Stiri despre bayram

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Musulmanii celebrează Kurban Bayramul. Ce reprezintă sărbătoarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musulmanii celebrează Kurban Bayramul. Ce reprezintă sărbătoarea

  Comunitatea musulmană din România celebrează marţi, 20 iulie 2021, prima din cele patru zile de Kurban Bayram - Sărbătoarea Sacrificiului - Eid al Adha. Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică şi are loc în luna pelerinajului, organizat la locurile sfinte de la Mecca.

 • Musulmanii se pregătesc de Luna Sfântă, cu postul specific Ramazanului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musulmanii se pregătesc de Luna Sfântă, cu postul specific Ramazanului

  Musulmanii se pregătesc să intre în postul din Luna Ramazan, ei urmând să celebreze Ramazan Bayramul la 13 mai. Alimente pentru mesele de iftar, cina specifică postului musulman, au fost oferite de Muftiat celor nevoiaşi, cu ajutorul unei fundaţii din Germania.

 • Dobrogea, în sărbătoare: este Kurban Bayram!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dobrogea, în sărbătoare: este Kurban Bayram!

  Similară ca importanţă Crăciunului ortodox, Sărbătoarea Sacrificiului este dedicată familiei. Bayramul a început duminică şi durează patru zile. În Dobrogea trăiesc majoritatea musulmanilor din România.

 • Duminică începe Kurban Bayram-ul şi pentru deţinuţii de la Poarta Albă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duminică începe Kurban Bayram-ul şi pentru deţinuţii de la Poarta Albă

  Musulmanii sărbătoresc de duminică, timp de patru zile, Kurban Bayram-ul (Sărbătoarea Sacrificiului). Majoritatea credincioşilor islamici din România trăiesc în Dobrogea, astfel că Penitenciarul Poarta Albă s-a gândit să facă o surpriză deţinuţilor de această religie.

 • Începe cea mai importantă sărbătoare a musulmanilor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe cea mai importantă sărbătoare a musulmanilor!

  Dobrogea musulmană va fi în sărbătoare începând din acest weekend. Duminică începe Kurban Bayramul, cel mai important eveniment din calendarul islamic, care durează patru zile. În judeţul Constanţa trăiesc aproximativ 50.000 de musulmani – turci şi tătari.

 • Constanţa: Musulmanii au intrat în lunile sfinte dinaintea Bayramului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Musulmanii au intrat în lunile sfinte dinaintea Bayramului

  Credincioşii musulmani din ţara noastră au intrat în perioada celor trei luni sfinte, dinaintea Ramazan Bayram-ului. Potrivit calendarului islamic, mâine începe seria celor trei luni sfinte: Regep, Şaban şi Ramazan, ce preced cea mai importantă sărbătoare: Ramazan Bayramul.

 • Constanţa: Bayramul în Turcia dobrogeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Bayramul în Turcia dobrogeană

  Fântâna Mare (Başpunar) este singurul sat din România locuit numai de turci. Oamenii încă respectă cu stricteţe tradiţiile vechi ale musulmanilor. Sărbătoarea de Kurban Bayram a început marţi şi se încheie astăzi.

 • Constanţa: Oaspeţi de seamă de Kurban Bayram VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Oaspeţi de seamă de Kurban Bayram VIDEO

  Consulul General al Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, James Gray a fost unul dintre invitaţii Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România (UDTTMR) în a doua zi de Kurban Bayram.

 • Constanţa: Musulmanii sărbătoresc Kurban Bayramul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Musulmanii sărbătoresc Kurban Bayramul

  Comunitatea musulmană din România sărbătoreşte, începând de marţi, timp de patru zile, cel mai mare eveniment religios din calendarul islamic - Kurban Bayram-ul. Slujba va fi oficiată marţi dimineaţă, la 7.48.

 • Mâine începe Kurban Bayramul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâine începe Kurban Bayramul

  Mâine începe sărbătoare mare în Dobrogea: musulmanii sărbătoresc timp de patru zile Kurban Bayramul, numit și Sărbătoarea Sacrificiuluii. În cinstea lui Allah și a profetului său Mohammed, turcii și tătarii vor tăia miei și batali și vor împărți celor săraci carnea sfințită de hoge.

Modifică Setările