
România a donat Egiptului peste 500.000 de doze de vaccin AstraZeneca
România a donat Egiptului peste 500.000 de doze de vaccin Astra Zeneca. În urmă cu două zile, alte 180.000 de doze au plecat către Tunisia.
România a donat Egiptului peste 500.000 de doze de vaccin Astra Zeneca. În urmă cu două zile, alte 180.000 de doze au plecat către Tunisia.
Un număr de 10.126 de persoane au fost vaccinate, în ultimele 24 de ore, dintre care 6.666 cu prima doză, iar 3.460 cu a doua doză, arată datele transmise, sâmbătă, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Autorităţile sanitare din statul african Malawi au dat foc la 19.610 de doze de vaccin AstraZeneca expirate, asigurând populaţia că orice noi seruri vor ajunge în ţară vor fi sigure pentru utilizare, transmite BBC.
Un locuitor al Deltei care doreşte să se vaccineze trebuie să investească timp şi bani. Ca să ajungă la un centru de imunizare trebuie să străbată o cale lungă pe apă sau pe uscat şi să plătească sume mari de bani.
Echipele de vaccinatori din centrele oltene în care se administrează vaccinul produs de Astra Zeneca au ajuns să se uite lung după persoanele care mai vor să se vaccineze cu acest produs, astfel că s-a luat o decizie neaşteptată.
Grupul farmaceutic american Moderna Inc. a revizuit în creştere estimările privind vânzările de vaccin COVID-19 în acest an, pe fondul intensificării campaniei de vaccinare pe plan global, transmite Reuters.
Premierul canadian, Justin Trudeau, a primit vineri prima doză a vaccinului AstraZeneca, ser care a suscitat rezerve din cauza cazurilor rare, dar grave de cheaguri de sânge raportate în unele ţări.
Angajaţii operatorilor economici, ai partenerilor acestora sau membrii familiei se vor putea vaccina în spaţiile puse la dispoziţie în cadrul companiilor, a declarat, marţi, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor mici şi Mijlocii, după întâlnirea cu premierul de la Palatul Victoria.
Angajatorii pot organiza campania de vaccinare la propriul sediu, în parteneriat cu centrele de vaccinare oficiale ale Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi seară, într-o intervenţie la TVR, motivele pentru care în România se vaccinează în continuare şi cu serul AstraZeneca, deşi unele state europene au oprit administrarea lui.
Aproape 58.000 doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în centrele de vaccinare din judeţul Olt, peste 35.000 persoane primind cel puţin o doză. Cum merge vaccinare cu produsul de la Astra Zeneca.
AstraZeneca va întârzia la jumătate din livrările sale de vaccinuri contra Covid-19 care erau prevăzute pentru săptămâna aceasta să ajungă în Uniunea Europeană, a anunţat vineri pentru AFP purtătorul de cuvânt al companiei.
Aproape 400.000 de români s-au vaccinat până acum cu vaccinul anti-Covid produs de firma AstraZeneca, iar niciunul dintre aceştia nu a suferit până acum tromboze, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, într-o intervenţie telefonică la Digi24.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare spune că nu este recomandată combinarea a două sau mai multe vaccinuri, referindu-se la faptul că există o reticenţă a persoanelor care au primit prima doză de AstraZeneca de a continua schema de imunizare cu acelaşi ser.
Universitatea Oxford a întrerupt studiul clinic derulat în Marea Britanie pe copii şi adolescenţi pentru serul anti-Covid pe care îl dezvoltă împreună cu AstraZeneca.
De câteva zile, sute de locuri sunt disponibile în Olt pentru programarea în platforma Ro-Vaccinare. Este vorba de un singur centru de vaccinare aflat în această situaţie, în alte 13 centre fiind liste, unele lungi, de aşteptare.
O asistentă socială în vârstă de 38 de ani a murit în urma unei tromboze, la Toulouse, luni, la 14 zile după ce a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin AstraZeneca-Oxford, dezvăluie France Info.
Premierul Olandei, Mark Rutte, estimează că un acord privind furnizarea de vaccinuri va fi semnat chiar sâmbătă, între Uniunea Europeană şi Marea Britanie.
Dureri de muşchi şi stare de astenie generală. Aşa şi-a descris Andreea Marin reacţiile după vaccinarea cu serul Astra Zenecca. Vedeta de televiziune i-a mărturisit lui Cristi Brancu, la Exclusiv VIP, emisiune difuzată de Prima TV de luni până joi, de la 15.00, că a avut 48 de ore mai dificile, cu reacţii adverse, după vaccinarea anti COVID-19.
India a stopat temporar toate exporturile de vaccinuri de la Astra Zeneca. Statul asiatic se confruntă cu o creştere a numărului de noi cazuri Covid-19, ceea ce va duce şi la o creştere a cererii de ser.
Mii de români străbat zeci şi chiar sute de kilometri pentru a se vaccina anti-COVID-19, ceea ce la început părea doar o glumă pe reţelele de socializare, turismul în scop de vaccinare, transformându-se în fapt.
Un număr de 48.722 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore - 39.481 cu vaccinul Pfizer, 3.378 cu cel de la Moderna şi 5.863 cu AstraZeneca - cele mai multe reacţii adverse, 233, fiind cele provocate de serul furnizat de AstraZeneca.
Direcţia de Sănătate Publică Olt a comunicat vineri câte persoane, din totalul celor vaccinate în judeţ, au primit serul Astra Zeneca din lotul pentru care s-a decis carantinarea. La nivelul judeţului toate dozele din lotul respectiv au fost administrate.
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat miercuri că o anchetă preliminară nu a stabilit nicio legătură între vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19 şi decesul unei asistente austriece care fusese injectată cu acesta, potrivit AFP.
De săptămâni bune, pe platforma de vaccinare poţi găsi la orice oră locuri disponibile pentru vaccinarea cu Astra Zeneca. Lucrurile nu s-au schimbat nici de când autorităţile au eliminat limita superioară de vârstă, de 55 ani. Ce spun medicii de familie.
Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a anunţat duminică, la Antena 3, că a solicitat autorităţilor abilitate creşterea pragului de vârstă la 65 de ani pentru administrarea vaccinului produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca.
Programarea dascălilor pentru vaccinare într-o campanie-fulger care să se termine pe 10 martie pare un haos în teritoriu. Dincolo de heirup-ul autorităţilor, profesorii au şi dilema vaccinării cu unul sau altul dintre produse.
O femeie în vârstă de 46 ani, care s-a prezentat duminică pentru a fi vaccinată, a dezvoltat o reacţie alergică severă, fiind transportată la spital.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că, în etapa a doua de vaccinare, este vorba despre peste 5 milioane de persoane, iar România ar putea primi acest număr de doze de vaccin „până cândva în luna aprilie”. „Pentru luna februarie, de exemplu, vin în jur de 700.000 de doze de la AstraZeneca„, spune el. Baciu consideră, de asemenea, că „există şanse reale” ca vaccinarea să fie extinsă şi la persoanele de peste 55 de ani.
Astăzi, 10 februarie, în platforma de programare au fost activate noile cabinete pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca. În judeţul Călăraşi sunt deschide 2 cabinete pentru imunizare cu acest ser.