Stiri despre elena mosuc

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • London Mozart Players şi José Cura la Enescu 2021
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  London Mozart Players şi José Cura la Enescu 2021

  O coincidenţă stranie face ca în aceeaşi zi în care am aflat că Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru nu mai sunt printre noi, Festivalul Enescu să programeze la Ateneu şi la Sala Palatului două concerte de muzică sacră.

 • Soprana de Oscar 
a României. Cum a ajuns o fostă învăţătoare solistă de operă 
celebră, parteneră pentru Carreras şi Domingo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana de Oscar a României. Cum a ajuns o fostă învăţătoare solistă de operă celebră, parteneră pentru Carreras şi Domingo

  Elena Moşuc, o ieşeancă stabilită la Zürich, a renunţat la slujba de învăţătoare şi a ajuns să cânte cu Jose Carreras şi Placido Domingo, încununarea unei cariere de trei decenii fiind câştigarea titlului de cea mai bună soprană din lume, în cadrul International Opera Awards „Opera Star“, echivalentul premiilor Oscar.

 • „Lombarzii” de
Verdi cu Elena Moşuc, 

premieră la Opera Maghiară din Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lombarzii” de Verdi cu Elena Moşuc, premieră la Opera Maghiară din Cluj-Napoca

  Nu obişnuiesc să mai scriu videocronici. Spectacolul văzut în sală este suveran şi indispensabil, cu sonorităţi directe şi ultra fidele. În situaţia de faţă, abzic de la principiu pentru două motive. Primul este că Opera Maghiară din Cluj-Napoca, sub conducerea managerială a lui Szép Gyula, a programat o nouă primă audiţie în ţară, „Lombarzii”.

 • Soprana Elena Moşuc, debut
strălucit la Atena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Elena Moşuc, debut strălucit la Atena

  Luna noiembrie a programat în Sala Alexandra Trianti a complexului Megaron din Capitala Greciei o serie de spectacole cu populara „Traviata”, având-o printre interpretele rolului titular, ca vedetă, pe renumita soprană Elena Moşuc, cea care a purtat personajul verdian în triumf peste tot în lume, îndeosebi prin prezenţe memorabile pe marea scenă a teatrului Scala din Milano.

 • Lucia de lux la Galaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucia de lux la Galaţi

  Altădată un port cosmopolit, Galaţiul şi-a pierdut farmecul burghez în urma industrializării forţate din perioada comunistă, iar Opera pare o artă greu de alăturat cu imaginea furnalelor, a şantierelor navale şi a nesfârşitelor cartiere de blocuri gri care compun ţesutul urban de azi al oraşului.

 • Spectacole cu „Boema” la Bucureşti şi Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacole cu „Boema” la Bucureşti şi Iaşi

  Renumita soprană Elena Moşuc, a cărei reputaţie la scară mondială este binecunoscută şi unanim apreciată, îşi face timp în mod regulat să cânte în România. La început de martie, a revenit pe scena Operei Naţionale Bucureşti pentru un spectacol cu „Boema” de Puccini, titlu pe care îl mai onorase acum aproape şase ani.

 • Al cincilea rol pentru Elena Moşuc la Scala din Milano
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Al cincilea rol pentru Elena Moşuc la Scala din Milano

  Violetta din „Traviata”, Gilda din „Rigoletto”, Luisa din „Luisa Miller”, Micaëla din „Carmen” au fost cele patru importante personaje interpretate de renumita soprană Elena Moşuc în ultimii opt ani, pe scena legendarului teatru Scala din Milano.

 • Graţie Elenei Moşuc, „Norma“ a revenit la Bucureşti…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Graţie Elenei Moşuc, „Norma“ a revenit la Bucureşti…

  … după cca două decenii şi jumătate, în formă de concert la Sala Radio, urmând vechii producţii a Operei bucureştene. A fost o nouă iniţiativă lăudabilă a conducerii Orchestrelor şi Corurilor Radio, care centrează tradiţionalele seri de operă în concert pe marii noştri cântăreţi aureolaţi în roluri definitorii de importante scene ale lumii.

 • Operă, fado, oaspeţi şi artificii în aer liber
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operă, fado, oaspeţi şi artificii în aer liber

  Aşa cum şi-a obişnuit publicul de câţiva ani, Opera din Iaşi a deschis stagiunea printr-un concert în aer liber, propunând, sub genericul „Magia serii în sunet şi lumină”.

 • Show total cu Elena Moşuc şi Gonçalo Salgueiro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Show total cu Elena Moşuc şi Gonçalo Salgueiro

  A fost la Opera Naţională Română Iaşi, în minunata sală proiectată de vienezii Fellner şi Helmer şi restaurată în chip exemplar în anii din urmă, un auditorium care sub manageriatul regizoarei Beatrice Rancea cunoaşte momente de strălucire.

 • Oaspeţi la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oaspeţi la Opera Naţională

  După multe zile de „pauză“ pe afişul Operei Naţionale Bucureşti şi alte două săptămâni în care, nu se ştie de ce, s-au programat spectacole doar sâmbăta şi duminica, în sfârşit se pare că teatrul şi-a reluat programul normal, ba chiar a invitat publicul la reprezentaţii deosebite.

 • Elena Moşuc - o stea internaţională la Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Moşuc - o stea internaţională la Opera din Bucureşti

  Există în acest moment câteva cântăreţe de operă din România (destul de multe raportat la gradul de popularitate al genului liric în rândul celor 21 milioane de locuitori ai ţării) care au o carieră internaţională strălucită.

 • Opera din Iaşi, din nou în sărbătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera din Iaşi, din nou în sărbătoare

  La mijloc de decembrie, Opera din Iaşi a îmbrăcat din nou straie de sărbătoare, ceea ce pentru public a devenit ceva… obişnuit, seria evenimentelor continuând însă, de această dată, printr-o seară aparte, soprana Elena Moşuc, aplaudată de-a lungul vremii la Scala sau la Arena din Verona, la Viena sau la Zurich, la Paris, Munchen, Berlin sau Tokyo, urcând, în fine, după (prea) mulţi ani, din nou pe scena din oraşul natal.

 • Elena Moşuc – regina donizettiană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Moşuc – regina donizettiană

  Astfel ar fi trebuit să se numească noul CD „Eroine donizettiene” pe care renumita soprană Elena Moşuc l-a înregistrat recent la prestigioasa casă Sony Classical şi care se va lansa în premieră mondială duminică 15 decembrie la Opera Naţională Română din Iaşi.

Modifică Setările