Stiri despre cistita

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce apare şi cum previi cistita
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce apare şi cum previi cistita

  Cistita sau inflamaţia vezicii urinare are drept cauză, în general, o infecţie urinară. Aceasta poate fi declanşată de bacterii care pătrund prin uretră şi încep să se înmulţească sau este cauzată de un dezechilibru al bacteriilor din propriul corp.

 • Infecţiile urinare: cum le tratezi ca să nu recidiveze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infecţiile urinare: cum le tratezi ca să nu recidiveze

  Infecţiile urinare sunt mai răspândite chiar şi decât cele respiratorii. Statisticile arată că o jumătate din femei au fost afectate măcar o dată în timpul vieţii de un astfel de episod. Când o astfel de infecţie revine de mai multe ori, vorbim despre cistita recidivantă.

 • Apa de orz combate
cistita
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apa de orz combate cistita

  Nevoia frecventă şi urgentă de a urina, chiar dacă în interiorul vezicii se află o cantitate mică de urină, este un simptom clasic al cistitei.

 • Cum acţionează merişorul în tratamentul infecţiilor urinare. Substanţele care cresc aciditatea şi opresc înmulţirea bacteriilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum acţionează merişorul în tratamentul infecţiilor urinare. Substanţele care cresc aciditatea şi opresc înmulţirea bacteriilor

  Infecţiile urinare care afectează, cel mai adesea, femeile sunt dintre cele mai neplăcute afecţiuni. În cazurile mai grave, acestea pot evolua ducând la probleme grave de sănătate. De aceea, încă de la primele simptome este necesară prezenţa la medic. În fază incipientă însă, aceasta va fi mult mai uşor de tratat, chiar cu medicamente pe bază de plante. Specialiştii însă atrag atenţia în legătură cu supradozarea, care poate fi foarte periculoasă.

 • Reguli simple ca să eviţi infecţiile genitale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reguli simple ca să eviţi infecţiile genitale

  Pe parcursul verii, mai ales în concediu, la mare sau la piscină, creşte riscul apariţiei dezechilibrului florei vaginale, principala cauză a unei infecţii în această zonă.

 • Reguli simple prin care poţi preveni infecţiile urinare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reguli simple prin care poţi preveni infecţiile urinare

  Greu de imaginat să nu ţi se fi întâmplat măcar odată să crezi că ai „răcit la ovare” şi să simţi nevoia de-a merge la toaletă din 5 în 5 minute. De fapt, nu este vorba despre o răceală, ci de cistită, adică o inflamaţie a vezicii urinare, ca urmare a pătrunderii bacteriilor prin uretră, canalul prin care este eliminată urina.

 • Din deşeu, panaceu: 7 remedii din coji de ceapă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din deşeu, panaceu: 7 remedii din coji de ceapă

  Că ceapa este un excepţional aliment-medicament e un lucru ştiut de toată lumea. Efecte terapeutice extraordinare au însă şi cojile ei. Infuzia preparată din acestea ameliorează tusea, protejează tractul urinar şi întăresc imunitatea.

 • Busuioc: 7 super-remedii înmiresmate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Busuioc: 7 super-remedii înmiresmate

  Supranumit „regele ierburilor aromatice“, busuiocul este unul dintre cele mai apreciate şi utilizate condimente din lume. Virtuţile lui nu opresc aici însă, el având o mulţime de proprietăţi curative, multe dintre ele probabte ştiinţific

 • Soluţii naturale în crizele de cistită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii naturale în crizele de cistită

  Urinările dese şi durerea vie din timpul micţiunii îţi pot da peste cap întreaga activitate, cistita fiind, de foarte multe ori, invalidantă. Simptomele supărătoare pot fi calmate şi chiar eliminate, pe căi naturale, dacă acţionezi rapid.

