Stiri despre coposu

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Preşedintele PNŢCD, reacţie dură la criticile privind alianţa cu PSD: „Nu vom face jocul noii Securităţi. KGB acţionează sub hainele neo-marxiştilor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele PNŢCD, reacţie dură la criticile privind alianţa cu PSD: „Nu vom face jocul noii Securităţi. KGB acţionează sub hainele neo-marxiştilor”

  Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, reacţionează dur la acuzaţiile care i-au fost aduse lui şi partidului pe care îl conduce după anunţul sprijinirii listei PSD la alegerile europarlamentare. Acesta susţine că partidul său a reuşit să impună pe un loc eligibil un vechi ţărănist, preotul Christian Terheş şi astfel vocea partidului scos prin jocuri politicianiste din Parlamentul României se va auzi în Parlamentul European.

 • Virgil Madgearu, invitat de legionari la Comisariat. Asasinarea inexplicabilă a unui naţional-ţărănist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Virgil Madgearu, invitat de legionari la Comisariat. Asasinarea inexplicabilă a unui naţional-ţărănist

  În condiţiile în care naţionalismul câştigă teren în Europa şi în Statele Unite, este un moment potrivit pentru a ne aminti de crimele politice săvârşite de Mişcarea Legionară în România secolului al XX-lea. Virgil Madgearu, economist, membru al PNŢ şi ministru de Finanţe în 1929 şi 1933, a fost împuşcat cu şapte gloanţe, în aceeaşi zi cu Nicolae Iorga.

 • Testamentul politic al lui Corneliu Coposu a fost găsit după 23 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Testamentul politic al lui Corneliu Coposu a fost găsit după 23 de ani

  Fundaţia "Corneliu Coposu" împreună cu Asociaţia "21 Decembrie 1989" anunţă că au găsit, după două decenii, testamentul politic al celui care a fost numit de liderii politici străini şi de presa internaţională drept "cel mai moral şi mai important politician român după Revoluţie”, potrivit unui comunicat transmis News.ro.

 • La caracterul gol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La caracterul gol

  Nici o grijă, n-o să mai auzim de Doina Cornea! Micul pantheon al eroilor noştri neadoptaţi e năpădit de igrasie şi buruieni, ca o toaletă publică părăsită într-un parc mărginaş. Acolo zac, dospind într-o uitare pervers-admirativă, toţi cei au îndrăznit să stea drept în vremuri strîmbe: Corneliu Coposu, Vasile Paraschiv, Gh. Calciu, Paul Goma şi, de vinerea trecută, Doina Cornea.

 • Cum i-a forţat Iuliu Maniu pe unguri să renunţe la Transilvania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum i-a forţat Iuliu Maniu pe unguri să renunţe la Transilvania

  Iuliu Maniu, condamnat în comunism de Tribunalul Militar al Regiunii a II-a Bucureşti la închisoare pe viaţă pentru „crimă de complot“ şi „înaltă trădare“, şi-a trăit ultimii ani în penitenciarul din Sighet. Înainte de arestare, îndepărtase Transilvania de Austro-Ungaria şi o îndreptase, în 1918, spre Unirea cu Vechiul Regat al României, iar în 1944 îl sfătuise pe Regele Mihai să-l demită pe mareşalul Ion Antonescu.

 • Ghiţă se dădea sloven
în Serbia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghiţă se dădea sloven în Serbia

  Sună ca o glumă, dar, potrivit informaţiilor oficiale, e adevărat. Vicleanul Sebastian Ghiţă se ascundea în Serbia cu acte false de sloven. Ca-n bancul ăla cu agentul CIA prins de KGB la Moscova a cărui identitate fusese spulberată de faptul că era negru, Ghiţă a ales cetăţenia de fals sloven, ţară ai cărei locuitori vorbesc aceeaşi limbă cu sârbii şi care a fost până mai acum 20 de ani parte din fosta Iugoslavie.

 • Discursul istoric susţinut de Corneliu Coposu în 1990 la Congresul Partidului Conservator britanic: „Vrem să integrăm biata noastră ţară în Europa“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discursul istoric susţinut de Corneliu Coposu în 1990 la Congresul Partidului Conservator britanic: „Vrem să integrăm biata noastră ţară în Europa“

  În 11 octombrie 1990, o delegaţie a Partidului Naţional Ţărănesc, condusă de Corneliu Coposu, era primită triumfal de premierul de la acea vreme al Marii Britanii, Margaret Thatcher, la Congresul Partidului Conservator. Coposu a susţinut un discurs în care a cerut sprijinul britanicilor pentru instaurarea democraţiei în România.

