Stiri despre festivalul george enescu 2015

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ecouri enesciene. Muzica lui Enescu în marele Festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecouri enesciene. Muzica lui Enescu în marele Festival

  În perspectiva timpului imediat este interesant de observat poziţionarea creaţiei enesciene în cadrul marelui Festival. Cum era firesc, creaţia compozitorului şi-a găsit locul potrivit în suita concertelor festivaliere. A fost o prezenţă semnificativă; …datorată în primul rând muzicienilor, formaţiilor invitate cu prilejul recentei ediţii. Se poate vorbi de veritabile evenimente.

 • Dirijorul Cristian Mandeal,
despre frumuseţea muzicii lui Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Cristian Mandeal, despre frumuseţea muzicii lui Enescu

  Dirijorul Cristian Mandeal, unul dintre cele mai cunoscute nume din muzica cultă românească, vorbeşte, la Adevărul Live, despre ultima întâlnire cu publicul, de la Festivalul „George Enescu“, şi despre întâlnirile care i-au marcat cariera.

 • Cvartetul „Belcea” – mesager al frumosului
ideal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cvartetul „Belcea” – mesager al frumosului ideal

  În unicul lor concert din Festivalul Internaţional „George Enescu“, care a avut loc marţi seara la Ateneul Român, renumiţii interpreţi din Cvartetul Belecea au oferit valenţe surprinzătoare partiturilor beethoveniene şi schubertiene.

 • Prietenie… şi dragoste pentru muzică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prietenie… şi dragoste pentru muzică

  „Tharice Virtuosi“  a susţinut luni seară, la Ateneu, un program aparent eterogen, dominat de o notă de lirism, de cantabilitate şi chiar de romantism, deşi compoziţiile acopereau trei secole de muzică.

 • Radiografia unei şanse  - Secţiunea Vioară (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radiografia unei şanse  - Secţiunea Vioară (I)

  Concursul Internaţional „George Enescu“ a fost iniţiat în anul 1958, odată cu Festivalul omonim, şi a lansat de-a lungul timpului numeroase nume în prezent prestigioase pe scena muzicală internaţională. Vă prezentăm în serial istoricul principalelor secţiuni ale Concursului, precum şi pe cei mai renumiţi dintre foştii laureaţi.

 • Magia lui Mehta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magia lui Mehta

  Orchestra Filarmonicii din Israel, dirijată de Zubin Mehta, va susţine, de la ora 20.00, cel de-al doilea concert la Sala Palatului, în seria „Mari orchestre ale lumii“.

 • Magia Madrigalului la Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magia Madrigalului la Festivalul Enescu

  Programarea în prima noapte de festival a concertului Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin“ a avut valoare de simbol. Era firesc ca, în plan cameral, celebra formaţie, care de peste cinci decenii reprezintă una dintre mărcile culturale ale României, să deschidă cele 22 de zile. Un onorant semn de normalitate.

 • Andrei Şerban: „Am o afecţiune specială pentru opera Oedipe“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Şerban: „Am o afecţiune specială pentru opera Oedipe“

  Căutare, efort, suferinţa, sacrificiu, acesta a fost Oedipe trait de Enescu în propria sa fiinţă compozitorul identificându-se cu personajul “uneori pâna la exasperare”, subliniază regizorul Andrei Şerban, care a montat opera lui George Enescu, în cadrul Festivalului „George Enescu“, ediţia din 1995.

 • Festivalul Enescu lansează aplicaţia pentru smartphone
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu lansează aplicaţia pentru smartphone

  Aplicaţia pentru smartphone a Festivalului "George Enescu" a fost lansată miercuri, este adaptată pentru telefoane cu ecran mare şi high resolution şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store, astfel încât publicul să aibă acces la informaţii în timp real despre ediţia din acest an.

 • Abonamentele pentru Festivalul George Enescu se pun în vânzare pe 15 ianuarie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abonamentele pentru Festivalul George Enescu se pun în vânzare pe 15 ianuarie

  Ediţia a XXII-a a Festivalului Internaţional George Enescu va avea loc între 30 august şi 20 septembrie 2015, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti şi va găzdui 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în cadrul ”Pieţei Festivalului şi a ”Bucureştiului Creativ”.

 • VIDEO David Grimal revine pe scena Ateneului. Violonistul va concerta cu ansamblul „Les Dissonances“ în Festivalul „George Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO David Grimal revine pe scena Ateneului. Violonistul va concerta cu ansamblul „Les Dissonances“ în Festivalul „George Enescu“

  Joi şi vineri, 18 şi 19 decembrie, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Horia Andreescu, va susţine de la ora 19.00, în sala Mare a Ateneului, două concerte extraordinare, cu un program care include lucrări de Jean Sibelius, Aram Haciaturian şi Piotr Ilici Ceaikovski. Solist va fi violonistul francez David Grimal, care revine pe scena Ateneului.

Modifică Setările