Stiri despre adrian niculescu

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Interviu cu istoricul şi fostul exilat politic
Adrian Niculescu. Amintiri din exilul românesc din Italia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviu cu istoricul şi fostul exilat politic Adrian Niculescu. Amintiri din exilul românesc din Italia

  Exilul românesc din Italia deşi nu prea numeros, aşa cum ne precizează istoricul Adrian Niculescu, s-a manifestat public, în  mass-media occidentală, despre situaţia din România, în funcţie de evoluţiile politicii italiene şi, în acelaşi timp, de conjunctura internaţională. Deşi, potrivit istoricului Niculescu, Italia a fost un loc de tranzit şi terenul predilect al colaboraţionismului cu regimul ceauşist.

 • Dezbatere Historia: Războiul Regelui Mihai cu Hitler şi Stalin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia: Războiul Regelui Mihai cu Hitler şi Stalin

  Care a fost esenţa actului de la 23 August? O decizie care a scurtat războiul sau o nefericită lovitură de stat care a dus la comunizarea României? Dezbaterea pe acestă temă este aprinsă. Există şi o altă perspectivă, care apare în cel mai recent film dedicat Regelui Mihai.

 • Italia, un prieten al românilor din exil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia, un prieten al românilor din exil

  Plecarea în exil a românilor, cu speranţa şi convingerea că „au ales libertatea”, a însemnat, nu de puţine ori, ca exilaţii să se confrunte cu rigorile unui sistem politic ostil oricărei disidenţe. În Italia, românii, în pofida politicii oficiale hipnotizată de mitul „independenţei” lui Nicolae Ceauşescu, au întâlnit la italieni un sprijin şi o solidaritate cu problemele româneşti.

Modifică Setările