Stiri despre ancelin roseti

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Se mai poate schimba România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se mai poate schimba România?

  Au trecut, iată, 29 de ani de la Revoluţia din decembrie '89 şi parcă a fost ieri! Câte vieţi s-au pierdut atunci, câtă durere a cuprins zeci de mii de suflete, câte speranţe şi năzuinţe au apus până azi...!

 • Despre bănci, în două vorbe, pe înţelesul tuturor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre bănci, în două vorbe, pe înţelesul tuturor

  Mulţi ar putea rămâne surprinşi, însă, în ciuda a ceea ce par, băncile sunt motorul oricărei economii ― fără ele lumea s-ar întoarce în peşteri, fiindcă drumul civilizaţiei, că ne convine sau nu, a început odată cu banul.

 • Stângăciile stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângăciile stângii

  A fi ambidextru înseamnă a avea aceeaşi îndemânare la ambele mâini, a le putea folosi cu aceeaşi uşurinţă, iscusinţă ― stângacii sunt, de regulă, ambidextri. …Şi stângiştii sunt „ambidextri”, numai că destoinicia, agerimea lor „ambidextrică” intră sfioasă în ambianţe sinonimice cu ipocrizia, demagogia, nerozia etc.

 • În treacăt, despre noroc...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În treacăt, despre noroc...

  Sunt unii care consideră că norocul vine, la pachet, cu prostia, că este un atribut (re)compensatoriu conferit providenţial prostului ― de unde şi vorba: „norocul prostului“.

 • …Cuprins de o mare lehamite…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  …Cuprins de o mare lehamite…

  René Descartes era de părere că la temelia opiniilor/convingerilor noastre stă mai degrabă obiceiul, aclimatizarea şi exemplul, mostra, pilda gregară decât vreo ştiinţă exactă, decât cunoaşterea reală a lucrurilor.

 • Despre corectitudinea politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre corectitudinea politică

  Înainte de ’90, dacă vă mai amintiţi, a existat o manea ce avea să străbată cutezătoare eterul patriei, reuşind să adie peste o bună parte a timpanului naţional, măgulindu-l, cu primele două versuri, astfel: „Nu sunt prost şi nici deştept, / sunt ca orice om“.

 • Riscurile „deşteptăciunii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscurile „deşteptăciunii”

  Domnul Andrei Pleşu era de părere că una dintre cele mai răspândite forme de prostie ar fi aceea de "a face pe deşteptul".

 • Scuzaţi, pardon, bonjur!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scuzaţi, pardon, bonjur!

  Dinamica paremiologică a ultimelor decenii e de-a dreptul surprinzătoare -- e asemenea unui puzzle ale cărui multe piese nu mai vor să încapă şi nici să stea la locul lor.

 • Mesaj către români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesaj către români

  Români!, mulţi dintre dumneavoastră abia vă permiteţi să plătiţi facturile la serviciile de utilităţi, mulţi dintre dumneavoastră (sau dintre copiii dumneavoastră), pentru a avea o casă, aţi contractat, pe 10, 20, 30 de ani, credite de 20.000 - 30.000 de euro pe care vă chinuiţi/vă veţi chinui să le achitaţi,

 • Câinii latră, caravana trece…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câinii latră, caravana trece…

  Constat că, în societatea românească, a spune lucrurilor pe nume, a rosti adevărul, a reclama unele nereguli, a arăta acuzator cu degetul în direcţia răului, uneori chiar asumându-ţi riscuri, mai mari sau mai mici, a devenit o faptă reprobabilă.

 • Un meci de zile mari!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un meci de zile mari!

  Nu am văzut meciul, însă am citit statistica şi e clar că Simona Halep a fost, astăzi, categoric mai bună decât Angelique Kerber -- ba chiar i-a fost net superioară. Probabil că acesta este printre puţinele meciuri, de o asemenea anvergură, din carieră ei de până acum, dacă nu chiar singurul, în care şi-a dominat clar, efectiv, adversara.

 • Dreptul la opinie nu înseamnă „hai să ne dăm cu părerea!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul la opinie nu înseamnă „hai să ne dăm cu părerea!“

  Libertatea de exprimare nu înseamnă a-ţi da cu părerea oricum, peste tot şi despre orice. Mai trebuie lăsat loc îndoielii, mai trebuie, din când în când, să te aşezi smerit sub semnul întrebării, să-ţi inventariezi riguros lucrurile ştiute şi, mai ales, cele neştiute. Nu te poţi închega neobosit în siguranţa de sine, nu poţi escalada ostentativ şarpanta omniscienţei, difuzând, în stânga şi-n dreapta, „opinii“.

 • 1x1=1!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1x1=1!

  Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi, iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

 • O mică observaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O mică observaţie

  Observ, nu de ieri de azi, că foarte mulţi scriitori uită (nu ştiu de ce) că o carte ajunge la cititor singură, neînsoţită de cronicile encomiastice, scrise ori la „cerere“, ori cumetrial, după principiul „eu zic de tine, tu de mine“ -- chestiune deja ştiută, fiind ieşită, cu graţie, de sub incidenţele ezoterice.

 • Vorba vine...!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vorba vine...!

  Graţie criticului literar Paul Cernat, în această dimineaţă, am aflat şi eu că România a înregistrat încă un succes internaţional. „Prima doamnă” a Cataloniei, numită de presa catalană „regina independenţei” este nimeni alta decât doamna Marcela Topor. Chiar ea!

 • De la „lipsa la cântar” la lipsa cântarului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la „lipsa la cântar” la lipsa cântarului

  „(…) într-un haos ca acesta de astăzi, într-o vreme în care s-a răsturnat cu totul scara de valori şi s-a falsificat etalonul de măsură, într-o epocă în care se confundă aşa de lesne talentul cu îndrăzneala, inteligenţa cu gălăgia, sau energia cu lipsa completă de scrupule.