Stiri despre enciclopedie

  54 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iliescu, singurul
preşedinte român din perioada postcomunistă portretizat de Enciclopedia Britannica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iliescu, singurul preşedinte român din perioada postcomunistă portretizat de Enciclopedia Britannica

  Ion Iliescu este singurul preşedinte român din perioada postcomunistă a cărui biografie apare în versiunea online a Enciclopediei Britannica,  în timp ce Emil Constantinescu nu este menţionat în articolele prezente pe pagina oficială a enciclopediei, iar numele actualului lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, apare menţionat într-o serie de bilanţuri anuale realizate de editorii publicaţiei.

 • FOTO Povestea celui care a „înviat” România interbelică: cum arătau 
Bucureştiul şi judeţele pierdute pe harta ţării, în 1930
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Povestea celui care a „înviat” România interbelică: cum arătau Bucureştiul şi judeţele pierdute pe harta ţării, în 1930

  În colosul virtual de astăzi există un site educativ care a fost construit sub forma unei hărţi interactive a României anilor '30, o adevărată enciclopedie. adevarul.ro vă prezintă totul despre cum era Capitala ţării, din punct de vedere economic, cultural, administrativ, folcloric, dar şi în imagini fotografiate sau filmate în epoca dintre războaie.

 • Nume de cod? ARDUPH
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nume de cod? ARDUPH

  Cercetare într-un domeniu exilat în zona ignoranţei generale? Iată un prim reper al unui eveniment aparte, care se va derula la finele acestei săptămâni. Aici fiind vorba de lansarea unui dicţionar enciclopedic. Creaţie a doi conaţionali înverşunaţi în pasiunea lor privind abordarea lumii printr-un ochean mai puţin obişnuit. Unul dintre ei a acceptat să răspundă la câteva întrebări chiar de 1 aprilie. Fără a ne păcăli.

 • Invitaţi de seamă şi concert de muzică populară, la prezentarea unei enciclopedii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invitaţi de seamă şi concert de muzică populară, la prezentarea unei enciclopedii

  Astăzi, va avea loc lansarea enciclopediei „Judeţul Buzău – Tradiţii. Legende. Obiceiuri. Datini. Mituri. Arhitectură. Turism. Credinţele ţăranului român despre cer şi stele”, cea mai recentă lucrare a scriitorului Gheorghe Petcu. Evenimentul va începe la ora 17.00, în Sala mare a Consiliului Judeţean

 • Enciclopedia călătoriilor: Wikimedia a lansat Wikivoyage
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enciclopedia călătoriilor: Wikimedia a lansat Wikivoyage

  Fundaţia Wikimedia, cea care deţine enciclopedia online Wikipedia, a anunţat lansarea oficială a celui de-al 12-lea său proiect, site-ul de voiaj Wikivoyage, care se bazează pe aceleaşi principii de open source ca şi enciclopedia.

 • Enciclopedia Crăciunului, cartea sărbătorilor noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enciclopedia Crăciunului, cartea sărbătorilor noastre

  O carte bună de pus sub brad, în seara de Ajun, "Enciclopedia Crăciunului", de Gerry Bowler, a apărut la Editura Nemira. Volumul rememorează, într-un mod riguros , toate obiceiurile şi tradiţiile, obiectele şi artele, superstiţiile, cântecele, filmele şi cărţile, tot ceea ce de-a lungul vremii a creat  starea de spirit a sărbătorilor.

 • Wikipedia are probleme cu „personalul”. Enciclopedia online intră în declin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Wikipedia are probleme cu „personalul”. Enciclopedia online intră în declin?

  Numărul de editori voluntari pentru Wikipedia este într-o scădere constantă din 2007. Aceste date au fost comprimate în trei grafice care arată scăderea interesului utilizatorilor pentru a scrie în enciclopedia electronică. Acest lucru se datorează în parte și sistemului de ierarhizare din cadrul Wikipedia care s-a înăsprit în ultimii ani.

 • „Mama“ lui Harry Potter lansează o nouă carte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mama“ lui Harry Potter lansează o nouă carte

  Romanciera britanică J.K. Rowling lucrează la o enciclopedie inspirată din universul personajului Harry Potter şi va dona toate încasările obţinute din comercializarea volumului unor organizaţii de caritate, a anunţat scriitoarea pe site-ul ei.