 • Infernala „Închisoare a Tăcerii“ de la Râmnicu Sărat, iadul în care deţinuţii erau supuşi celui mai crunt regim de exterminare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infernala „Închisoare a Tăcerii“ de la Râmnicu Sărat, iadul în care deţinuţii erau supuşi celui mai crunt regim de exterminare

  „Pe harta românească a locurilor de martiraj cred că Râmnicu Sărat se situează pe primul loc”, spunea Corneliu Coposu despre temniţa în care şi-a pierdut cinci ani din viaţă. Regimul dur de detenţie avea ca finalitate exterminarea, prin tortură pihică, prin privarea de libertate, hrană şi medicamente. Într-una dintre celule a decedat liderul ţărănist Ion Mihalache.

 • Calvarul familiei Coposu în timpul regimului comunist: „Vindeam lucruri din casă ca să avem bani de pâine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calvarul familiei Coposu în timpul regimului comunist: „Vindeam lucruri din casă ca să avem bani de pâine“

  Pe 14 iulie s-au împlinit 69 de ani de la arestarea lui Corneliu Coposu. Toată familia Seniorului a fost supusă unei serii de abuzuri mult timp după aceea: soţia, Arlette, a fost arestată, mama, Aurelia, a rămas fără pensie, iar surorile Cornelia şi Doina au fost date afară de la serviciu. Câteva noi documente descoperite de istoricul Marin Pop în arhivele CNSAS arată modul în care Securitatea a ţintit familia Coposu.

 • Cum a fost huiduit Corneliu Coposu chiar la el acasă. Manipulările securiste au funcţionat şi după Revoluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a fost huiduit Corneliu Coposu chiar la el acasă. Manipulările securiste au funcţionat şi după Revoluţie

  Deşi era o personalitate cu care sălăjenii ar fi trebuit să se mândrească, Corneliu Coposu a avut parte, imediat după Revoluţie, de o primire ruşinoasă, în care marele om politic a fost huiduit şi chiar agresat. Istoricul Marin Pop spune că la baza acestui comportament huliganic al sălăjenilor a stat manipularea securistă, subjugată FSN-ului.

 • Premieră în România: tur virtual al fostei închisori comuniste de la Râmnicu Sărat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră în România: tur virtual al fostei închisori comuniste de la Râmnicu Sărat

  Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a lansat turul virtual al fostei închisori de la Râmnicu Sărat, unul dintre cele mai dure penitenciare ale regimului comunist. Vizitatorii online ai site-ului ramnicusarat.iiccr.ro pot naviga pe o platformă asemenea Google Street prin celule în care au fost închişi Ion Mihalache, Corneliu Coposu sau Ion Diaconescu.

 • Bustul lui Cornel Coposu va fi amplasat în zona lacului Pădurice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bustul lui Cornel Coposu va fi amplasat în zona lacului Pădurice

  În zona lacului Pădurice de la Podgoria va fi amplasat un bust realizat din bronz, care îl reprezintă pe fostul lider ţărănist Corneliu Copoşu. Municipalitatea arădeană a acceptat oferta de donaţie din partea  Fundaţiei „Corneliu Coposu” – Filiala Arad, avand ca obiect „Bustul de bronz reprezentandu-l pe Corneliu Coposu”, în vederea amplasării. 

 • Coposu şi staliniştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coposu şi staliniştii

  „Adevărul" v-a oferit ieri un adevărat regal: interviul realizat de colegii mei George Rădulescu şi Lucian Pop cu surorile marelui reper moral care a fost Corneliu Coposu.

 • Pagina cititorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pagina cititorului

  Nicu Firescu, inginer în domeniul exploatării gazelor naturale, s-a abonat la „Adevarul“ pentru că ziarul este pe gustul lui şi, în plus, vrea să colecţioneze toate numerele revistei „Rahan“ pentru fetiţa lui.

 • Stănculescu: „Iliescu s-a folosit şi de Militaru, şi de mine!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stănculescu: „Iliescu s-a folosit şi de Militaru, şi de mine!“

  Din Penitenciarul-Spital Jilava, generalul Victor Atanasie Stănculescu a acordat un interviu exclusiv pentru ziarul „Adevărul“. Astăzi, în prima parte a interviului, Victor Atanasie Stănculescu vorbeşte despre calităţile de „balerin“ ale lui Ion Iliescu.

 • Sibiu: Bulevardul Coposu cucerit de gropi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiu: Bulevardul Coposu cucerit de gropi

  Ca să nu rămână mai prejos decât suratele sale cu titulatura de străzi, bulevardul Corneliu Coposu a ţinut morţiş să intre şi el în topul arterelor care s-au ales cu o „erupţie” de gropi.

 • EXCLUSIV Povestea lui Vasile Budu, care a fost torturat în aceeaşi celulă cu Coposu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Povestea lui Vasile Budu, care a fost torturat în aceeaşi celulă cu Coposu

  Comuniştii l-au condamnat la 24 de ani de temniţă, în minele de uraniu Cavnic, la Poarta Albă şi Periprava. Fost deţinut politic, Vasile Budu, din Făurei, a luptat cu forţele de Securitate în Munţii Vrancei. A trudit la roabă cu Corneliu Coposu, fiindu-i redusă pedeapsa la intervenţia Anei Pauker.

Modifică Setările