Stiri despre dirijori

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • A murit Mariss Jansons, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Mariss Jansons, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii

  Dirijorul leton Mariss Jansons  a murit noaptea trecută, la vârsta de 76 de ani, în locuinţa sa din Sankt Petersburg. Muzicianul avea probleme de sănătate de multă vreme, fiind înlocuit pe 21 septembrie, în Festivalul Enescu, de dirijorul Cristian Măcelaru, care a preluat conducerea Orchestrei Regale Concergebouw din Amsterdam.

 • Trei seri frumoase la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei seri frumoase la Ateneu

  De multă vreme nu s-a mai întâmplat ca un lanţ de evenimente să atragă melomanii, seară de seară, la Ateneu, aşa cum s-a petrecut la sfârşit de săptămână, când trei orchestre, trei dirijori şi... trei solişti (...plus unul!) au oferit programe cu totul speciale, în interpretări mozaicate, aplaudate entuziast de un public ce a făcut ca sala să devină neîncăpătoare.

 • David
Grimal a vorbit la Ateneu despre stupiditatea marketingului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  David Grimal a vorbit la Ateneu despre stupiditatea marketingului

  Violonistul francez David Grimal a explicat cui a vrut să-l asculte de ce a creat Les Dissonances, o orchestră unde nu există nici dirijor, nici primus inter pares: nu dintr-un exces de democraţie, ci pentru că marketingul industriei muzicale din Occident a creat un sistem de promovare care pune accentul, fetişizându-i pentru public, pe dirijori şi pe instrumentiştii sexy: „Nu mai găseam creativitatea şi fraternitatea umană în acest sistem“.

 • Dasvidania, Valery
Gergiev!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dasvidania, Valery Gergiev!

  „E un soi de hipnoză care vine din efluviile magnetice ale artei sale dirijorale. Urmărindu-l îl simţi în permanentă căutare a sensului muzical prin tempo-ul just, un tempo unic aproape pentru fiecare măsură nu pentru întreaga mişcare. Iar orchestra îl urmează docilă, sedusă mortal, pînă la cadenţa finală.”

 • Dirijori: între guru, lider şi dispecer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijori: între guru, lider şi dispecer

  Cu un calambur fonetic derivat din Everestul dirijatului – „Gurre-Lieder“ de Arnold Schoenberg – reuşesc să imaginez două categorii posibile de dirijori: cel care e o călăuză spirituală pentru orchestră – „guru“ – şi cel care e un conducător impunător – „lider“.

 • Promenada Operei, bucuria marelui public!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promenada Operei, bucuria marelui public!

  Summary Da, asta a adus şi de această dată Promenada Operei! Un spectacol popular de mare atracţiozitate, spectacol luminos, strălucitor, spectacol în aer liber adresat în ceas de seară publicului bucureştean rămas în capitală la sfârşit de august!

 • Spectacol de adio al directorului Operei din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacol de adio al directorului Operei din Viena

  La finalul mandatului, directorul Operei din Viena a organizat o gală la care au participat nume sonore, precum Plácido Domingo şi Anna Netrebko. Pe scena Staatsoper, 52 de artişti faimoşi au cântat sâmbătă seară, timp de peste şase ore, arii din 38 de opere celebre, sub bagheta a 12 dirijori.

Modifică Setările