Stiri despre cutie automata

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Test Drive Renault Kadjar 1.6 dCi 130CP Zen Energy X-Tronic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Test Drive Renault Kadjar 1.6 dCi 130CP Zen Energy X-Tronic

  Kadjar împarte platforma cu Nissan Qashqai, doar că se laudă cu un plus de câţiva centimetri la nivelul ampatamentului. Kadjar nu este o noutate pe piaţă, noutatea este faptul că propulsorul 1.6dCi poate fi acum asociat cu o cutie automată.

 • Premieră: Dacia lansează în România o versiune Duster cu cutie de viteze automată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră: Dacia lansează în România o versiune Duster cu cutie de viteze automată

  Producătorul auto Dacia, deţinut de grupul francez Renault, introduce de vineri în România prima versiune a modelului Duster o cutie automată cu dublu ambreiaj şi şase trepte de viteză, la preţuri care încep de la 16.500 euro, cu TVA inclus, a anunţat joi compania. Dacia lansează şi o nouă serie limitată transversală, intitulată „Explorer”, disponibilă pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy şi Duster.

 • EASY-R aşează Dacia la masa adulţilor. Cum funcţionează şi cât costă prima cutie de viteze automată din istoria Dacia VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EASY-R aşează Dacia la masa adulţilor. Cum funcţionează şi cât costă prima cutie de viteze automată din istoria Dacia VIDEO

  După aproape 50 de ani de la ieşirea primului 1300 (23 august 1969) şi la 43 de ani de la introducerea unei cutii automate, cu trei trepte, pe Renault 12 (1973, R12 TR), Dacia intră în rândul maşinilor fără ambreiaj. EASY-R, o transmisie manuală-pilotată, costă 500 euro în plus şi permite un preţ de bază de 10.350 euro (TVA inclus) pentru Logan Laureate 0.9 TCe 90.

 • Femeilor le place manuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeilor le place manuală

  Cutii de viteze automate, clasice, cu convertizor de cuplu hidrodinamic, cu dublu-ambreiaj, robotizate, cu variaţie continuă sau secvenţiale. Eliminarea „crâncenei” pedale de ambreiaj, confortul în traficul bară la bară şi progresele tehnologice au transformat şi transformă cutiile automate din opţiune în dotare esenţială. Chiar şi puriştii au început să se înmoaie, iar multe maşini şi supercar-uri nici nu mai oferă, din păcate, cutii manuale.

 • Ce preferi la o maşină: cutie automată sau manuală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce preferi la o maşină: cutie automată sau manuală?

  Rubrica de astăzi este dedicată pasionaţilor de maşini. Rivalitatea dintre cutia de viteze automată şi cea manuală a creat alte două „specii“ de şoferi: comozii şi adepţii controlului total. Doi şoferi tineri vorbesc despre avantajele şi dezavantajele pe care le-au întâlnit la maşinile care au schimbător de viteze automat sau manual.

Modifică Setările