Stiri despre aparat dentar

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dr. Denisa Zaharia: Cum porţi şi îngrijeşti aparatul dentar în vremea pandemiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Denisa Zaharia: Cum porţi şi îngrijeşti aparatul dentar în vremea pandemiei

  Porţi aparat dentar şi îţi este teamă că se poate desprinde sau îţi poate leza gingia şi nu poţi ajunge la medic? La ultima vizită la dentist ai aflat că dinţii tăi au nevoie de un tratament ortodontic? Ce presupune acest tratament, care sunt beneficiile şi contraindicaţiile plus alte detalii despre sănătatea dentară ne-a oferit medicul specialist Denisa Zaharia.

 • Dinţii drepţi, un moft sau o necesitate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dinţii drepţi, un moft sau o necesitate?

  Cei mai mulţi dintre noi nu au norocul unor dinţi drepţi de la natură.  În aceste condiţii, igiena dentară corectă se păstrează mai greu, muşcătura nu este nici ea aşa cum ar trebui, iar în cazuri mai grave, pot apărea probleme digestive şi de articulare a cuvintelor. Vestea bună este că ne putem îndrepta dinţii la orice vârstă, chiar dacă am ratat startul în copilărie.

 • Aparatul dentar la copii, între necesitate
şi
modă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aparatul dentar la copii, între necesitate şi modă

  Medicul Georgiana Bordei explică semnele pe care părinţii ar trebui să le ia în considerare pentru a se prezenta cu cei mici la ortodont în perioada lor de creştere, când este nevoie de aparat dentar şi când acesta este doar o modă apărută printre copii.

 • De ce e nevoie de îndreptarea dinţilor la orice vârstă? Aflăm la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e nevoie de îndreptarea dinţilor la orice vârstă? Aflăm la Adevărul Live

  Tehnologiile pentru îndreptarea danturii au evoluat foarte mult, astfel că în prezent există aparate dentare personalizate atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, care nu incomodează şi cu efecte benefice pe termen lung. Ne explică de ce e nevoie de îndreptarea danturii şi cum se poate realiza corect dr. Anca Oltean, medic primar ortodont.

 • Dr. Mădălina Răducanu, specialistă în ortodonţie şi ortopedie dento-facială: „Gama aparatelor dentare este vastă, cele clasice sunt înlocuite de cele invizibile“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Mădălina Răducanu, specialistă în ortodonţie şi ortopedie dento-facială: „Gama aparatelor dentare este vastă, cele clasice sunt înlocuite de cele invizibile“

  În ultimii ani se observă o creştere a numărului persoanelor cu anomalii dentare şi dento-maxilare, arată statisticile. Cauza poate fi alimentaţia modernă, dar pot fi de vină şi genetica sau anumite ticuri şi obiceiuri vicioase în copilărie. Pentru toate acestea, soluţia este îndreptarea dinţilor fie cu aparate fixe, fie cu gutiere, indiferent de vârsta pacientului, spune medicul Mădălina Răducanu

 • Care sunt cele mai mari greşeli care strică
dinţii copiilor pe termen lung? Aflaţi la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cele mai mari greşeli care strică dinţii copiilor pe termen lung? Aflaţi la Adevărul Live

  80% din români au probleme cu dantura, arată statisticile, iar copiii nu fac excepţie. În cazul celor mici, o igienă orală precară este şi mai dăunătoare decât în cazul adulţilor, pentru că îi programează, practic, pentru o viaţă întreagă de chinuri cu problemele dentare şi nu numai, avertizează specialiştii. Despre erorile care dăunează grav sănătăţii orale a copiilor vorbim la Adevărul Live, cu medicul pedodont Diana Marin.

 • Necesitatea unui aparat dentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Necesitatea unui aparat dentar

  În ultimii ani, tratamentele stomatologice au început să se dezvolte extrem de bine, astfel încât orice problemă stomatologică apărută avem posibilitatea de a o trata cu uşurinţă prin cele mai noi şi avansate metode. Astăzi o să vorbim despre aparatul dentar care ne ajută în timp să avem un zâmbet perfect.

 • Beneficiile
aparatelor dentare la copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile aparatelor dentare la copii

  Conform unui studiu efectuat  în 2014 de o clinică de ortodinţie, pe 283 copii dintr-o şcoală din centrul Bucureştiului, cu vârste între 7 şi 14 ani,  82% dintre copii prezentau anomalii  dento-maxilare (probleme ortodontice), 18% dintre ei începuseră deja un tratament ortodontic, în timp ce restul de 64% aveau nevoie de aplicarea unui aparat dentar.

 • Ce contraindicaţii au aparatele dentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce contraindicaţii au aparatele dentare

  Contrar credinţei unor persoane, dantura se poate îndrepta la orice vârstă. Persoanele care au tulburări de coagulare a sângelui sunt mai predispuse la inflamaţii ale gingiilor. Purtarea unui aparat dentar poate crea complicaţii.

 • Prinţesa Letizia a Spaniei poartă aparat dentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prinţesa Letizia a Spaniei poartă aparat dentar

  Prinţesa Letizia a Spaniei poartă un aparat dentar discret, descoperit recent de către ziarişti. Un nou pas pentru îmbunătăţirea imaginii sale, după operaţia de rinoplastie.

 • 6 întrebări despre aparatul dentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 întrebări despre aparatul dentar

  Un adolescent din doi are dinţii strâmbi, arată statisticile. Acest lucru duce atât la un aspect inestetic al danturii, cât şi la dificultatea de a-i curăţa corect. De aceea, se impune folosirea aparatului dentar.

Modifică Setările