 • În dulcele stil mut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În dulcele stil mut

  OLE! O Albă-ca-Zăpada cum n-aţi mai văzut şi, probabil, nu o să mai vedeţi vreodată este prezentată în filmul spaniol „Blancanieves“, realizat în întregime în estetica filmului mut.

 • Buster Keaton,
idolul lui Johnny Depp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buster Keaton, idolul lui Johnny Depp

  Istoricul de film Fernando Peña a descoperit o filmare din 1922 cu Buster Keaton, în arhivele de la Museo del Cine din Argentina. Secvenţa face parte din patrimonial cultural universal şi va fi restaurată, anunţă variety.com.

 • Descoperă „Lumea lui Chaplin“ la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descoperă „Lumea lui Chaplin“ la Chişinău

  Pe 1 iulie, la Chişinău va avea loc prima ediţie a evenimentului cinematografic „Lumea lui Chaplin". Amatorii de film îl pot redescoperi pe regele filmului mut.

 • Primul documentar din istoria filmului a fost realizat la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul documentar din istoria filmului a fost realizat la Cluj

  La începutulul secolului XX, când în „cetatea filmului american" se puneau bazele unui viitor imperiu cinematografic, la Cluj s-au „turnat" circa 135 de pelicule, printre care şi prima peliculă de popularizare ştiinţifică din lume, primul pseudo-documentar din istoria filmului, care prelucrează o problemă majoră a acelor vremuri: răspândirea bolilor venerice, în special a sifilisului.

Modifică Setările