Stiri despre culte religioase

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum a fost evitată „apocalipsa Covid-19“ după Paşte. Opinia unui epidemiolog de la Oxford despre poziţia Patriarhiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a fost evitată „apocalipsa Covid-19“ după Paşte. Opinia unui epidemiolog de la Oxford despre poziţia Patriarhiei

  Campania de vaccinare începe să se profileze ca un succes, cu bune şi mai puţin bune, iar „luminiţa de la capătul tunelului” se întrezăreşte, în sfârşit, după mai bine de un an. Biserica şi reprezentanţii cultelor religioase au avut un cuvânt de spus, susţine epidemiologul Ştefan Dascălu, cercetător la Universitatea Oxford

 • Campania de vaccinare anti-COVID-19, discutată cu reprezentanţii cultelor religioase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campania de vaccinare anti-COVID-19, discutată cu reprezentanţii cultelor religioase

  Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a fost discutată de specialiştii din cadrul Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 cu reprezentanţii cultelor religioase. Autorităţile apreciază că, fiind o acţiune de masă şi de maxim interes public, vaccinarea trebuie să antreneze toate cultele religioase din România, rolul acestora fiind de a informa corect populaţia.

 • SGG: Reprezentanţii cultelor religioase susţin menţinerea măsurilor dispuse de autorităţi cu privire la desfăşurarea slujbelor religioase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SGG: Reprezentanţii cultelor religioase susţin menţinerea măsurilor dispuse de autorităţi cu privire la desfăşurarea slujbelor religioase

  Reprezentanţii cultelor religioase au participat miercuri la o videoconferinţă cu Secretariatul de Stat pentru Culte, cu sprijinul SGG şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Aceştia au susţinut că trebuie menţinute măsurile dispuse de către autorităţi prin care slujbele religioase se pot desfăşura simultan atât în interiorul, cât şi în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară specifice.

 • Cultele religioase cer Guvernului ca de Crăciun să se permită oficierea slujbelor cu prezenţa credincioşilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultele religioase cer Guvernului ca de Crăciun să se permită oficierea slujbelor cu prezenţa credincioşilor

  Secretariatul de Stat pentru Culte a avut joi, 11 noiembrie, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii cultelor şi ai autorităţilor publice la care au participat conducători şi reprezentanţi ai cultelor religioase şi ai autorităţilor publice centrale cu atribuţii în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Reprezentanţii cultelor au cerut ca enoriaşii să aibă voie să participe la slujbele de Crăciun.

 • Găsiţi ţapul
ispăşitor pentru epidemie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Găsiţi ţapul ispăşitor pentru epidemie!

  „Aşa s-a răspândit COVID-19 la mii de persoane: «N-am ştiut că am coronavirus, m-am îmbrăţişat cu alţi oameni şi copii»", titrează Digi Sport.

 • Cum
erau să ajungă, direct în Constituţie, texte din predici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum erau să ajungă, direct în Constituţie, texte din predici

  Impunerea căsătoriei „tradiţionale“ în Constituţia ţării ar fi fost văzută ca o mare realizare şi mărturisire de credinţă, scutind astfel timpul preţios al preoţilor şi al pastorilor de a convinge prin predici şi cateheze viitoarele cupluri să urmeze calea lui Dumnezeu.

 • Creează Referendumul pentru Căsătorie un precedent
periculos pentru cultele religioase? Un răspuns dnei Mihaela Miroiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creează Referendumul pentru Căsătorie un precedent periculos pentru cultele religioase? Un răspuns dnei Mihaela Miroiu

  Doamna Mihaela Miroiu, regina feminismului în România, a avut câteva cuvinte dure, dar false, despre Referendumul pentru Căsătorie. Afirmaţiile sale nici măcar nu sunt noi, ci doar încă o încercare de a băga zâzanie între protestanţi şi ortodocşi. Pe principiul: atenţie, băieţi, că aţi putea să urmaţi voi. Cu alte cuvinte, odată ce bolovanul majorităţii porneşte la vale, va zdrobi tot.

 • Asociaţia veteranilor MAI a beneficiat de cele mai mari sume prin mecanismul 2%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asociaţia veteranilor MAI a beneficiat de cele mai mari sume prin mecanismul 2%

  În anul 2017, organizaţiilor neguvernamentale şi cultelor religioase din Republica Moldova le-au fost transferate 2,821 milioane de lei prin prin mecanismul care le oferă persoanelor fizice dreptul de a direcţiona către un ONG sau un cult religios 2% din impozitul pe venit achitat statului.

 • Prozelitismul ortodox în şcoală, prevăzut în noua programă. Despre Istoria Religiilor, nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prozelitismul ortodox în şcoală, prevăzut în noua programă. Despre Istoria Religiilor, nimic

  Ora de Religie, aşa cum este prevăzută în noua programă pentru gimnaziu, seamănă a îndoctrinare şi prozelitism, susţin experţii în Educaţie care au studiat noul program şcolar ce urmează să fie aprobat de ministrul de resort. Mai mult, aceasta contrazice recomandarea Consiliului Europei potrivit căreia Religia ar trebui predată în şcoli doar ca Istorie a Religiilor.

