Vineri, 4 Iulie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
detoxifiant - ultimele știri
De ce e bine să mâncăm porumb fiert, un adevărat detoxifiant pentru organism. Cum se prepară corect
Pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, porumbul conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor. Chiar şi prin fierbere, acesta îşi păstrează substanţe...
Călăraşi
24 iul. 2022
Ce contraindicaţii are spanacul, cel mai puternic detoxifiant. Cine trebuie să evite să-l consume, ce conţine
Calităţile curative ale spanacului sunt cunoscute şi apreciate din cele mai vechi timpuri. Strămoşii noştri îl foloseau pentru a se trata de anumite afecţiuni, ca şi iarbă de leac, dar de asemenea ca şi hrană. Cu toate acestea, spanacul este contrain...
Călăraşi
10 mart. 2021
Ce contraindicaţii are pepenele roşu, cel mai puternic detoxifiant. Ce simptome pot apărea la persoanele sănătoase
Bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi foarte puternici, pepenele roşu ne hidratează şi ne purifică organismul, ameliorează sau chiar tratează diverse afecţiuni. Vitamina A împreună cu vitamina C şi E contribuie la un aspect sănătos al pielii şi...
Călăraşi
26 iul. 2020
Leguma banală care mânâncă zaharul din organism. Cui îi este indicată fasolea, considerată cel mai puternic detoxifiant şi ce se pune la fiert când o găteşti
Pentru că are foarte puţină grăsime şi colesterol deloc, fasolea, cea mai populară legumă, este foarte indicată în regimul diabeticilor. O porţie îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce r...
Călăraşi
31 aug. 2019
Reţeta delicioasei socate, băutura preparată în casă. Cât se ţin ingredientele în borcan şi câte pălării de flori se adaugă
Dulce-acrişoară şi deosebit de sănătoasă, socata se prepară primăvara în casele românilor de prin anii '80. Radu Anton Roman, celebrul gastronom, include în lucrarea sa, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, şi reţeta acestei băuturi delicioase. S...
Călăraşi
28 mai 2019
Sfecla roşie, cel mai puternic detoxifiant. La ce poate duce consumul excesiv şi ce conţine exact leguma super-aliment
Bună în orice anotimp, consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla roşie este considerată una dintre cele mai nutritive legume, un super-aliment cu multe beneficii pentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, io...
Călăraşi
23 dec. 2018
Cel mai puternic detoxifiant. Ceapa verde, leguma care alungă microbii şi mănâncă zahăr. Cum trebuie consumată
Consumată crudă ori gătită în ciorbe şi tocăniţe, ceapa verde este cel mai putenic aliment pentru întărirea imunităţii. Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului.
Călăraşi
13 apr. 2018
Cât de sănătoasă este ridichea negră, un excelent detoxifiant pentru ficat. Ce vitamine esenţiale conţine banala legumă
Considerată un antibiotic 100% natural, banala ridiche neagră este o sursă importantă de vitamine A şi B, dar şi de calciu şi magneziu. Apreciată pentru conţinutul bogat de vitamina C, rădăcinoasa combate cu succes răceala, dar tratează şi probleme a...
Călăraşi
17 nov. 2017
Spanacul, cel mai puternic detoxifiant pentru intestine. Când devine periculos alimentul care distruge tumorile
Legumele cu frunze verzi ne prelungesc viaţa. Primul pe lista super-alimentelor se află spanacul, bogat în nutrienţi, care conţine vitamina K (cu beneficii pentru sănătatea inimii, a sistemului osos, în prevenirea afecţiunilor oculare) şi care are ef...
Călăraşi
18 dec. 2016
Ceaiul de urzică conţine 17 minerale şi vitamine. De ce nu-l recomandă totuşi nutriţioniştii femeilor însărcinate
Ceaiul de urzică este recunoscut pentru efectele detoxifiante şi antimicrobiene. Conţine o serie de vitamine importante pentru sânge, inimă, stomac şi rinichi.
