Stiri despre armata turca

  85 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Erdogan
ameninţă cu
bombardamente în Irak
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erdogan ameninţă cu bombardamente în Irak

  Turcia va ataca taberele militanţilor kurzi din munţii din nordul Irakului în Qandil, Sinjar şi Makhmur dacă guvernul Irakului nu va evacua zona, conform preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, scrie Reuters.

 • Pact turco-american: Forţele kurde se retrag din Manbij
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pact turco-american: Forţele kurde se retrag din Manbij

  Unităţile pentru Protecţia Poporului (YPG), o formaţiune kurdă din Forţele Democratice Siriene (FDS), aripa armată susţinută de Statele Unite în Siria, şi-a anunţat retragerea consilierilor militari din Manbij (nord).

 • Un elicopter al
armatei turce a fost doborât în Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un elicopter al armatei turce a fost doborât în Siria

  Combatanţii kurzi din Siria au doborât un elicopter al armatei turce în apropiere de oraşul Afrin, în nord-vestul Siriei, a anunţat sâmbătă preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

 • Războiul din Siria: ce
urmăreşte Turcia prin operaţiunea „Ramură de măslin“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul din Siria: ce urmăreşte Turcia prin operaţiunea „Ramură de măslin“

  De trei zile armata turcă atacă o zonă controlată în nordul Siriei de combatanţii kurzi susţinuţi de armata americană în lupta împotriva organizaţiei teroriste Statului Islamic. Este un punct de cotitură în acest război care durează de aproape şapte ani, comentează France Info, prezentând motivele aceste intervenţii militare.

 • Erdogan vrea „sânge proaspăt“ în armată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erdogan vrea „sânge proaspăt“ în armată

  Recep Tayyip Erdogan a declarat că armata turcă va fi restructurată „în foarte scurt timp“ pentru a primi „sânge proaspăt“ şi că au existat „deficienţe semnificative“ în ce priveşte informaţiile deţinute înaintea tentativei de puci eşuate din 15 iulie.

 • De ce a eşuat puciul din Turcia: Sturmabteilung-ul lui Erdogan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a eşuat puciul din Turcia: Sturmabteilung-ul lui Erdogan

  Aşa cum a fost reconstituit până azi, filmul esenţial al loviturii de stat din Turcia arată aşa:                   1. O parte importantă din Armata de carieră e implicată. Nu e vorba doar despre „o facţiune izolată”: profesioniştii sunt parte a conspiraţiei; lipsesc câteva figuri mari şi, evident, oamenii lui Erdogan, numiţi în ultimii ani.

 • În Turcia, Islamul a învins Democraţia... pentru moment
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Turcia, Islamul a învins Democraţia... pentru moment

  În acest moment în Turcia lovitura de stat este în plină desfăşurare şi asistăm la ultimele zile ale lui Erdogan. Disperarea cu care a decapitat toate instituţiile de forţă ale ţării numai de dragul de a menţine puterea, sacrificând poporul turc, arată că dictatorii efectiv nu pot învăţa lecţiile istoriei.

 • JURNAL din Istanbul. Turcii, chemaţi prin rugăciune să-l sprijine pe Erdogan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  JURNAL din Istanbul. Turcii, chemaţi prin rugăciune să-l sprijine pe Erdogan

  La prima linie de semnal au început să sune telefoanele şi să curgă ştirile. Primeam informaţii simultan, de la prieteni din România şi Olanda, telefonic şi TV. Până să-mi dau seama ce se întâmplă, sunetele elicopterelor de afară acopereau vocea jurnaliştilor. Lovitura de stat a fost o lovitura psihologică.

 • Tentativă
de lovitură de stat în Turcia: cronica unui puci eşuat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tentativă de lovitură de stat în Turcia: cronica unui puci eşuat

  O facţiune a armatei a încercat să preia controlul asupra Turciei în noaptea de vineri spre sâmbătă, blocând podurile din Istanbul şi bombardând Parlamentul de la Ankara. Sub privirea întregii lumi, evenimentele s-au succedat rapid în capitală şi pe malul Bosforului, iar până dimineaţă forţele loiale preşedintelui Recep Tayyip Erdogan au reuşit să preia din nou controlul asupra ţării, cu ajutorul a zeci de mii de susţinători ieşiţi în stradă.

 • Fost comandant al Armatei turce, condamnat la închisoare pe viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fost comandant al Armatei turce, condamnat la închisoare pe viaţă

  Fostul comandat al Armatei turce, Ilker Basbug, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru organizarea unui plan de răsturnare a guvernului de la Ankara. Dosarul în care a fost condamnat generalul include şi numele a 275 de inculpaţi, dintre care jurnalişti, generali şi profesori universitari.

 • Cine câştigă meciul în Turcia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine câştigă meciul în Turcia?

  De câteva zile – prea puţin la scara istoriei – se întâmplă evenimente interesante în Asia Mică, într-un punct cheie al geopoliticii: oraşul Istanbul.

 • Militanţi ai PKK au deschis focul asupra unei baze militare turce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Militanţi ai PKK au deschis focul asupra unei baze militare turce

  Un grup de militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), grupare considerată teroristă în Turcia, au atacat baza militară turcă Karacali, aflată în provincia sud-estică Sirnak, în apropiere de graniţa turco-irakiană, au anunţat luni după-amiază Forţele Armate Turce într-un comunicat de presă.

Modifică Setările