 • Ghid de îngrijire în caz de infecţii urinare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de îngrijire în caz de infecţii urinare

  Nevoia de a merge la baie des şi durerile din partea de jos a abdomenului sunt doar câteva dintre „semnalele“ infecţiilor urinare. Nu amâna vizita la medic şi nici nu apela la tratamentele băbeşti! Netratate, infecţiile pot cauza complicaţii renale.

 • Nu neglija cistita!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu neglija cistita!

  Neplăcere specifică mai ales femeilor, cistita nu trebuie trecută cu vederea sau tratată băbeşte. În lipsa terapiei corecte, boala reapare, iar în cazuri grave, se poate extinde la rinichi. Află din articolul nostru care sunt paşii spre vindecare.

 • Ce trebuie să ştii despre cistită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să ştii despre cistită

  Fiecare femeie s-a confruntat cu cistita cel puţin o dată în viaţă. Această infecţie a tractului urinar inferior, manifestată prin inflamaţia mucoasei vezicii urinare, este destul de păcătoasă, mai ales dacă nu este tratată în mod corespunzător.

 • Nu neglija cistita!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu neglija cistita!

  Cine nu a avut niciodată o infecţie urinară? O boală frecventă, care, deşi are tratament, poate recidiva. Un motiv serios să afli ce trebuie să faci ca să scapi de ea şi, mai ales, să o previi.

 • În ce afecţiuni este indicat sparanghelul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce afecţiuni este indicat sparanghelul

  Broşita cronică, diabetul şi tulburările digestive pot fi controlate mai uşor dacă adăugăm frecvent în dietă sparanghel. Află în ce alte boli acţionează ca adjuvant.

 • Ce plante previn şi calmează crizele de cistită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce plante previn şi calmează crizele de cistită

  Disconfortul ce apare din cauza unei infecţii urinare poate fi atenuat cu ajutorul unor remedii din plante cu efect diuretic şi antibiotic. Ele nu înlocuiesc însă medicamentele recomandate de specialist.

 • Frigul poate favoriza apariţia cistitei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frigul poate favoriza apariţia cistitei

  În anotimpul rece, femeile predispuse la cistită se pot confrunta cu o exacerbare a simptomelor bolii. Prin urmare, se recomandă câteva măsuri de prevenţie.

 • 5 aliaţi naturali contra cistitei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 aliaţi naturali contra cistitei

  Datorită proprietăţilor antiseptice şi diuretice, feciorica, merişorul, uleiul de cimbru şi osul iepurelui au efecte benefice în cazul infecţiilor de la nivelul vezicii urinare. Datele statistice arată că peste 40 la sută din populaţie se îmbolnăveşte frecvent de cistită.

 • Ce complicaţii poate da cistita
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce complicaţii poate da cistita

  Hemoragia, pielonefrita şi calculii urinari apar frecvent în absenţa unui tratament corespunzător. Circa 40 la sută din populaţie se îmbolnăveşte frecvent de cistită. Femeile sunt cele mai expuse la infecţii urinare, din cauza structurii anatomice specifice.

 • «Am senzaţia că mă înec în timpul somnului»
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  «Am senzaţia că mă înec în timpul somnului»

  Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele ­tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.

 • De ce este periculoasă menopauza precoce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este periculoasă menopauza precoce

  Când fertilitatea femeii apune înainte de vreme, adică până în 45 de ani, dispare efectul protector pe care hormonii estrogeni îl au asupra vaselor de sânge şi asupra oaselor. Află cu ce riscuri este asociată menopauza timpurie.

 • Leacuri care combat infecţiile urinare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri care combat infecţiile urinare

  Dacă te doare spatele, ai febră, frisoane şi dacă mergi mai des ca de obicei la baie, poţi suferi de o infecţie urinară. Iată care sunt cele mai eficiente soluţii din natură! 

 • Care sunt cauzele infecţiilor urinare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cauzele infecţiilor urinare?

  Sunt pe locul al doilea în topul celor mai frecvente tipuri de infecţii după răceală şi afectează milioane de persoane din întreaga lume, cu precădere femeile.