Stiri despre daniel ciobanu

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mihail Jora-130. Timpul care apropie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Jora-130. Timpul care apropie

  Un secol şi trei decenii de la naştere, cincizeci de ani de la mutarea la Domnul sunt reperele care se aniversează şi se comemorează în 2021 legate de numele marelui Mihail Jora, eminentă şi complexă personalitate a culturii naţionale.

 • Enescu la Ateneu, Stravinski la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu la Ateneu, Stravinski la Sala Palatului

  Ansamblul din Lausanne are o lungă poveste de dragoste cu Festivalul Enescu, fondată pe două seri memorabile din 2009, când directorul lor muzical de atunci, Christian Zacharias, a cântat şi dirijat integrala concertelor pentru pian ale lui Beethoven (iar în două după amieze ale aceleiaşi ediţii a cântat şi concerte de Mozart cu St Martin in the Fields).

 • Triplă premieră: Gabriel Bebeşelea, dirijor principal, şi  Daniel Ciobanu, artist în rezidenţă, inaugurează printr-un concert live noul pian al Filarmonicii „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triplă premieră: Gabriel Bebeşelea, dirijor principal, şi  Daniel Ciobanu, artist în rezidenţă, inaugurează printr-un concert live noul pian al Filarmonicii „George Enescu”

  Joi,de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va susţine live, fără spectatori, un concert care marchează o triplă premieră: Gabriel Bebeşelea conduce, pentru prima dată, orchestra în calitate de dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu”,  pianistul Daniel Ciobanu debutează în ipostaza de prim artist în rezidenţă al Filarmonicii şi va fi inaugurat noul pian Steinway al instituţiei.

 • Albume nominalizate la premiile ICMA (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Albume nominalizate la premiile ICMA (I)

  International Classical Music Awards (ICMA) este una dintre distincţiile râvnite din industria discografică; un juriu independent alcătuit din reprezentanţi a 20 de instituţii mass-media din întreaga Europă selectează anual nominalizaţi, finalişti şi, în fine, câştigători pentru 16 categorii. Anul acesta, printre nominalizaţi, şi artişti români: astăzi, despre un disc semnat de pianistul Daniel Ciobanu.

 • Mesagerii speranţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesagerii speranţei

  Hope@home, The Messenger şi Selige Stunde se intitulează trei albume lansate recent, care oferă o altă perspectivă asupra timpurilor dificile pe care le trăim.

 • Artă în pandemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artă în pandemie

  Să debutezi discografic pe timp de pandemie pare puţin inspirat. Rişti să te pierzi uşor în vacarmul general al panicilor de tot felul, sau în cel mai bun caz să fii observat pe fugă şi taxat prompt drept irelevant. Arta nu trage cărţi bune în vremuri critice.

 • Pianistul Daniel Ciobanu, primul artist în rezidenţă al Filarmonicii „George Enescu“. Concerte de pian, transmise joi în stagiunea online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul Daniel Ciobanu, primul artist în rezidenţă al Filarmonicii „George Enescu“. Concerte de pian, transmise joi în stagiunea online

  Filarmonica „George Enescu“ lansează din stagiunea următoare o nouă distincţie instituţională, „Artist în rezidenţă“, în premieră în România, pentru a atrage muzicienii de mare valoare, omologaţi internaţional, pentru o colaborare frecventă cu instituţia. Pianistul Daniel Ciobanu este primul artist în rezidenţă al Filarmonicii „George Enescu“, începând din stagiunea 2020-2021.

 • Triplul concert de la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triplul concert de la Ateneu

  Triplul concert e un mic paradox: sună mai bine în înregistrările de studio decât în sala de concert, stereotipurile exasperante din jurul muzicii lui Beethoven sugerează că n-ar fi o lucrare la fel de bună precum concertele pentru instrument solo şi are nevoie de trei solişti invitaţi, o scuză perfectă pentru filarmonicile din ţară să nu-l programeze prea des, din lipsă de buget.

 • INTERVIU Pianistul Daniel Ciobanu: „Versiunea cu mandolină a Concertului pentru vioară şi pian de Mendelssohn e un pact cu diavolul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Pianistul Daniel Ciobanu: „Versiunea cu mandolină a Concertului pentru vioară şi pian de Mendelssohn e un pact cu diavolul”

  Joi şi vineri, de la ora 19.00, la Ateneu, Orchestra Filarmonicii „George Enescu", condusă de  Horia Andreescu, va avea în program Concertul pentru mandolină, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 1 de Gustav Mahler. Pianistul Daniel Ciobanu, care a susţinut, recent, trei recitaluri de succes în Festivalul Europalia, povesteşte despre cum poate fi abordată muzica în mod nonconformist.

 • Trei muzicieni, Horia Andreescu, Daniel Ciobanu şi Jacob Reuven, propun o „abordare exotică” a muzicii lui Mendelssohn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei muzicieni, Horia Andreescu, Daniel Ciobanu şi Jacob Reuven, propun o „abordare exotică” a muzicii lui Mendelssohn

  Joi şi vineri, 22 noiembrie, de la  ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu", condusă de maestrul Horia Andreescu, va avea în program Concertul în re minor pentru mandolină, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 1 în re major de Gustav Mahler. Solişti vor fi Jacob Reuven (mandolină) şi Daniel Ciobanu (pian).

 • Rebelul pianist Daniel Ciobanu susţine trei recitaluri în Europalia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rebelul pianist Daniel Ciobanu susţine trei recitaluri în Europalia

  Cu o înfăţişare de idol pop, o sensibilitate de bard romantic şi o abilitate tehnică ieşită din comun, Daniel Ciobanu are deja o carieră remarcabilă. Descris de critici drepr „senzaţional”, „diabolic”, „de neuitat”, tânărul pianist român, născut în Piatra-Neamţ, este absolvent al Conservatorului Regal din Scoţia  şi laureat al mai multor concursuri prestigioase. Pianistul va susţine trei recitaluri în cadrul Festivalului Artelor Europalia.

 • Un altfel de festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un altfel de festival

  Când vine vorba de muzică, zilele acestea atenţia se îndreaptă inevitabil către Festivalul Enescu. Nici nu e greu să apreciezi reuşitele evidente. Atracţia centrului, tradiţia şi anvergura, vizibilitatea şi dimensiunea financiară neobişnuite pentru o manifestare culturală din România impun. Valoarea poate să răsară însă de oriunde.

 • Concert de Ziua Unirii la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de Ziua Unirii la Ateneu

  Dacă lansarea anului centenar cu o gală de operă la Teatrul Naţional a compromis ideea de sărbătoare naţională prin limitarea accesului la o listă aleasă de invitaţi (care nici n-au venit toţi), în schimb, de Ziua Naţională, guvernul n-a mai venit la concertul pe care l-a organizat prin ministerul culturii.

Modifică Setările