 • ASUR critică proiectul moscheii: „Orice alocare bugetară
către cultele religioase trebuie stopată“. Patriarhia nu se opune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ASUR critică proiectul moscheii: „Orice alocare bugetară către cultele religioase trebuie stopată“. Patriarhia nu se opune

  Reprezentanţii Asociaţiei Secuar-Umaniste din România critică alocarea de fonduri publice pentru cultele religioase, după ce secretarul de stat pentru culte şi Muftiul Murat Iusuf au semnat marţi protocolul pentru alocarea terenului de la Romexpo unde va fi construită controversata moschee din Bucureşti. Pe de altă parte, Patriarhia Română a declarat că nu se opune construirii moscheii, însă vrea un teren la schimb, în Istambul.

 • Alternativa la cardul de sănătate: adeverinţa medicală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alternativa la cardul de sănătate: adeverinţa medicală

  Biserica Ortodoxă a reuşit să înduplece autorităţile care au găsit o soluţie pentru românii care refuză cardul de sănătate. Astfel, cu doar două săptămâni înainte ca documentul electronic să intre în circulaţie, reprezentanţii CNAS au anunţat că „o perioadă” cei care vor refuza cardul de sănătate se vor putea prezenta la medic cu o adeverinţă eliberată de casa de asigurări de sănătate de care aparţin.

 • Statul aconfesional al lui Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul aconfesional al lui Klaus Iohannis

  Preşedintele Klaus Iohannis inaugurează un model nou de raportare la societate, care pare desprins din spiritul vechii Transilvanii. Toţi preşedinţii României, indiferent de felul în care se raportaseră ei la tematica religioasă, au adoptat după instalarea în funcţie o atitudine reverenţioasă faţă de Biserica Ortodoxă.

 • Francmasoneria şi cultele religioase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Francmasoneria şi cultele religioase

  Autorul cărţii „Francmasoneria. Relaţiile dintre cultele religioase – masonerie şi alte conspecte”, apărută la editura clujeană Grinta, se defineşte ca fiind un „ucenic tradiţionalist”, care „a cioplit piatra în ateliere”, cu „uneltele artei regale”, timp de „peste două decenii”. Un autor cu o cultură masonică de excepţie, vastă şi foarte bine structurată, pe care nu foarte mulţi dintre confraţii săi ar putea, în momentul de faţă, să o egaleze.

 • Statul român, politica şi
cultele religioase – Despre disonanţele „simfoniei
bizantine“ româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul român, politica şi cultele religioase – Despre disonanţele „simfoniei bizantine“ româneşti

  Candidaţii la funcţia de Preşedinte al Republicii s-au apucat să-şi dea în cap cu credinţa şi să amestece Biserica într-o dezbatere cu subiect nepotrivit şi anacronic – apartenenţa religioasă a respectivilor candidaţi. Dacă ne păstrăm luciditatea, vom înţelege că această dezbatere îşi are originea mai degrabă în zona manipulării politice, decât în universul subiectelor serioase şi importante pentru viitorul imediat al statului român.

 • Manualele de religie ar trebui să fie în acord cu informaţiile ştiinţifice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manualele de religie ar trebui să fie în acord cu informaţiile ştiinţifice

  Recent, am aflat că a fost întrunire mare pentru stabilirea unor acorduri între reprezentanţii principalelor  culte din ţară şi Ministerul Educaţiei în privinţa stabilirii condiţiilor de elaborare a manualelor de religie pentru clasele a I-a şi a II-a. Nimic rău în asta aş zice la prima vedere, doar că se vrea ca până la toamnă să se elaboreze manuale pentru 11 culte religioase.

 • Pericolul predării religiei în şcoli!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolul predării religiei în şcoli!

  În ciuda controverselor din societatea românească în privinţa predării disciplinei Religie în şcoli şi a modului în care se face această predare, Ministerul Educaţiei Naţionale parcă ţine morţiş să creeze tot mai multă nemulţumire şi neînţelegere privind această latură educaţională extrem de sensibilă pentru oameni.

 • Municipiul Bacău alocă  16 milioane de lei, nerambursabili, pentru
ONG-uri şi culte religioase. Cei mai mulţi bani vor intra în contul
asociaţiilor sportive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Municipiul Bacău alocă  16 milioane de lei, nerambursabili, pentru ONG-uri şi culte religioase. Cei mai mulţi bani vor intra în contul asociaţiilor sportive

  Aleşii locali băcăuani au aprobat ieri lista proiectelor care vor primi finanţare nerambursabilă pentru acest an. Primăria Bacău va aloca 16,6 milioane de lei pentru asociaţii sportive, ONG-uri de mediu, educaţie, tineret, pentru protecţie socială şi nu în ultimul rând, pentru culte.  Din aceştia, 13,2 milioane vor ajunge la asociaţiile sportive.

 • Primarul Oprescu reafirmă, la Viena, buna convieţuire şi cooperare între toate cultele religioase din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primarul Oprescu reafirmă, la Viena, buna convieţuire şi cooperare între toate cultele religioase din România

  Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care s-a întâlnit, marţi, la Viena, cu preşedintele Comunităţii Evreieşti din Austria, dr. Oskar Deutsch, a reafirmat buna convieţuire, înţelegere şi cooperare între toate cultele religioase din Bucureşti şi din România, accentuând faptul că relaţia specială cu comunitatea evreiască este una cu tradiţii puternice, atât în plan educaţional, cultural, cât şi ştiinţific.

 • Criză de locuri de veci la Satu Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criză de locuri de veci la Satu Mare

  Majoritatea cultelor nu mai au locuri disponibile în cimitirele pe care le administrează. Doar trei din cele şapte cimitire din Satu Mare mai au locuri disponibile.

Modifică Setările