Craiova
15 dec. 2016
Sfecla roşie, cel mai puternic duşman al tumorilor. Câtă trebuie să consumăm şi ce substanţe minune conţine alimentul
Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla roşie este un superaliment cu beneficii extrordinarepentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfeclă ajută la tratarea mai mult...
Călăraşi
12 dec. 2016
Când este interzisă băutura care „arde“ grăsimile. Dezavantajele ceaiului verde: de ce ne poate face rău
Deşi specialiştii îl recomandă ca fiind cea mai la îndemână cale pentru detoxifierea colonului, ceaiul verde poate provoca dureri abdominale şi chiar palpilaţii. Recunoscut pentru numeroasele sale efecte pozitive asupra organismului, licoarea nu face...
Călăraşi
07 iun. 2016
Grepfrutul, detoxifiantul care aduce hormonul fericirii şi distruge tumorile. Beneficiile neştiute ale citricelor
Bogat în vitamine şi antioxidanţi, grepfrutul este un detoxifiant puternic care ajută organismul să scape de microbi şi contribuie la întărirea sistemului imunitar împotriva altor atacuri....
Călăraşi
13 apr. 2016
Anghinarea, „campioana detoxifierii“. Specialist: „Studii îndelungate arată că este cea mai bogată legumă în polifenoli“
Considerată o sursă de top de fibre, minerale şi vitamine, anghinarea este cel mai bun remediu pentru tratarea bolilor de ficat, tulburărilor biliare, dar şi pentru scăderea colesterolului “rău” şi a glicemiei....
Călăraşi
08 dec. 2015
Planta care aduce nemurirea. Salvia, un excelent detoxifiant şi tonic nervos, nu lasă bătrâneţea să se apropie
Considerată sacră în Antichitate, când se organizau adevărate ritualuri pentru culegerea ei, salvia este un excelent medicament, nu doar un condiment nelipsit din bucătărie. Un vechi proverb chinezesc spune că „cine are salvie în casă nu lasă bătrâne...
Călăraşi
29 sept. 2015
Efectele miraculoase ale porumbului fiert. Antioxidantul natural calmează nervii şi reglează metabolismul
Porumbul fiert are doar 97 de calorii la 100 de grame, conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor....
Călăraşi
11 aug. 2015
Păpădia, planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat, dar pericol pentru stomac
Păpădia, acea mică floare galbenă care se transformă în puf magic şi care creşte peste tot în România, este un medicament extraordinar. Florile, rădăcinile şi frunzele de păpădie sunt folosite în medicina tradiţională, în special pentru un ficat sănă...
Turnu-Severin
04 apr. 2015
Elixirul tinereţii, la îndemâna oricui. Leurda sau usturoiul sălbatic opreşte procesul de îmbătrânire
Leurda, denumită ştiinţific Allium Ursinum şi cunoscută în termeni populari drept usturoiul sălbatic sau usturoiul ursului, este considerată elixirul tinereţii. Planta-minune este un detoxifiant natural, ajută la îmbunătăţirea memoriei, este bună pen...
Alexandria
30 mart. 2015
Urzica, un bun detoxifiant al organismului
Urzica este o plantă cunoscută pe care o folosim deseori în alimentaţie, proprietăţile sale curative fiind recunoscute încă din perioada Antichităţii, mai ales aportul acesteia în procesul de curăţare a sângelui, a ficatului, a rinichilor şi eliminar...
Viață sănătoasă
13 mart. 2014
Leacuri străvechi cu leurdă
Denumită şi ceapa vrăjitoarelor, usturoi de pădure sau usturoiţă, leurda este un aliment-medicament, datorită substanţelor active pe care le conţine. Din cele mai vechi timpuri, ea a fost folosită pe post de plantă „bună la toate“, având un puternic ...
Viață sănătoasă
05 apr. 2013