Stiri despre anotimp

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum te pot afecta anumite medicamente pe timpul verii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te pot afecta anumite medicamente pe timpul verii

  Dacă te afli în tratament pentru anumite afecţiuni, e posibil ca medicamentele tale să interacţioneze negativ cu canicula. Unele pot da reacţii fotoalergice, iar altele scad nivelul de hidratare sau impiedică organismul să se răcească prin transpiraţie.

 • Iubiri sezoniere. Toamna se dă liber la „cuffing season“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubiri sezoniere. Toamna se dă liber la „cuffing season“

  Sosirea sezonului rece ne face să acţionăm instinctiv pentru a ne găsi un partener alături de care să ne petrecem nopţile lungi şi mohorâte de toamnă şi iarnă. Trendul popular printre persoanele singure este botezat „cuffing season“ , iar această „perioadă a încătuşării“ are explicaţii de natură biologică şi psihologică.

 • Toamna creşte apetitul sexual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toamna creşte apetitul sexual

  Dacă toamna este asociată în general cu depresia, iată că cercetătorii de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munchen au descoperit că acest anotimp are şi beneficii. Unul dintre acestea este faptul că toamna este anotimpul perfect pentru a face sex.

 • Ministrul Tabără: „Plesnesc mugurii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Tabără: „Plesnesc mugurii“

  Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, spune că pierderile de plante sunt notabile acolo unde s-au semănat devreme, însă situaţia nu e rea la cele de grâu, orz şi orzoaică, puse mai târziu.

 • Am trecut oficial la ora de iarnă Mersul trenurilor nu s-a modificat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am trecut oficial la ora de iarnă Mersul trenurilor nu s-a modificat

  Aşa cum se întâmplă în fiecare an, ultima duminică din octombrie constituie momentul trecerii oficiale la ora de iarnă. Astfel, ora 4.00 a devenit ora 3.00, iar persoanele care ştiau că vor avea un program încărcat trebuiau să aibă grijă să-şi seteze ceasurile din timp.

 • Vreme neobişnuit de caldă pentru noiembrie. Miercuri sunt aşteptate 26 de grade.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vreme neobişnuit de caldă pentru noiembrie. Miercuri sunt aşteptate 26 de grade.

  Ultima lună de toamnă a venit în România cu temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă. În mod normal, potrivit statisticilor realizate pe baza datelor adunate în ultimii 100 de ani, temperaturile maxime la nivel naţional, la început de noiembrie, ar trebui să se încadreze între 4 şi 14 grade Celsius. Mâine sunt aşteptate, însă, chiar şi 26 de grade.

 • Vara bărbaţilor: anotimpul când femeile se dezbracă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vara bărbaţilor: anotimpul când femeile se dezbracă

  Doamnele sunt mai atrăgătoare vara pentru că au o vestimentaţie lejeră, susţin reprezentanţii sexului tare. Atât bărbaţii care îşi petrec ziua de lucru la birou, cât şi cei care muncesc în spaţii deschise sunt distraşi vara de femeile din jur.

 • Ce intervenţii nu se fac vara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce intervenţii nu se fac vara

  În general, operaţiile efectuate în acest anotimp au un risc mai mare de infectare. Când afară sunt temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius, procedurile chirurgicale de tipul rinoplastiei sau al celei de extirpare a amigdalelor pot determina hemoragii.

 • Vara, periculoasă pentru şoferi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vara, periculoasă pentru şoferi

  Contrar credinţei populare, vara, şi nu iarna, reprezintă anotimpul cel mai periculos pentru şofat, arată studiile publicate de LiveScience. Asta deşi oamenii cred că anotimpul rece, cu precipitaţii şi furtuni de zăpadă, este contraindicat conducerii maşinilor.

 • Primăverile timpurii pun în pericol speciile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăverile timpurii pun în pericol speciile

  Anotimpurile instalate prea devreme afectează  funcţionarea ecosistemelor. Cele mai noi cercetări arată că schimbările climatice din ultimele decade cauzează dezechilibre majore ale lanţurilor trofice din regiunile britanice.

Modifică Setările