Stiri despre embolizare

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dr. Rareş Nechifor: „Româncele trebuie să ştie că există şi embolizarea ca tip de tratament pentru a trata fibromul uterin“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Rareş Nechifor: „Româncele trebuie să ştie că există şi embolizarea ca tip de tratament pentru a trata fibromul uterin“

  Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiologie intervenţională, semnalează că 90% dintre fibroamele uterine depistate se pot trata şi în România minim invaziv şi non-chirurgical prin procedura de embolizare, considerată a fi „medicina viitorului”, prin care se evită anestezia generală, inciziile, pierderea integrităţii corporale, recuperarea prelungită şi toate riscurile şi complicaţiile asociate chirurgiei.

 • Cele mai
eficiente metode de tratament al fibromului uterin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai eficiente metode de tratament al fibromului uterin

  TERAPII Menstruaţiile prelungite, însoţite de dureri pelviene, sângerările vaginale anormale şi dificultăţile la urinare sunt semne care pot anunţa prezenţa unui fibrom uterin, o tumoare benignă, dar care poate ruina calitatea vieţii femeilor aflate la vârstă fertilă. În funcţie de poziţie, de numărul fibroamelor şi de dimensiunea lor, se poate recomanda chirurgie, embolizare sau tratament hormonal.

 • Ce este şi cum se tratează corect adenomioza, o boală frecvent diagnosticată prost ca fibrom uterin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este şi cum se tratează corect adenomioza, o boală frecvent diagnosticată prost ca fibrom uterin?

  O boală frecvent diagnosticată greşit ca fibrom uterin, adenomioza poate ştirbi integritatea femeii dacă nu este tratată corect. Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog, supraspecializat în proceduri de radiologie intervenţională şi terapie endovasculară, vine la Adevărul Live să ne spună care sunt simptomele afecţiunii, cum se pune diagnosticul şi care sunt terapiile salvatoare.

 • Adevărul Live: Mituri despre
fibromul uterin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Mituri despre fibromul uterin

  În România anului 2016, diagnosticul de fibrom uterin încă este urmat, în cele mai multe cazuri, de operaţia de îndepărtare a uterului şi de schimbarea totală a vieţii pacientelor. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât 50% din femeile între 21 şi 49 de ani care merg la ginecolog primesc diagnosticul de fibrom uterin. Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog, ne explică, la Adevărul Live, care este tratamentul corect în astfel de situaţii.

 • Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog: „Fibromul
uterin nu înseamnă cancer şi se poate trata fără cuţit“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog: „Fibromul uterin nu înseamnă cancer şi se poate trata fără cuţit“

  CHIRURGIA VIITORULUI  Doctorul Rareş Nechifor a adus în România proceduri terapeutice care pot înlocui chirurgia în cazul fibromului uterin, dar şi în alte afecţiuni. Este vorba despre radiologia intervenţională şi terapia endovasculară, metode care nu necesită bisturiu şi, deci, care au efecte secundare şi risc de complicaţii minime. Medicul Rareş Nechifor a scăpat de bisturiu peste 6.000 de femei diagnosticate cu fibrom uterin

 • VIDEO 70% din femeile cu fibrom uterin rămân inutil fără uter
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO 70% din femeile cu fibrom uterin rămân inutil fără uter

  Dr. Rareş Nechifor operează fibromul uterin şi adenomul de prostată, printre altele, fără să realizeze nici măcar o singură tăietură, doar prin mici înţepături. Şi nu sunt singurele intervenţii pe care le poate realiza fără complicaţiile chirurgiei clasice.

 • S-a lansat un nou tratament al fibromului uterin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a lansat un nou tratament al fibromului uterin

  Fibroamele uterine sunt cele mai frecvente tumori non-canceroase care afectează circa 20-25% dintre femeile din România aflate la vârstă fertilă. În 90% dintre cazuri este vorba despre mai multe fibroame, dar ele n-ar trebui să îngrijoreze exagerat, mai ales de când există variante noi de tratament, chiar şi medicamente.

Modifică Setările