detoxifiant - ultimele știri
Pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, porumbul conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor. Chiar şi prin fierbere, acesta îşi păstrează substanţe...
Calităţile curative ale spanacului sunt cunoscute şi apreciate din cele mai vechi timpuri. Strămoşii noştri îl foloseau pentru a se trata de anumite afecţiuni, ca şi iarbă de leac, dar de asemenea ca şi hrană. Cu toate acestea, spanacul este contrain...
Bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi foarte puternici, pepenele roşu ne hidratează şi ne purifică organismul, ameliorează sau chiar tratează diverse afecţiuni. Vitamina A împreună cu vitamina C şi E contribuie la un aspect sănătos al pielii şi...
Pentru că are foarte puţină grăsime şi colesterol deloc, fasolea, cea mai populară legumă, este foarte indicată în regimul diabeticilor. O porţie îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce r...
Dulce-acrişoară şi deosebit de sănătoasă, socata se prepară primăvara în casele românilor de prin anii '80. Radu Anton Roman, celebrul gastronom, include în lucrarea sa, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, şi reţeta acestei băuturi delicioase. S...
Bună în orice anotimp, consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla roşie este considerată una dintre cele mai nutritive legume, un super-aliment cu multe beneficii pentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, io...
Consumată crudă ori gătită în ciorbe şi tocăniţe, ceapa verde este cel mai putenic aliment pentru întărirea imunităţii. Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului.
Considerată un antibiotic 100% natural, banala ridiche neagră este o sursă importantă de vitamine A şi B, dar şi de calciu şi magneziu. Apreciată pentru conţinutul bogat de vitamina C, rădăcinoasa combate cu succes răceala, dar tratează şi probleme a...
Legumele cu frunze verzi ne prelungesc viaţa. Primul pe lista super-alimentelor se află spanacul, bogat în nutrienţi, care conţine vitamina K (cu beneficii pentru sănătatea inimii, a sistemului osos, în prevenirea afecţiunilor oculare) şi care are ef...
Ceaiul de urzică este recunoscut pentru efectele detoxifiante şi antimicrobiene. Conţine o serie de vitamine importante pentru sânge, inimă, stomac şi rinichi.
Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla roşie este un superaliment cu beneficii extrordinarepentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfeclă ajută la tratarea mai mult...
Deşi specialiştii îl recomandă ca fiind cea mai la îndemână cale pentru detoxifierea colonului, ceaiul verde poate provoca dureri abdominale şi chiar palpilaţii. Recunoscut pentru numeroasele sale efecte pozitive asupra organismului, licoarea nu face...
Bogat în vitamine şi antioxidanţi, grepfrutul este un detoxifiant puternic care ajută organismul să scape de microbi şi contribuie la întărirea sistemului imunitar împotriva altor atacuri....
Considerată o sursă de top de fibre, minerale şi vitamine, anghinarea este cel mai bun remediu pentru tratarea bolilor de ficat, tulburărilor biliare, dar şi pentru scăderea colesterolului “rău” şi a glicemiei....
Considerată sacră în Antichitate, când se organizau adevărate ritualuri pentru culegerea ei, salvia este un excelent medicament, nu doar un condiment nelipsit din bucătărie. Un vechi proverb chinezesc spune că „cine are salvie în casă nu lasă bătrâne...
Porumbul fiert are doar 97 de calorii la 100 de grame, conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor....
Păpădia, acea mică floare galbenă care se transformă în puf magic şi care creşte peste tot în România, este un medicament extraordinar. Florile, rădăcinile şi frunzele de păpădie sunt folosite în medicina tradiţională, în special pentru un ficat sănă...
Leurda, denumită ştiinţific Allium Ursinum şi cunoscută în termeni populari drept usturoiul sălbatic sau usturoiul ursului, este considerată elixirul tinereţii. Planta-minune este un detoxifiant natural, ajută la îmbunătăţirea memoriei, este bună pen...