Stiri despre daniel ciobanu

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pianistul Daniel Ciobanu, primul artist în rezidenţă al Filarmonicii „George Enescu“. Concerte de pian, transmise joi în stagiunea online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul Daniel Ciobanu, primul artist în rezidenţă al Filarmonicii „George Enescu“. Concerte de pian, transmise joi în stagiunea online

  Filarmonica „George Enescu“ lansează din stagiunea următoare o nouă distincţie instituţională, „Artist în rezidenţă“, în premieră în România, pentru a atrage muzicienii de mare valoare, omologaţi internaţional, pentru o colaborare frecventă cu instituţia. Pianistul Daniel Ciobanu este primul artist în rezidenţă al Filarmonicii „George Enescu“, începând din stagiunea 2020-2021.

 • Triplul concert de la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triplul concert de la Ateneu

  Triplul concert e un mic paradox: sună mai bine în înregistrările de studio decât în sala de concert, stereotipurile exasperante din jurul muzicii lui Beethoven sugerează că n-ar fi o lucrare la fel de bună precum concertele pentru instrument solo şi are nevoie de trei solişti invitaţi, o scuză perfectă pentru filarmonicile din ţară să nu-l programeze prea des, din lipsă de buget.

 • INTERVIU Pianistul Daniel Ciobanu: „Versiunea cu mandolină a Concertului pentru vioară şi pian de Mendelssohn e un pact cu diavolul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Pianistul Daniel Ciobanu: „Versiunea cu mandolină a Concertului pentru vioară şi pian de Mendelssohn e un pact cu diavolul”

  Joi şi vineri, de la ora 19.00, la Ateneu, Orchestra Filarmonicii „George Enescu", condusă de  Horia Andreescu, va avea în program Concertul pentru mandolină, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 1 de Gustav Mahler. Pianistul Daniel Ciobanu, care a susţinut, recent, trei recitaluri de succes în Festivalul Europalia, povesteşte despre cum poate fi abordată muzica în mod nonconformist.

 • Trei muzicieni, Horia Andreescu, Daniel Ciobanu şi Jacob Reuven, propun o „abordare exotică” a muzicii lui Mendelssohn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei muzicieni, Horia Andreescu, Daniel Ciobanu şi Jacob Reuven, propun o „abordare exotică” a muzicii lui Mendelssohn

  Joi şi vineri, 22 noiembrie, de la  ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu", condusă de maestrul Horia Andreescu, va avea în program Concertul în re minor pentru mandolină, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 1 în re major de Gustav Mahler. Solişti vor fi Jacob Reuven (mandolină) şi Daniel Ciobanu (pian).

 • Rebelul pianist Daniel Ciobanu susţine trei recitaluri în Europalia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rebelul pianist Daniel Ciobanu susţine trei recitaluri în Europalia

  Cu o înfăţişare de idol pop, o sensibilitate de bard romantic şi o abilitate tehnică ieşită din comun, Daniel Ciobanu are deja o carieră remarcabilă. Descris de critici drepr „senzaţional”, „diabolic”, „de neuitat”, tânărul pianist român, născut în Piatra-Neamţ, este absolvent al Conservatorului Regal din Scoţia  şi laureat al mai multor concursuri prestigioase. Pianistul va susţine trei recitaluri în cadrul Festivalului Artelor Europalia.

 • Un altfel de festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un altfel de festival

  Când vine vorba de muzică, zilele acestea atenţia se îndreaptă inevitabil către Festivalul Enescu. Nici nu e greu să apreciezi reuşitele evidente. Atracţia centrului, tradiţia şi anvergura, vizibilitatea şi dimensiunea financiară neobişnuite pentru o manifestare culturală din România impun. Valoarea poate să răsară însă de oriunde.

 • Concert de Ziua Unirii la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de Ziua Unirii la Ateneu

  Dacă lansarea anului centenar cu o gală de operă la Teatrul Naţional a compromis ideea de sărbătoare naţională prin limitarea accesului la o listă aleasă de invitaţi (care nici n-au venit toţi), în schimb, de Ziua Naţională, guvernul n-a mai venit la concertul pe care l-a organizat prin ministerul culturii.