
Înainte de Afganistan, încă un exerciţiu de pregătire pentru militarii vrânceni
“Resolute Support 17-02” este ultimul exerciţiu dinaintea misiunii din Afganistan a militarilor de la Batalionul de Infanterie Protecţia Forţei.
“Resolute Support 17-02” este ultimul exerciţiu dinaintea misiunii din Afganistan a militarilor de la Batalionul de Infanterie Protecţia Forţei.
Marţi, 28 februarie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan", din judeţul Galaţi, a avut loc un exerciţiu la care au participat 400 de militari din Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Statele Unite ale Americii şi Ucraina.
Primului detaşament de poliţie militară comandat de o femeie-militar se repatriază din Afganistan, unde a avut misiuni de consiliere a comandanţilor şi personalului din principalele instituţii de învăţământ militar şi centre de instruire ale armatei afgane.
Scene de un dramatism sfâşietor au avut loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când gerul a fost un nou inamic pentru soldaţii români. Într-o singură noapte au murit sute de oameni.
Buzoienii care îşi doresc o carieră în cadrul Forţelor pentru operaţii speciale au o şansă în plus. Batalionul 620 Operaţii Speciale a demarat o campanie de recrutare a tinerilor în vederea încadrării în structurile acestei unităţi de elită a Armatei României.
Napoleon Bonaparte, genialul general francez de oricine corsicană care a reuşit să cucerească aproape întreaga Europă, a fost pus în dificultate de un batalion de ţărani români care serveau în armata austriacă. Mai mult decât atât, viitorul împărat francez era la un pas să fie omorât de temutele „cătane negre“ din zona Bistriţei.
Talibanii care i-au împuşcat sâmbătă pe militarii români în timpul unei instrucţii au fost ucişi în urma unui schimb de focuri care a durat cel mult patru minute, se arată într-un comunicat al MApN. În memoria plutonierului Iulian Dumitrescu şi a sergentului Adrian Vizireanu, soldaţii români din baza NATO de la Kandahar au coborât drapelul tricolor în bernă.
Proaspăt ieşită de pe băncile Academiei Forţelor Terestre, Alexandra Guşoi demonstrează că nici vârsta şi nici lipsa muşchilor nu o împiedică să conducă un pluton de tancuri.
Pe 30 noiembrie, Batalionului 630 Paraşutişti „Smaranda Brăescu” Bacău sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare. Joi, 26 noiembrie, între orele 11 şi 14, va avea loc ceremonialul militar şi religios şi „Ziua Porţilor Deschise“, la sediul unităţii de pe strada General Ştefan Guşe.
Batalionul 191 Infanterie va pleca la un exerciţiu militar în Germania cu toată tehnica militară aferentă necesară ce se află încărcată pe şina ferată din Gara Aradul Nou.
Trei militari români din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei ”Dragonii Transilvani” din Dej au fost răniţi uşor duminică, 20 septembrie, în jurul orei 10.00, în urma unei explozii a unei maşini-capcană, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.
Aleksandr Rjavitin a fugit din aşa-numita armată transnistreană săptămâna trecută. Militarul în termen îşi îndeplinea serviciul militar în batalionul de genişti. El a părăsit unitatea militară din cauza torturii şi şantajului la care era supus.
Se pare că şi Norvegia s-a săturat de gruparea teroristă Statul Islamic şi că se va alătura altor naţiuni care trimit trupe pentru a combate ameninţarea extremistă. Însă Norvegia nu trimite soldaţi obişnuiţi, ci un batalion special supranumit „Punishers“ (cei care pedepsesc, n.r.), atât de dur încât şi americanii au declarat că sunt o forţă de temut.
Cu acest prilej, în incinta unităţii militare din Focşani, la fosta bază de aviaţie, a avut loc o ceremonie militară condusă de col. Daniel Suditu, comandantul batalionului.
Timp de mai bine de zece ore, nouă militari vor alerga de la Galaţi până la Focşani cu drapelul de identificare al Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”. Iniţiativa are şi un caracter demn de laudă şi vizează strângerea de fonduri pentru ca militarii care au fost răniţi în teatrele de operaţii să poată participa la ediţia viitoare a jocurilor paralimpice Invictus.
La sediul Batalionului 469 Sprijin Logistic „Putna” a avut loc joi ceremonia de predare-primire a Drapelului de Luptă şi a comenzii unităţii.
Comanda Batalionul 84 Asigurare Date „Mărăşti”, unitate subordonată Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, a fost preluată de către locotenent-colonelul Cristinel Apopei.
La evenimentul aniversar a participat şi militarul erou Florinel Enache, care săptămâna trecută a suferit o operaţie de protezare a mâinii stângi.
Scorpionii Roşii din Craiova s-au întors duminică din Afganistan , unde, timp de şase luni, au desfăşurat misiuni pentru securizarea zonei apropiate a bazei militare şi a zborurilor efectuate de pe Aeroportul Kandahar.
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a participat la ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu“ la unitatea militară din Cetatea Aradului.
Marius Florin Sfecheş (25 de ani) şi Cristian-Petru Filip (26 de ani) au murit, la începutul lui octombrie 2011, în timpul unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului Humvee în care se aflau. Explozia l-a lăsat fără picioare pe Vasile Zbâncă (31 de ani) şi l-a rănit pe Angel Ilovan.
În incinta Cetăţii din Arad a avut loc ceremonia de predare - primire a comenzii şi aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea Batalionului Mixt Româno - Ungar de Menţinere a Păcii.
Ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului Mixt Româno – Ungar de Menținere a Păcii a avut loc, astăzi, în încinta Cetății Arad.Mai exact partea română a predat comanda structurii părții maghiare.
Drapelul de luptă al Batalionului 72 Geniu "Matei Basarab" unitate operaţionalizată a NATO dislocată în Garnizoana Brăila a primit astăzi cea mai înaltă disticţie militară oferită unei unităţi pe timp de pace.
Primii care au dat tonul aniversării au fost membrii Muzicilor Militare ale Garnizoanei Brăila care au susţinut la Casa Armatei un spectacol vocal instrumental dedicat aniversării a 145de ani de existănţă a Batalionului 72 Geniu, prima unitate de profil a Armatei României, spectacol la care au fost prezenţi numeroşi militari ai batalionului dar şi ai Brigăzii 10 Geniu, împreună cu familiile
A dat armata pe catedră şi nu regretă nicio clipă. A îmbinat magistral cele două meserii şi acum este cel care organizează în Brăila un concurs internaţional de orientare turistică.
Batalionul 528 Cercetare „Vlad Ţepeş" este una dintre puţinele unităţi ale acestea arme. Militarii brăileni din acest batalion serbează astăzi 151 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat actul de constituire a primei structuri de specialitate.
A luptat în Africa, s-a şcolit în Asia, a fost ofiţer în Statul Major, iar acum conduce Batalionul 528 Cercetare „Vlad Ţepeş", unitate aflată la ceas aniversar.
A luptat în Africa, s-a şcolit în Asia, a fost ofiţer în Statul Major, iar acum conduce Batalionul 528 Cercetare „Vlad Ţepeş", unitate aflată la ceas aniversar.
A luptat în Africa, s-a şcolit în Asia, a fost ofiţer în Statul Major, iar acum conduce Batalionul 528 Cercetare „Vlad Ţepeş", unitate aflată la ceas aniversar.