 • Google a înlocuit părinții și profesorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Google a înlocuit părinții și profesorii

  Copiii din ziua de astăzi nu-i mai consideră pe părinți sursa principală de înțelepciune și cunoștințe. Un studiu britanic arată că cei mici apelează mai des la Google decât la părinți.

 • Enciclopedia oraşului Târgovişte vorbeşte lumii despre noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enciclopedia oraşului Târgovişte vorbeşte lumii despre noi

  Târgoviştea are de astăzi o enciclopedie care îi certifică o dată în plus importanţa istorică, aceea de fostă capitală a ţării, locul unde au domnit 33 de voievozi. Lucrarea ştiinţifică a fost elaborată de 17 cercetători dâmboviţeni, coordonaţi de viceprimarul Honorius Moţoc.

 • Va fi lansată Enciclopedia Târgoviştei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va fi lansată Enciclopedia Târgoviştei

  Municipalitatea pregăteşte o surpriză pentru iubitorii de carte, de istorie a acestor meleaguri. O carte care nu trebuie să lipsească din bibliotecile târgoviştenilor.

 • Cum prevenim principalele afecţiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum prevenim principalele afecţiuni

  24 mai  Ziarul „Adevărul“ se va distribui împreună cu cel de-al patrulea volum din colecţia Larousse „Enciclopedia medicală a familiei“. Preţul pachetului este 14,99 lei. În cele 192 de pagini color, veţi găsi informaţii accesibile despre bolile infecţioase şi despre afecţiunile cauzate de stilul modern de viaţă.

 • Enciclopedia Wikipedia a împlinit 10 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enciclopedia Wikipedia a împlinit 10 ani

  Cea mai mare enciclopedie online din lume, a cărei existenţă se bazează pe donaţii şi pe efortul a milioane de colaboratori care scriu articole în 175 de limbi, şi-a sărbătorit în weekend cea de-a zecea aniversare.

 • Hasdeu, inegal, dar fără egal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hasdeu, inegal, dar fără egal

  Autorul de formaţie enciclopedică şi-a încheiat opera literară până la 30 de ani. Scriitorul, istoricul şi filologul Bogdan Petriceicu Hasdeu a avut o cultură fabuloasă, comparabilă cu cea a lui Nicolae Iorga.

 • Tulcea: Marian Nicolov este liceanul îndrăgostit de stele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Marian Nicolov este liceanul îndrăgostit de stele

  S-a înscris în clubul de astronomie în 2002, după ce mama lui i-a cumpărat o enciclopedie. La 18 ani, Marian Nicolov  are o serie impresionantă de premii de la diferite concursuri judeţene şi naţionale.

 • Succes: Brăileanul Dumitru Ștefănescu Ştef este în enciclopedia Artei Naive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Succes: Brăileanul Dumitru Ștefănescu Ştef este în enciclopedia Artei Naive

  Recent a fost lansată Enciclopedia „50 de ani de artă naivă în România" care aduce în atenţia cititorilor peste 1.000 de reproduceri de pictură şi sculptură a celor 302 artişti plastici naivi. Printre aceştia se numără şi plasticianul şi caricaturistul brăilean Dumitru Ştefănescu Ştef.

 • Sabin Cioica a scris o enciclopedie a Ţării Moţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sabin Cioica a scris o enciclopedie a Ţării Moţilor

  Sabin Cioica s-a îndrăgostit de cultura şi cântecul popular din fragedă pruncie şi a transformat în timp această mare pasiune într-o lucrare de etnografie şi folclor despre Ţara Moţilor.

 • Ce omagiu?! „Târgoviştea Noastră” nu îl laudă pe Ceauşescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce omagiu?! „Târgoviştea Noastră” nu îl laudă pe Ceauşescu”

  Cel puţin aşa susţin reprezentanţii primăriei Târgovişte care se pregătesc să scoată volumul doi al DVD-ului. Enciclopedia „Târgoviştea Noastră” a fost realizată cu sprijinul  TVR Media şi imprimat de firma „Ola Sport Management” din Urziceni.

Modifică Setările